reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Sunshine- jak Aurelka na tej zebrze się bawi?
Nie chcę zapeszać ale kupska wróciły do normy i oby tak zostało:tak:

Siedzi jak ksiezniczka i wciska guziki, ogolnie jestem mile zaskoczona bo prezent udany i to bardzoooo :tak::-D:tak::-D

Co do kup to oby tak dalej :tak:

No, ale porównując do zajączka z czekolady... ;-)

no tak w porownaniu do zajaczka z czekolady :-D;-)

A tak powaznie z tymi prezentami to akurat sie trafilo wiec powiedzialam ze to bedzie prezent na roczek! :tak::-);-)

Lece bo juz mnie wolaja ehhhhhhh:sorry2:

reklama
To i ja na chwilę zakukam ;)

Za godzinkę wybywamy do teściów na obiad i znowu będą familijne zdjęcia przy stole i koncerty na pianinie :-p
Miłego leniwego dnia! Lecę kończyć zupkę dla bąbla.

Witajcie
mam nadzieję że u Was święta przebiegają w zdrowiu i radości :tak: czego wam życzę szczerze, choć może ciut za późno
U nas nie zaciekawie, mała znowu gorączkuje od piątku, a z sob na niedzielę o po 1 w nocy obudził mnie odgłos jakby chciała zwymiotować, ja ją wyciągam z łóżeczka a ona mi się przelewa przez ręce, oczy miała błędne, szybko zadzwoniliśmy na pogotowie, które przyjechało po 20 min. W międzyczasie rozebraliśmy ją, kolejny czop zaaplikowałam no i zimne okłady robiliśmy bo miała 40,3st. do czasu przyjechania pogotowia. Oczywiście jedna "ratowniczka" (bo lekarze nie jeżdżą w karetce) stwierdziła że do "pierdoły" przyjechali a w tym czasie mogla być naprawdę komuś karetka potrzebna. Szkoda że tego nie słyszałam bo odpowiednio bym to skomentowała. Później mama mi to powiedziała. Wracając, kazali mi ją ubrać i pojechaliśmy do szpitala karetką. Na IP ta sama ratowniczka przekazując nas rzekła że przywieźli dziecko z padaczką. Wywaliłam oczy bo myślałam że jakąś diagnozę przeoczyłam w tym zamęcie a ona jak gdyby nigdy nic odpowiedziała " ojjj z wysoką gorączką" - bez różnicy, co nie. Na szczęście na IP podobał nam się lekarz który bardzo dokładnie ją przebadał i stwierdził że oprócz gorączki nic jej nie jest, że złapała wirusa . Kazał zbijać temp, więc w nocy czuwaliśmy z mężem. Ja takiego stracha się najadłam że całą noc prawie nie spałam. Dziś to samo co 2 godz. budziłam się i sprawdzałam temperaturę. Na szczęście w nocy praktycznie jej nie miała bo termometr wskazywał 37,3 więc w miarę ok. Dziś z rana miała 38,6 ale zbiłam.
Nie mam pojęcie co jej dolega. Apetyt ma, pije dużo, nawet z temp. chichra się. Robiłam jej w czwartek mocz - wyszło że ma leukocytów powyżej normy o 5 i lekarka stwierdziła że "nie jest zły" .
Jutro i tak idziemy do lekarza.

A propo które z was mają bezdotykowe termometry ? Zadowolone jesteście z nich? Polecacie? Mnie już jej tak szkoda tej pupci, jak nie czop to termometr. Zastanawiam się nad takim modelem BEZDOTYKOWY MICROLIFE NC120 TERMOMETR HIT PO NC100 (3138075916) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

PS Muńka bardzo cieszy mnie wiadomość o twoim teściu, oby tak dalej.

Ostatnia edycja:
Hejo!!

Jak zawsze swieta szybko mijaja. My wlasnie w drodze do Wawy. Gabi pierwszy raz w nowym foteliku,bo w tym od wozka juz bardzo marudzila,a ze siedzenia w naszym aucie sa dosc wysoko,to widoki moze ogladac ( nooo...chyba ze jest taka pora jak teraz,to raczej z ogladania nici:-) ) Oczywiscie spiuchna i mam nadzieje,ze po powrocie bedzie spanie kontynuowac (oj jaka ja naiwna) bo przygotowalam ją od razu do spania.

