reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

Też mam kilka rzeczy, które kupiłam chociaż inni uważali że to zbędne. Mianowicie jako mama karmiąca mm z całego serca polecam dyspenser do wody (bądź ekspress do mleka modyfikowanego)!! Nie wyobrażam sobie życia bez niego 😅 Do tego kosz na pieluchy (to musiałam wymarudzić u męża, w końcu po 3 miesiącach miał dość i sam kupił 😂) naprawdę się przydaje

reklama
Też oglądam dostawki... ale ciekawa jestem czy są takie, gdzie mogę np obniżyć dół i ciut większe bobo mogłoby w niej spać.
Kiedys koleżanka mi mówiła o takiej, teraz nie mogę znaleźć.
chicco forever next to me zobacz ☺️ to jest właśnie wymiarów normalnego łóżeczka i na pewno posłuży dłużej - moja dalej śpi w łóżeczku 120x60 tylko wali strasznie głową w szczebelki i szału już dostaje bo ja to wybudza 🙄

Dodam tylko że urlop, sen i Melisa dają radę :D niesamowite jak naturalnie wyregulował mi sie sen. Kiedyś chodziłam spać po 1-2 w nocy. Teraz biegnę do łóżka przed 23 :D

Chwała bo od jutra mam długi weekend. Chwilę odpocznę, może się wyśpię, to i prawa nogą zacznę wstawać. Mam nadzieję. 😬
Odkąd wiem o ciąży, to zaczyna mnie mulić od 19/20... muszę zazwyczaj trochę to "rozchodzić", ale na samym początku pamiętam jak o 21 meldowałam mężowi, że idę spać i koniec, a on zszokowany siedział w salonie telewizję sam oglądał. 😆

to tez jest tak ze jednen powie ze cos jest kit totalny a drugi ze kocha! ja w 1 ciazy sie przekonalam milion razy cos bylo polecane a mi sie nie sprawdzalo a cos co kazdy krytykowal bylo u mnie strzal w 10 😀 ile ja sie nasluchałam ze kosz mojzesza to badziew a u nas to bylo zbawienie 😀 dostawki nie mielismy ale teraz napewno kupie😀
nas zamiast na dostawkę to namówili na chicco baby hug. Trochę taki kosz Mojżesza tylko że możesz regulować nachylenie i poziom. Ogólnie nie było mega źle ale używaliśmy tylko do 4 miesiąca bo jak zaczęła się przekręcać to raz mi prawie wypadła z tego, a za kwotę ponad 1000 zł to miałabym super kosz Mojżesza na kółkach + jeszcze coś 🙄 ale na pierwsze 4 miesiące było super bo mamy duży dom więc jeździłam nią z kuchni do salonu, do łazienki itp 🙈

chicco forever next to me zobacz ☺️ to jest właśnie wymiarów normalnego łóżeczka i na pewno posłuży dłużej - moja dalej śpi w łóżeczku 120x60 tylko wali strasznie głową w szczebelki i szału już dostaje bo ja to wybudza 🙄

