reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Dzieki dziewczyny za rady - wlasnie sie waham miedzy tabsami a spirala. Skoro i tak jest za darmo ;-) Kasiek w Uk chyba nie ma tych tabletek - wiem, ze jest Yaz, Marvelon i Microgynon czy jakos tak. Tak na prawde, to musze isc najpierw do lekarza i przedyskutowac opcje, pozniej poczytac w necie, ale zabieram sie za to jak :p

Alijenka normalnie mi sie cofnelo :p Po co twoja tesciowka wymymlala chrupka :baffled:? Przeciez niunia sobie chyba radzi z gryzieniem.

Aylin bardzo fajna ta szafa. Jak bedziesz miala chwile to wkleisz mi zdjecia pokoiku? Jak juz bedzie gotowy :)

Aga ja myje rece i wkladam palca zeby sprawdzic :sorry2: Zajrzec w buzie nie daje, a i przy wlozeniu palucha potrafi ugryzc.

Oficjalnie rezygnuje z diety :D Juz mi czacha dymi od czytania o tych wszystkich cudach: 1000 kcal, 5:1, kopenhaska (wiekszosc testowalam i daja efekt tymczasowy). Postanowilam sobie teraz, ze bede jadla co chce, co 3-3,5 h ale mniejsze porcje. Moze dzieki temu nie bede sie rzucac na jedzenie :dry:

reklama
witam

chyba dwójka górna zaczyna ostro napierać, bo S od 2.30 do 5 tak się wiercił, że szok, mam nadzieję, że tym razem pójdzie mu szybciej niż z poprzednimi zębami...

dobry wieczór :sorry:
to ja, córa marnotrawna... tęsknię za wami więc wpadłam się przywitać :tak:

co u was dziewczynki? jak maluszki? za chwilę posypią się urodzinki :happy: mam nadzieję że dzieciaczki zdrowe &&&
Kasia fajnie, że wpadłaś :) zaglądaj częściej! :)

zaza - ja mam z Kuba taki problem, że.. jak muszę zrobić np. obiad, to wsadzam go do krzesełka, żeby ze mna był w kuchni, ale mój synuś krzesełko kojarzy z jedzeniem i domaga się papu jak w nim siedzi. I nie da się, że 5 posiłków, choćbym chciała - albo piętkę od chleba muszę dać, albo kilka rodzynek, ale musi buzia ruszać. Obiad tez muszę sie starać, żebyśmy razem jedli, bo jak Kuba zje wcześniej, a ktoś rusza buzią, to zaraz sie upomina.
oj u nas też tak idealnie to nie wychodzi, bo S dostaje chrupki kukurydziane i kawałki jabłka lub bananów, żeby ćwiczyć samodzielne jedzonko, ale ona mu wprowadza dodatkowe pelne posiłki, bo dla niej starte jabłko (całe!) to nie posiłek :dry:

Zaza doskonale cie rozumiem i przytulam!! Z mlekiem mam takie teorie: 1)dosypuje sobie do kawy-moj maz tak robi... 2)uwaza ze wedlug zalecen to mleko zbyt wodniste jest wiec sypie z gorka -to brzmi jak moja tesciowa...
Na pocieszenie powiem ci ze moja tesciowa dzis rano mnie wyprowadzila z rownowagi 2 razy. Ugotowala zupe specjalnie dla mlodego (mimo ze mowilismy ze nie zostajemy na obiad) to pytam co w tej zupie. Same warzywa i kurczak. Biore lyzeczke a to slone jak cholera. A ona:no przeciez troche soli musi byc,vegety dodalam. WRRR!!!!!! Pozniej poszlam siku i mlody za mna wlazl do lazienki wiec juz zostal i bawil sie drzwiami od kabiny. Ja sikam a ta wchodzi (nie maja zamkniecia) jakby nigdy nic i mowi:chodz jasiu daj mamie zrobic siusiu! O.O WTF?????