Pojadlam. Glownie zajadalam sie bigosem,no i swoim kajmakiem :-D
Gabi dostala pchacza i klocki :-)

Waris- wspolczuje przezyc!! Jak sie czuje malutka? Termometry sa spoko.

Iwon- Julek zlapal bakcyla pianinowego?? Moja G u pradziadkow kolejny raz zapoznawala sie z pianinem i tym razem bylo to walenie z otwartych dloni :-D

Mlodak - biedny tesc...jak ona mogla tak przy wszystkich wyjechac z ta pielucha....

Kifsi - pamietamy. Gdzie sie podziewasz,kiedy Cie tu nie ma??

Rysica,Polaa- oby jak najmniej smutnych swiat.

Ciesze sie,ze wracamy,bo te dwa tygodnie troche mnie wymeczyly,ale jak pomysle o pakowaniu przedprzeprowadzkowym,to juz mam dość. Do tego wszystkiego G oczywiscie przyzwyczaila sie do noszenia i stala sie bardziej marudna. Czekaja mnie pewnie dwa dni pracy nad dzieckiem:-) No i staje juz przy wszystkim wiec trzeba baardzo uwazac na nią. Dobrze,ze wałówe dostalismy,to przynajmniej pozostaje mi tylko gotowanie dla Gabi:-D

Ostatnia edycja:
wiecie co - zmęczona jestem, święta niby radosne, dzieci kochane, ale mimo wszystko ciągle w głowie myśli o Dziadku krążyły... chociaż dawno już świąt z nami nie spędzał - no cóż, to był specyficzny człowiek, dużo by mówić, on w gości nie chodził... Jutro pogrzeb, z samego rana tata po mnie przyjedzie. i jakoś tak weny brak...

polecacie jakieś niedrogie piżamki 2-cz dla Moniki?? najlepiej 2-pack
george? Early Days??

Muńka - powodzenia w pakowaniu :) który w końcu fotelik kupiliście?? Monika też już marudziła w nosidełku :/ szkoda, bo miałam nadzieję, że dłużej w nim pojeździ! No i fajnie, że z teściem lepiej :)

Waris - w szoku jestem!!!!!! Jak można zbagatelizować takie objawy podczas gorączki i skomentować, że to "pierdoła" ! Dobrze, że Wam nie odmówili!!!!!!! Może to trzydniówka! Ale dobrze zrobiliście, że zadzwoniliście na pogotowie, Szymek nieraz miał prawie 41 stopni gorączki i mimo wszystko zachowywał się normalnie jak dziecko w gorączce - tak samo jakby miał 38 stopni - płakał i był rozpalony, ale ani oczami nie przewracał, ani nie przelewał się przez ręce.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam prawie poswiatecznie :-) w mokry Prima Aprilisowy wieczor :tak:

Tesciowa juz doleciala do snieznej PL a my nie mozemy uwierzc, ze ten miesiac tak szybko minal :szok::szok::szok: bylo naprawde milo i troszke smutno teraz bez niej :dry: A jeszcze gorzej sie czuje jak pomysle, ze jutro mloda idzie do opiekunki :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Waris
- to nie zaciekawie u Was :-( a ta ratowniczke to bym niezle zbesztala w takim stresie :wściekła/y: a termometr mamy taki MICROLIFE FOREHEAD THERMOMETER (Q4) | eBay i sie sprawdza jak na razie ale jeszcze wysokiej goraczki nie miala...

Munka- super, ze swieta sie udaly a walowki zazdroszcze, tesciowa dzis odjechala ale walowki nie zostawila :-D:no:
A Gabi napewno bedzie spac dalej, zapewne duzo wrazen bylo to potrzebuje odpoczynku, aaaaa i powodzenia w naprawianiu dziecka :-D:tak:

Rysica- ja kuppuje w TESCO F&F 2czesciowe i sa super zawsze dwupaki a i u nas czesto sa na wyprzedazach :-):tak:

Do góry