reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Dzien dobry spalismy do 6.30 bez pobudek mlody wstal w doskonalym humorku, bez goraczki, i nos czysty choc czasem kichnie... Jak to mozliwe??????? Wczoraj taki biedulek lzy mu az ciekly z oczu... No ale moze jeszze sie pogorszyc wiec nie zapeszam...
Atinka janek z poczatku czerwca a zaczal raczkowac chyba miesiac po moni:) to nie wyscigi

A gdzoe wcielo alijenke ???? Czy w ogole zdala relacje z chrzcin?
O ile pamiętam to nie zdała:-)
Wiem że to nie wyścigi, ale wiesz, czytając mimowolnie się porównuje:-D

A Twój filmik Janek kontra brokuły wciąż mam w pamięci:-D:-D:-D super

reklama
Miałam nie jechać, bo kasa, odległość, ale jednak jadę :) Antkowi też dobrze zrobi zmiana klimatu :) już sobie wyobrażam spacery po lesie, kawka u DZIWISZA w Kazimierzu :)
No i całe szczęście, ze z Filipkiem wszystko dobrze.

Waris biedna mała tyle z temperaturą.

Mojemu wychodzą już chyba od 2miesięcy zęby u góry i niby są już tuż tuż, a dalej ich nie ma, a idą teraz 4 naraz.

A u nas Dziwisz właśnie poszedł ;-) - tak też się nazywa doktorek który był u A. Stwierdził, że mała zdrowa i żeby nie traktować jej jak chore dziecko. Badanie ogólne ok, pokazał mi jej migdałki i powiedział że mogła mieć zapalenie gardła bo widać ostatnie stadium na migdałkach, tzn. takie pęcherzyki i ciut zaróżowione gardło. Ogólnie to dziecku można nic nie podawać przy takich dolegliwościach bo organizm sam to zwalczy tylko wiadomo w dłuższym czasie. Kazał zrobić powtórnie badanie moczu i zadzwonić do niego jak bedę miała wyniki. Gdyby znowu naszła temperatura powiedział że zrobi prześwietlenie klatki. Czasem może się zdarzyć że nie ma zewnętrznych objawów a na prześwietleniu wychodzi. Póki co na razie nie ma takiej potrzeby. A i okazało się że podawałam za małe dawki leków przeciwgorączkowych :sorry2:, mała waży 9,5kg więc powinnam jej dawać 5ml a ja dawałam 3-3,5 ml zgodnie z wiekiem.
Na koniec dodał, że nie wyklucza zespołu ząbkowania ale w buźce nie widział żadnego który miałby życzenie ujrzeć światło dzienne.

Durna baba ze mnie bo zapomnialam ze mamy w domu jeszcze stary router. Wiec gra:( ale w koncu bedzie musial isc na siku :p

I co poszedł? Jak ja się cieszę że mojego gry nie krecą, jupi ;-)

Piękną pogodę mamy, idę przygotować obiadek i pójdziemy na spacerek bo dziś gorączki już nie ma - doktorek pozwolił :-)
Miłej niedzieli kochane i smacznych obiadków :-D

PS Atinka to chyba tylko my we dwie pozostałyśmy ze szczerbatymi dzieciaczkami - czy któraś jeszcze?

Ostatnia edycja:
Witam,

josie no to super, ze juz dobrze :tak:

Munka az zamarlam jak czytałam o Fiipie. Dobrze, ze wszystko w porządku :tak:

MsMickey super filmik ;-) Nie ma jak takie zabawy.

my byliśmy wczoraj na urodzinach. Przyjechaliśmy o 20, szybka kąpiel i Wojtek spał do 9 :tak: Oczywiscie my tez. Kuba niedawno wstał. Takiemu to dobrze.

Wczoraj zasnelam zanim zszedl do lazienki ale za to dzis rano dorwalam sie do jego laptopa i okazalo sie ze to byl blueconnect a nie stary router. No wiec nie ma netu. Nie odzywamy sie do siebie. Spal ksiaze do 12 teraz zostawilam mu janka a sama ide panokcie pomalowac

co do brokulow to niestety u nas podobna reakcja na kazde warzywo w kawalku. Nie chce za nic wlozyc do buzi. Za to banana chetnie a tez przeciez oslozgly... Juz nie wiem o co chodzi,z reki to tylko banany i chleb...
A wiecie doczytalam w rozpisce ze w 10 miesiacu cale jajko 3-4 x w tyg, ciakwe czy zje jajecznice???? Mam nadzieje. Ktoras ma doswiadczenie z ta jajecznica na parze? Czy to ma byc bardzo sciete? Da sie w ogole dobrze sciac na parze? I mam dodac maselko?
Sorry za bledy ale ciezko sie z kom pisze...

Dziewczyny - dzisiaj ostatni dzień mojego dolce far niente, od jutra do tyry :/ Dzisiaj cały czas prawie poświęciłam dzieciakom, teraz Monika je, jak zaśnie to będę grać z Szymkiem w jakieś gry a jak się obudzi to na spacer, jak nie zaśnie to pójdziemy na spacer teraz... piękna pogoda na dworze - błękitne niebo i ostre słońce, i zero wiatru! Aż od zachodu (salon i pokój Moniki) okna umyłam szybciutko, żeby więcej słoneczka wpadało a w salonie firanki porozsuwałam, chcę się dzisiaj nacieszyć słońcem!!!

Nie chcę iść do pracy :( Boję się, wkurzam, nie mogę uwierzyć, że to JUŻ... Do wieczora tylko dzieci, wieczorkiem się odezwę...

witajcie niedzielnie

atinka - witaj i na prawdę nie przejmuj sie, że córcia jeszcze mało mobilna. Mój Kuba dopiero w przeciągu ostatnich może 3 tyg. zaczął siadać (ale tylko na miękkim, na twardym podłożu nie chce), siedzieć, pełzać i staje na czworaka do raczkowania i się kiwa, czyli lada moment ruszy.
Póki co - ciesz się, że jeszcze nie masz biegania po całym mieszkaniu czy domu. A jak przyjdzie na nią pora, to będzie robić wszystko po kolei.

W galerii wrzuciłam fotki mojej trójeczki.

Chyba jednak akcja zeby, tzn da druga gorna jedynka ktora niby si przebila ale tylko kropeczka jest od tygodnia no i teraz patrze ze cale dziaslo nad nia jest czerwone... Nic nie je lyzeczka od wczoraj. Tylko mleko by pil...

U nas tez sloneczko :-)

Robie obiadek i uciekamy na spacer :tak:

Rysica- dasz rade :tak: ale napewno musi byc ciezko po ponad 2 latach przerwy :sorry2:
Josie- walcz jak lwica, i niech te zebiska juz powychodza :tak:
Waris- dobrze slyszec, ze A juz lepiej :tak: udanego spacerku :-)

Wiecej nie pamietam za co przepraszam :sorry2:

Wszyscy maja slonce oprocz nas??? Hmmm moze kiedy do nas tez przyjdzie
walcze walcze ale on kompletnie nic nie rozumie, nic nie dociera i mysli ze to foch i przejdzie. Mnie juz szlag trafia nie wiem jak z nim rozmawiac

reklama
Do góry