reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

co do chodzenia za rączkę to u nas podobnie, Misia się wyrywa i nie ma szans żeby poszła tam gdzie ja chcę :-D

to moja jeszcze sama nie chodzi, tylko za ręce i na spacerach jest już koszmar, bo ona chce tylko za rączki i oczywiście tam, gdzie ona chce, a jak jej nie pozwalam to ryk!!! Niestety póki co spacery z nią już nie należą do przyjemności - chyba, że siedzi grzecznie w wózeczku. Także czekam aż w końcu zacznie sama chodzić.

Nie pomogę z preparatami na komary.

reklama
Kasia.natka już pisałam:)

Na ugryzienia po KOMARACH (te guzki, ropne bąble itp.) najlepsze są:

1) Tanno-Hermal
ok. 22zł Tanno-Hermal

2) Pudroderm
ok.10zł PUDRODERM

Pudroderm przepisała mi w tamtym roku pediatra jak komar Polę ugryzł pod okiem i strasznie jej się to paprało! Sąsiadka stosuje Tanno-Hermal na pogryzione ręce dziecka. Niektórzy smarują Fenistilem:)

DZIAŁA NA KOMARY
- spray Orinoko ok. 18zł (Nie żaden Junior tylko ten normalny! Składa się tylko z naturalnych olejków i efekt...zero ugryzień po wieczornym siedzeniu w ogrodzie. Paskudy latały i gryzły innych. Mam również Orinoko przeciw osom, pszczołom, komarom i meszkom i ten jest w ogóle HITem! Pachnie też przyjemnie) www: Orinoko
- Bros elektrofumigator na komary i muchy +1 ok. 25zł (wściekłości much nie ogranicza, ale trupy komarów leżą na podłodze! Sukces, więc polecam! Ja mam wkładki, jest też w płynie do kontaktu - tego nie testowałam) www: Bros elektro

Ostatnia edycja:
Laseczki u mnie znowu się zaczyna...ból brzucha promieniujący do kręgosłupa (na tej samej wysokości co brzuch boli mnie kręgosłup), mam strasznie twardy i napięty brzuch. Nie mam pojęcia co się dzieje. Wzięłam nospę i espumisan, ale nic to nie daje...coś doradzicie?

Kasia.natka już pisałam:)

Na ugryzienia po KOMARACH (te guzki, ropne bąble itp.) najlepsze są:

1) Tanno-Hermal
ok. 22zł Tanno-Hermal

2) Pudroderm
ok.10zł PUDRODERM

Pudroderm przepisała mi w tamtym roku pediatra jak komar Polę ugryzł pod okiem i strasznie jej się to paprało! Sąsiadka stosuje Tanno-Hermal na pogryzione ręce dziecka. Niektórzy smarują Fenistilem:)

DZIAŁA NA KOMARY
- spray Orinoko ok. 18zł (Nie żaden Junior tylko ten normalny! Składa się tylko z naturalnych olejków i efekt...zero ugryzień po wieczornym siedzeniu w ogrodzie. Paskudy latały i gryzły innych. Mam również Orinoko przeciw osom, pszczołom, komarom i meszkom i ten jest w ogóle HITem! Pachnie też przyjemnie) www: Orinoko
- Bros elektrofumigator na komary i muchy +1 ok. 25zł (wściekłości much nie ogranicza, ale trupy komarów leżą na podłodze! Sukces, więc polecam! Ja mam wkładki, jest też w płynie do kontaktu - tego nie testowałam) www: Bros elektro

Zapomniałam o tym, że ten Tanno Hermal też pomaga po ugryzieniach :-) Gabi miała przepisane na potówki i super pomógł.
A te działające na komary już zapisałam ,dzięki ;-) A czy ten orinoko można kupić w jakimś sklepie?