Ze juz nie wspomne ze ciagle go przetrzymuje na rekach mimo ze on sie wije i chce uciekac i mowi mu: no chodz mama jest przeciez...
widzę, że nasze teściowe po jednych pieniądzach:dry:
słyszałaś, że chyba USA, albo ktoś tam inny, oferuje lot na Marsa za darmo??? myślę, że powinnyśmy swoje teściowe zgłosić do tego programu kosmicznego:-D lot oczywiście tylko w jedną stronę :-D

josie - rodzynki to świetne ćwiczenie dla malutkich paluszków, tylko na początek dawaj takie mniejsze rodzynki i kontroluj czy się nie dławi
tez muszę koniecznie spróbować z rodzynkami, winogrona może, to pewnie rodzynki też będzie mógł
a namaczasz je w wodzie, żeby były miękkie czy dajesz takie prosto z paczki?

A odnośnie teściowej - Kubuś sam babcię "naprawił', też cały czas chciałaby go trzymać na kolanach, a on nie chce - jak jej z bańki do tyłu pociągnął (tak pod oko), to juz dała mu spokój, hihi
S juz zaliczył ugryzienie teściowej, bo mu się sprzeciwiła, a do tej pory tego nie robiła, bo ona mu pozwała na wszystko:dry: bo przecież takie małe dziecko nie rozumie:dry:

zaza josie ale macie przeboje z teściowymi - współczuję! jestem cała happy, że moja 120km ode mnie i mam spokój!
zazdroszczę;-)

Alijenka a jaką masz tą spiralę? ile to kosztuje? bo się zastanawiam właśnie, chociaż boję się, że potem będę się bala wpadki, tylko tabletką ufam :sorry2:

Hello:-)
Niespodzianka to chyba najlepsza dieta:-)

Zaza parowką dziecko na nutra ... brawo... i współczuję nerwów...

Mój Pe gdy jest wstawiony (jakieś dwa razy w roku), to zdecydowanie nie wypiera się tego. Od urodzin G nie był jeszcze więc takich sytuacji nie było... tzn wczoraj twierdził, że owszem (pół szklanki piwa miodowego niepasteryzowanego)... ja sprobowalam dwa lyki i normalnie gorąco mi się zrobiło;-) takie z nas alkoholiki :p

Wcześniej oglądałam Niczego Nie Żałuję ale fajny film:-) (że ne regreterię;-)

Muńka pewnie będę musiała zrobić research ze spacerowkami to dam Ci znać. Któraś z Was wrzucala kiedyś stronke do jakiegoś sprzedawcy z używanymi wozkami ... pamiętacie?

Kasia natka hej:-)

Aylin na komie nie widzę muszę wejść przez lapka. ed: a jednak się udało:-) łapcie fajne będę zamawiać:-) o pojemności szafy nic nie powiem ... :p

Ostatnia edycja:
witam

chyba dwójka górna zaczyna ostro napierać, bo S od 2.30 do 5 tak się wiercił, że szok, mam nadzieję, że tym razem pójdzie mu szybciej niż z poprzednimi zębami...

Alijenka a jaką masz tą spiralę? ile to kosztuje? bo się zastanawiam właśnie, chociaż boję się, że potem będę się bala wpadki, tylko tabletką ufam :sorry2:
oby ta dwójka szybciej wyszła ;-)

a spiralę mam najzwyklejszą TT380ACTIVE zapłaciłam 450 zł i jest na 5 lat ale ja po 3 latach zmienię, także i tak się bardziej opłaca niż tabsy, na początku kiepsko się troszkę czułam no i krwawienia były przez pierwsze dwa cykle ale teraz już oki i jestem bardzo zadowolona
Alijenka normalnie mi sie cofnelo :p Po co twoja tesciowka wymymlala chrupka :baffled:? Przeciez niunia sobie chyba radzi z gryzieniem.
Niuśka daje sobie radę z gryzieniem coraz lepiej, najgorzej z jabłkiem jej idzie, a po co ona mamlała to, to nie wiem poprostu tak seeeeeeee :wściekła/y::shocked2:
Hello:-)

Mój Pe gdy jest wstawiony (jakieś dwa razy w roku), to zdecydowanie nie wypiera się tego. Od urodzin G nie był jeszcze więc takich sytuacji nie było... tzn wczoraj twierdził, że owszem (pół szklanki piwa miodowego niepasteryzowanego)... ja sprobowalam dwa lyki i normalnie gorąco mi się zrobiło;-) takie z nas alkoholiki :p

