Ja odkładam właśnie w ten sposób, syn dostał na 18 urodziny te pieniądze ale to było parę tysięcy, córka dostanie w listopadzie.Nie no, jak od urodzienia dziecka bedziesz sobie co miesiąc odkładać 800+ to w wieku jego 18 lat będzie miał na koncie już 172 800 zł, więc to jest bardzo dużo na star dla takiego 18 latka. Czy to na studia, czy na mieszkanie czy auto.
Ale wiadomo, że nie każdy może sobie pozwolić na odkładanie 800+, większość chyba jednak normalnie je wydaje na dziecko na bieżąco, bądź co jakiś czas.
Edit: chyba, że chodziło Ci o to, że w ciągu roku nie zebrało się tak dużo pieniędzy ( 9600zl ) by wystarczyło na przyszłość tego dziecka. Wtedy się zgadzam.
reklama
poziomkowa00
Fanka BB :)
No ja właśnie też mam prenacare start więc w sumie łącznie to 4500mg bioręJak byłam w piątek u ginekologa by wykluczyć polipa to właśnie mi mówił, że na początku najlepiej brać 4g ( 4000 mg) inozytolu. Ja biorę Fertistim 2000mg, Ovarin 550mg, PregnaCare Start 500mg i inozytol z kapsułkach 650mg. Także prawie 4000mg. Mam nadzieję, że to pomoże.
A właśnie ten Fertistim, Ovarin,inozytol w kapsułkach, koenzym Q10, luteinę dostałam od dobrej duszyczki tutaj z forum, która jest w ciąży po 12 latach starań i to na moim wątku kreseczek w tym roku wstawiłam jej pierwszei mi z boku kibicuje i postanowiła mi podarować swoje suple, dzięki którym udało jej się zajść
![]()

Patii26
Ahh, już też bym taki brzuszek chciałaWeź mi nie przypominaj że to już za 3 miesiące bo tu na zawał zejdę. Właśnie narzekam koleżance że mam wrażenie że wrócił pierwszy trymestr- znów jadłowstręt, zmęczenie, senność a do tego zgaga i ciąży mi brzuch![]()

Klemensa
Cały czas Wam wysyłam ciążowe zarazki ale chyba nie przechodzą przez port usbAhh, już też bym taki brzuszek chciała![]()

Wyślij gołębiemCały czas Wam wysyłam ciążowe zarazki ale chyba nie przechodzą przez port usb![]()

white_lotus
A paczkomat da rade?Cały czas Wam wysyłam ciążowe zarazki ale chyba nie przechodzą przez port usb![]()
Aga993
Ej a to nie tobie dopiero co miałam pieska przypilnować żebyś mogła na wakacje jechać? A teraz że już zaraz rodzisz?Weź mi nie przypominaj że to już za 3 miesiące bo tu na zawał zejdę. Właśnie narzekam koleżance że mam wrażenie że wrócił pierwszy trymestr- znów jadłowstręt, zmęczenie, senność a do tego zgaga i ciąży mi brzuch![]()

reklama
olka11135
Super masz mamę
Jakby można było wybrać mamę to bym ją miała taką jak teściową a życiowo mi się nie trafiła nawet taka „przecietna” mamai jak się dowiedziałam że będziemy mieć córkę to pierwsze o czym pomyślałam to że też jej zniszczę życie jak moja matka mnie. Chyba właśnie dlatego chciałam syna- bo wydawało mi się że będzie łatwiej go nie zniszczyć. Ale mąż już mi uświadomił jak bardzo się mylę i liczę, że ma rację
Miałam podobny lęk. Po miesiącu od narodziny córki płakałam, że nie będę dobrą matką i zgotuje je podobny los do mojego. Dużym wsparciem okazał się mąż, podniósł mnie z tego dołka.
Ogólnie ja myślę po 14 latach macierzyństwa
Że nie ma co się nastawiać. Mi się wydawało, że jestem super mamą, mój pierwszy syn - 4 lata był jedynakiem, naprawdę poświęcaliśmy mu masę czasu, miał nawet w tamtym momencie zaangażowanych dziadków, ogólnie "dostał" dużo więcej niż jego młodsze rodzeństwo - kompletnie to nie ma przełożenia na nastolatka - byłam, jestem i będę beznadziejna