reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
hej,
Lasencje spróbujcie z widelczykiem plastikowym. Polka zawsze sobie coś tam nabije (mięsko, warzywo, owoc) i wsadzi do buzi. Z łyżki spada, a z widelca nie i jaka zabawa przy nabijaniu. Mam widelczyk Disney i jest bardzo bezpieczny:)

nie, widelec nie podchodzi. Ma byc łyżka i już. I to nie plastikowa tylko metalowa. Upodobania dziecię ma od małego

Aylin u mnie z karmieniem tak samo ja muszę jej dać osobną łyżeczkę i sama je, oczywiście nerwów mnie to kosztuje masę bo wszystko łącznie z nią jest brudne :crazy::crazy::crazy::crazy:

dlatego ciuszków mam duzo - z Taniego Armaniego i mnie nie rusza juz ze 4 razy dziennie jest przebierana. A do odplamiania mydełko galasowe i luz :)

A i moja nie gada - mama i tata. Tyle

Ja wiedzialam, ze jak pojde, to sie rozgadacie :p

Dzieciaki robia postepy! Gratuluje :)

Tomcio zaczal ostatnio gadac na potege, ale jest to raczej zbitek niezrozumialych sylab. Intonujac odpowiednio zadaje mi pytanie, a ja za chusteczke nie wiem co mu odpowiedziec :-D Poza tym zaczal sie interesowac kolkami na patyku i jakos tam probuje je wsadzac, ale do Gochy MsMickey mu daleko ;) (widac Gosie to madre dziewczynki :-p). Cieszy mnie, ze w ogole zaczal sie interesowac czyms innym niz bieganie, bo od 10 miesiaca skupiony tylko na ruchu. Wlasnie mi przyciagnal stary fotelik samochodowy z przedpokoju :eek:

Aylin ja też mam ciuszków dużo ale ja to bym musiała ją chyba z 10 razy przebierać w ciągu dnia !!!!!!!!!!!!! a prawdę mówiąc nie chce mi się ciągle tego prania robić i tak codziennie pralka lub dwie już są :-:)-:)-(

Niespodzianka - bez wątpienia :-):-):-)

Wracając do chwalenia się dzidziem to G wczoraj popełniła swoje pierwsze dzieło malarskie... na kartce, kredka w ręku, reakcja na ślad kredki i jest :-) chyba zachowam na pamiątkę;-)

G mówi trochę więcej niż napisałam tzn baba itp było już dawno ale przestała używać. Teraz wolność dźwięków;-) na psa jest u!u! (hau hau) a gdy zapytam się, gdzie jest tata, malpka, książka czy co tam to zlokalizuje. Ostatnio powiedziałam: poloz Gosiu tą butelkę na parapet (siedzialysmy na kanapie obok( i położyła:-):-):-)

Jednak spokojnie mogę być tą mamą, która non stop opowiada o swoim dziecku;-)

Munka jasne tylko się wychorujemy bo ja też katar... buuuu

Dziś na 15.40 do pediatry. I wyniki moczu do odebrania. No ciekawe...

Alijenka, Mlodak - może dzwonią po taksówkę?:p

Ostatnia edycja:
Polka dziś zrobiła niespodziankę i wstała punkt 9.00:) Wczoraj miała wieczór pełen wrażeń więc może dlatego.

Alijenka ale ja ci zazdroszczę tego uzębienia, jeszcze tyle zębów i nieprzespanych nocy przede mną:/

Zdrówka dla wszystkich chorujących i gratki dla tych robiących piękne postępy!

Dziewczyny super zdolne dziecieki macie.
Zaczne zaraz sie dołować (tylko skończe podział planu na kolejny kwartał, ale mnie dzis excel i SAP nienawidzi wiec do 14 mi zejdzie....) bo moja ani nie gada, ani nie rysuje...

Aylin ja też mam ciuszków dużo ale ja to bym musiała ją chyba z 10 razy przebierać w ciągu dnia !!!!!!!!!!!!! a prawdę mówiąc nie chce mi się ciągle tego prania robić i tak codziennie pralka lub dwie już są :-:)-:)-(

kup pralke z wiekszym bębnem :) ja nastawiam tak ok 5 x w tyg. Chyba ze przez tydzień nie piore to wtedy dopycham na maksa i piore codziennie :)

Witajcie,

rozgadane macie dzieciaczki :tak: Moj mało mowi ale jakoś specjalnie sie tym nie martwię, przeciez jeszcze ma czas i pózniej bede chciała, zeby tak duzo nie mowil :-D

Aga i jak Antos? Zdrowka, ja nie podawałam.
claudette ale słodkie z tymi japonkami musi to być :)
Alijenka wow ile Nataszka ma juz zabkow :-) Super.
zaza udanych chrzcin zycze, a myślałam ze to moj Wojtus był jako ostatni.
MsMickey zdrowka :tak: Twoja Gosia dobralaby sie z moim Wojtkiem, który kocha tańczyć :-D

U nas pogoda paskudna, pada od rana niestety ale weekend ma być podobno ładny i tego sie trzymam :-)

reklama
co do rysowania to my mamy taką książeczkę Wesołe podwórko. Flamaster wodny - Opracowanie zbiorowe za 22,99 zł | Książki empik.com z mazakiem wodnym i tam jest wiele zwierzątek, które można kolorować nim i to po kilku sekundach znika, mała sobie tam coś bazgroli a i tak pokolorowane zawsze ładnie :-D nawet mój mąż koloruje w wolnych chwilach :-D:-D

U nas kolejna czwórka się pojawiła, jeszcze tylko jedna :-D

Pola możemy sobie podać rękę z tą pogodą, u nas też od kilku dni fatalnie, czekam na jakieś słoneczko :sorry:

MsMickey zdróweczka dla Was!

alijenka ja tam też przebieram non stop Lenkę i piorę non stop, ale co tam, skoro ma mieć z tego frajdę.. Często też lata ubrudzona i też przymykam oko na to, dzieciństwo ma się w końcu tylko raz.. ;-)

kasiek ależ zazdroszczę pospania do 9! nie pamiętam kiedy ostatnio wstałam o takiej kosmicznej porze :sorry:

młodak tulasy na poprawę humoru!

Muńka ale słodko z tym zdjęciem!
zaza Lenka najbardziej lubi pokazywać gdzie jest Lenka :-D, mamy też nie chce pokazywać, tylko zarzuci okiem na mnie jak ktoś ją spyta, albo pokaże na siebie :-D

Wczoraj się L. przewróciła i uderzyła w czoło i już chciała płakać ale tatuś zadał jej pytania 'Gdzie Lenka zrobiła ała', a ta pyk paluchem na czoło i 'tututu' i płaczu uniknęliśmy, ale za to potem cały czas chodziła i pukała się w czoło :-D

Do góry