reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Josie fajnie, że się udało i Janek się ośmielił:)

AVO
leukocyty obecne kryją p.w.
nabłonki płaskie d. liczne
pasma śluzu nieliczne
bakterie b.liczne

to wyciąg tych złych wyników.

Mamy bactrim 2x3,5 ml przez 10 dni. Plus furagina na wieczór 1/3 przez trzy tyg.
mocz ogólny za 7 dni plus posiew po leczeniu.

Na szczęście nie gorączkuje więc mamy ją traktować jak zdrową.

Za to dziś G ma dzień na marudę. Bawi się, bawi, a gdy się ruszę (wstanę po porstu) to płacz i rączki... gdy zignoruję czasami to raz się sobą zajmie raz płacze mocniej... już wieczorem maiałm dość...

reklama
Czy Wasze dzieci też tak "sępią" jak coś jecie? :dry:

taaaaakkkkk :tak:

kurde mam taką ochotę wybyć na jakieś bale że szoooooook !!!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie jak małolata jakaś !!!!!!!!!!!!!!!!

no to na co czekasz, sprzedaj mloda tacie i w tany :-D:tak:

Spakowalam ile sie zmiescilo do mojej walizy, a reszte zostawiam L do dopakowania. Pewnie bede stac i patrzec mu na rece, bo w przeciwnym wypadku cos mu sie zapomni, albo uzna za niepotrzebne. Troche sie stresuje ta cala podroza no i rozwiazaniem spraw socjalno - bytowych ;) Tesciowie mysla, ze ja bede non stop u nich i siedziec i spac, a L jakos sie nie garnie zeby im wytlumaczyc, ze bedzie inaczej... Wszystko spadnie na mnie i to ja bede "be". Aaale nie ma co sie przejmowac :) Najwazniejsze, ze spotkam sie z moja ukochana siostra i z tata, i ciocia i psiapsiola. Achhhh. A moze mlody bedzie nocowal z tatusiem w Konstantynowie (przeciez mama mu pomoze), a ja bede hulac po Lodzi -hihihih ;-)

To pilnuj, pilnuj :tak: i spokojnego lotu, a to Wasz pierwszy z Tomciem? I oczywiscie musisz skorzystac z tego, ze bedzie mial kto zostac z malym!!! :tak::-) tutaj nie mamy takiej opcji wiec ja staram sie zawsze korzystac ;-)

Rysica- oj Ty kochana moja od razu wodac ze wrocilas do pracy, jeden post na dzien :-p to nie w Twoim stylu :-( brakuje mi fotek Monisi :tak: i recenzji ;-)

Josie- super, ze sie spotkanie udalo i Janek sie dobrze czul w gronie rowiesnikow :tak:

MsMickey- no nie dobrze, ze wyniki kiepskie ale plus taki, ze nie goraczkuje....

Jutro w pracy bede tylko ja i kolezanka- nice...... :dry: :baffled:

Ostatnia edycja:
Magda, to my ostatnie miałyśmy ciut gorsze, bo slad bialka( to niby norma jeszcze zwąłszcza przy goaczce jaka wtedy miała) i 4-6 krwinek świeżych. Trzymam kciuki za furaginę - oby w obu przypadkach pomogła. A o zachowaniu takim jak Gocha piszę na FB:)

Sunshine ale tak sama nie pojadę, niestety nie mam z kim jechać :-(, także chciałam zostawić mała u mojego K mamy na następny weekend i gdzieś wybyć ale mojemu K jakoś balety nie w głowie

MsMickey dziś chyba taki dzień bo u mnie z małą od drugiej drzemki tak samo, wiszenie na nogawce, płacz, tylko kolanka by chciała i nie potrafiła się niczym zająć, jak odkurzałam to miała radochę, mam nadzieję że choć nocka będzie spokojna

Munki mąż kupił klapki :-)

W jakim kolorze???:nerd:

:-D:-D:-D

Josie super, że Janek taki odważny- nagrałyście filmik z goniącymi się dziećmi???

Ms Mickey-&&&& za szybki powrót do zdrówka. Mój też dziś maruda straszna... płakał nawet jak dotknął się czołem w stół:baffled: a przy zasypianiu zupełnie bez powodu, nie wiem o co chodziło... mam nadzieję, że nic go nie bierze.

Alijenka zaś musi być:tak:. Taki Twój urok forumowy ;-)

Dziewczyny któraś wybiera się w góry Świętokrzyskie na weekend majowy...
Ja pochodzę z Kielc, harcerzem byłam więc przeszłam te góry w każdą stronę;-) Na czym zależy tej co tam chce jechać?
Siedzieć w miejscu czy np. dziecia w wózek i na św. Krzyż wyjść?

Moja dziś kończy 10miesięcy:)

alijenka
będzie trzeba dopilnować spotkania i tyle! Też chce tak jak pisze josie, aby masze małe fajnie razem się bawiły! Moja zawsze ryczy podczas wycierania i ubierania - po każdej kąpieli:p

rysiaca
oj biedna ty! trzymaj się, niedługo weekend majowy, więc parę dni wolnego!

msmickey moja miała wyniki jak twoja i dostała tylko bactrim. Lekarka zastanawiała się w ogóle czy dać bactrim na 10dni czy furagine na 2 tyg. A miała gorączkę aż 39,5C. Nefrolog poleciła mi podawać 1 łyżeczkę syropu z żurawiny do wody lub herbaty. Od tamtej pory zero bakterii:)

josie
super, że szkraby ładnie się bawiły:)

pamka ja z moją zasuwam wózkiem w Karkonoszach i Izerach

Ostatnia edycja:
josie zazdroszczę tego spotkanka. MsMickey, Muńka kiedy przyjedziecie na moją "wieś"?????

Rysica - współczuję zaganiania. jednak chyba wolę siedzieć z małym w domu, nawet kosztem wychodzenia z siebie czasami.

kasiekz - sto latek dla Twojej Księżniczki!!!!

MsMickey - zdrówka dla Gosi. Oby szybko wszelkie dolegliwości poszły precz. No i spokojnej mimo wszystko nocki życzę.

alijenka - zgadzam się z dziewczynami "zaś" musi być!!! :-)
No i życzę rozerwania się trochę. Ja też całymi dniami z małym tylko, ale dużo daje mi pomaganie zwierzętom. Teraz działam jak szalona i dziwnym trafem nawet lepiej idzie mi to niż wcześniej, a młody wcale nie przeszkadza.

Kurcze ale mi się fajnie pisze z kompa :-D:-D

Pamka ja się w weekend w Świętokrzyskie nie wybieram, ale też byłam harcerką, nawet swoją drużynę miałam, ha!!

reklama
Do góry