Muńka pewnie będę musiała zrobić research ze spacerowkami to dam Ci znać. Któraś z Was wrzucala kiedyś stronke do jakiegoś sprzedawcy z używanymi wozkami ... pamiętacie?
no to alkoholiki z Was super :-p, mój K w ogóle nie pił jak się poznaliśmy a teraz nauczył się ode mnie

a to ja kiedyś wrzucałam stronkę
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

no i właśnie zauważyłam że dwie dolne czwórki ujrzały światło dzienne :) ciekawe jak górne bo mała cholerka nie chce pokazać

Ostatnia edycja:
witajcie sobotnio

Wszystkiego naj, naj dla małych jubilatków - 11 miesięczniaków (wczorajszych, przedwczorajszych, dzisiejszych)

zaza - Mirena to spirala hormonalna, działa na tej samej zasadzie co tabletki, ale tylko w narzadach rodnych, oszczędzając narządy wewnętrzne (mi chodziło o odciążenie wątroby). To na prawde niezła alternatywa dla tabletek, a nie musisz cały czas o nich pamiętać.

Rodzynki daje takie prosto z paczki, nie namaczam. Młody ma już zęby to niech troche ich poużywa, nie tylko na zgrzytanie. Jabłuszko jak dam, to wsadza do buzi, ugryzie kawałek, wyjmie i ogladnie, włoży z powrotem, znów wyjmie - takie to jedzenie, ale coś tam na pewno do brzuszka trafia. Banany bardzo lubi. Wczoraj dałam mu borówki ( w całości) - wcinał, że mu się uszy trzęsły.

alijenka - Kubuś to mój prezencik na 40-stkę, tyle, że rozpakowany nieco później. I wcale nie żałuję, że mam takie małe pędraki będąc juz tak dojrzała mamą. Fajne jest macierzyństwo jak się ma naście lat, ale 40 - też!!

Niespodzianka - ja w Polsce przez wiele lat brałam Microgynon i byłam bardzo zadowolona, wcale nie czułam, że cokolwiek biorę i obciążam organizm - były jak dla mnie rewelacyjne. Potem zmiana na Yaz (ja osobiście nie jestem z nich zadowolona)i dlatego chciałam zmienić. Teraz mam spiralę hormonalną, co jest wygodne, bo nie trzeba pamiętać o tabletkach.

Aga - Kuba tez nie chce dawać sobie zagladnąć do paszczy. Jak go przebieram na łóżku, to staram się go czyms tak zająć, zeby albo gadał, albo się zaśmiał, wtedy otwiera buzię i moge spróbować zaglądnąć, innej opcji nie ma, bo gryzie.
Dlatego tez zrezygnowaliśmy z mycia ząbków silikonową szczoteczką zakładaną na palec (bo mnie gryzł) i już normalnie ząbki myjemy.

Ostatnia edycja:
katrina mi do 40 już mało zostało i mieć dwójkę małych dzieci to nie dla mnie i bardzo podziwiam te kobiety co się decydują w tym wieku na tak małe dzieci, także szacun dla Ciebie :-D

ja mirenę założę następną, narazie mnie nie stać na nią w Polsce bo u mnie kosztuję ona 1300 zł

alijenka - absolutnie nie namawiam, bo wiem, że to trudna decyzja, ja po prostu chciałam i cieszę się, że mam te maluchy, a co do spirali, to ja wiem, że w Polsce to niezły wydatek, tu na szczęście jak mam Medical Card, to kosztowało mnie całe 1,5 Euro (taki ryczałt za receptę), a mam niestety chorą wątrobę, dlatego też wykorzystałam tę możliwość i mam nadzieję, że juz skończyłam z tabletkami definitywnie.

niespodzianka wcześniej brałam yasminelle. nie tyłam, pryszczy brak, ale dostałam po nich migren. gin dał mi dwa opakowania na próbę azalia (dla mam karmiących piersią) i rewelacja:) no i nic nie płacę, bo dostaję je za darmo (do wyczerpania zapasów u mojego gina:p)

reklama
Do góry