A wiesz, że to chyba nawet to jest to o którym ona mówiła, tak mi się wydaje. 🤔

ja już mam listę rzeczy które na pewno kupię choć mnóstwo osób mi odradzało, a jednak u nas by się sprawdziło. Pierwszą rzeczą na pewno jest dostawka i wybiorę tą z Chicco forever next to me 🙈
Na początku walczyłam ze córka będzie spać sama i jejku jak ten pierwszy miesiąc mnie w nocy zmęczył 🥵 w końcu posłuchałam mamy i wzięłam ją do nas do łóżka i niebo a ziemia. Karmiłam piersią i to karmienie stało się dużo łatwiejsze. Potem przerobiliśmy zwykłe łóżeczko na dostawkę no ale nie była zamykana, więc jak budziła się z drzemki to biegiem leciałam na piętro do sypialni żeby nie spadła (to jak już zaczęła się kręcić ale na 6 miesiacy zaczęła czworakowac wiec szybko szło, bo na 7 miesięcy już stała). Wiem ze dostawka super by się sprawdziłan ale właśnie ta większa.
ja też miałam dostawkę i miałam łóżeczko. Łóżeczko….. spał w nim jak dostawiłam do łóżka mojego i bez szczebelek, bez sens.
Tak jak Ty planuje kupić dostawkę, właśnie takiego typu, z możliwością zjazdu do samego dołu. Żadnego łóżeczka nie kupię. Syn 6,5 roku spi ze mna. Nie umiem go odlozeczkowac bo nie chce najzwyczajniej. Uwielbiam z nim spac, ale robi wędrówki narodów, zaczynam się bac o brzuch…. To to wiem ze kupię, dostawkę. Ale to jeszcze jest czas. Narazie muszę być
Pewna że tam wszystko git. W piątek wizyta o 12 😬😬😬😬😬

ja też miałam dostawkę i miałam łóżeczko. Łóżeczko….. spał w nim jak dostawiłam do łóżka mojego i bez szczebelek, bez sens.
Tak jak Ty planuje kupić dostawkę, właśnie takiego typu, z możliwością zjazdu do samego dołu. Żadnego łóżeczka nie kupię. Syn 6,5 roku spi ze mna. Nie umiem go odlozeczkowac bo nie chce najzwyczajniej. Uwielbiam z nim spac, ale robi wędrówki narodów, zaczynam się bac o brzuch…. To to wiem ze kupię, dostawkę. Ale to jeszcze jest czas. Narazie muszę być
Pewna że tam wszystko git. W piątek wizyta o 12 😬😬😬😬😬
my mielismy chicco next to me magic (w sumie nadal mamy, bo lezy w garażu), ale raczej nie bede chcialadrugi raz tej dostawki. Jest bardzo duża, i ten mechanizm bujania zajmuje sporo miejsca, a i tak z tego nie korzystaliśmy i w dodatku strasznie skrzypiało to łóżeczko. Aktualnie mały śpi w łóżeczku, ale ma je przekształcone już na tapczan. Mamy małe mieszkanie, w najbliższym czasie nie zapowiada się, żebyśmy wzięli coś większego, więc jakoś musimy się pomieścić. Póki co nie chce rezygnować z sypialni na rzecz pokoju dla dzieci, więc jakoś muszę wcisnąć drugie łóżeczko 🙈 pewnie na początek pójdziemy w dostawkę ale chyba poszukam czegoś mniejszego. Nasz syn i tak głównie śpi z nami 🙈 czasami się uda, że prześpi noc w swoim łóżku, ale zazwyczaj i tak trafia do nas 😅

Też mam kilka rzeczy, które kupiłam chociaż inni uważali że to zbędne. Mianowicie jako mama karmiąca mm z całego serca polecam dyspenser do wody (bądź ekspress do mleka modyfikowanego)!! Nie wyobrażam sobie życia bez niego 😅 Do tego kosz na pieluchy (to musiałam wymarudzić u męża, w końcu po 3 miesiącach miał dość i sam kupił 😂) naprawdę się przydaje
ja przeszłam na mm od 8 miesiąca, tym razem mam nadzieję że jednak dłużej będę kp, ale jeśli nie to ten ekspress to też coś co planuje 🙈 mam tak zmasakrowaną szafkę od tego że w nocy po ciemku nie raz rozsyłałam to mleko a do rana to kamień się z tego robi 😳😳

A jeszcze z rzeczy na które dalam się “naciągnąć” to w uj ciężki fotelik cybexa… no dramat. Sam fotelik waży z 4 kg.. i ok bezpieczny i wgl. Ale ja po cc nosić tego nie mogłam.. koło 9 miesiąca już przeszliśmy na Sirone (bo mam bazę rozwojową) więc teraz się zastanawiam czy sprzedać to nosidło i kupić inne, lżejsze czy już się przemęczyć .. ale raczej sprzedam nosidło i kupimy nowe 🙈

reklama
Do góry