Ostatnia edycja:
Munka to fajny urlop sie Wam zapowiada :) super.

kasiek wspolczuje bólu, nie wiem co doradzić...

dzieki Dziewczyny, Wojtek odkąd zasnął o 19 cały czas śpi, przed chwila mierzylam mu gorączkę i na szczescie nie ma, zobaczymy co bedzie dalej. Oby dobrze bo rano idziemy jak zwykle odprowadzić Kubę do przedszkola.

dzisiaj mąż był popołudniu na spotkaniu z jego Panią i mówiła, ze wszystko ok, ze jego angielski coraz lepszy co mnie cieszy, ze duzo juz rozumie jak do Niego mówią, bardzo sie cieszę :tak: Zreszta w domu bajki juz chce po angielsku oglądać :-) I jak sie bawi to mowi do siebie tez po angielsku. To sie pochwaliłam ale martwiłam sie jak to z Nim bedzie skoro jeden Polak w przedszkolu...

Iwon zdrówka dla Julka!!! Polaa zdrówka dla Wojtusia!!!

Muńka ale to tak całkiem przypadkiem zarezerwowaliście ten sam hotel? w każdym bądź razie cieszę się, że szykują ci się superowe wakacje!

dzisiaj młody spał do rana w swoim łóżeczku i jak się obudził to nie wstałam od razu do niego, a on zacząłsobie spiewać "aaa aaa":-D tak czekałam co dalej nastąpi, że zasnęłam, a S zaraz po mnie i zaspaliśmy:-D

dzisiaj wprowadza, rewolucję, bo zamiast butli na II śniadanie dostanie mleko z płatkami kukurydzianymi...

powiedzcie mi w ogóle czy tylko moje dziecko traktuje butlę jak posiłek? czy są jeszcze takie maluszki?
no i kiedy mleko nie powinno być już posiłkiem a tylko dodatkiem?

Helołłłłłłłł

Najpierw się chwalę, a raczej mojego syna. Sikamy na nocnik, ale tak całkiem świadomie!!!!!!!!!!!:tak::-D
Przedwczoraj przed kąpaniem myślałam, że napina się bo akurat robił kupę. Ale wczoraj wieczorem i dziś rano, znowu sam siadł na nocnik i zaczął się napinać i zrobił siusiu.

Pola jak Wojtuś????? Kubuś to zdolny chłopak. Niedługo Wojtusia będzie uczył angielskiego.:-)
Zaza mleczko długo jest jako posiłek- zalezy od dziecka. Mati butelkuje jeszcze rano i wieczorem, wprawdzie mało wypija,ale on ciągnie jkeszcze cyca.
No to WAs Sergiuszek uśpił swoim śpiewem:-D
Munka urlop w takim gronie musi być udany:tak:
Kasiek jak brzuch ?????? ja takie bóle miałam przy porodzie:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
hej kobiałki :-):-):-)

Ja dalej nie wyspana no ale zaczynam się już przyzwyczajać bo dawno nie było nocki takiej co bym spokojnie przespała !!!!

niestety nie nadrobię Was ale podczytywałam troszkę, ja na komary mam ziajkę i działa no i te plasterki mosbito przyklejam na wózek i też działają
i uwaga założyłam sobie dziś szkła kontaktowe, dawno nie nosiłam ale się Was naczytałam i postanowiłam zużyć bo termin mają do listopada tego roku hmmmmmmmmmmmmmmmmmm zastanawiam się czy w ogóle nie przejść na szkła, musiałabym teraz robić nowe okulary bo te moje to już poniszczone są i mam dylemat :shocked2::shocked2::shocked2:

chorowitkom życzę zdrówka !!!!!!!

ja się wybieram na to szczepienie cholerne i się wybrać nie mogę tak odkładam z dnia na dzień ale jadę może w następnym tygodniu nad jezioro i wstrzymam się chyba do powrotu

gratulacje dla dzieciaczków za ich nowe umiejętności !!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D

zaza moja nadal je mleko rano i wieczorem i dla niej jest to normalny posiłek, niby specjaliści mówią że dziecko do 3 roku życia powinno dostawać mleko, moja siostrzenica która będzie miała 3 lata nadal wsuwa mleko

Muńka to fajnie się wywczasujecie pełną rodziną !!!!!!!!!!!!

Do góry