Hermeneg
Fanka BB :)
Kurde, to już bardzo profesjonalnie brzmi![]()
Też odniosłam takie wrażenie

Tymczasem ja która tort to co najwyżej potrafi profesjonalnie zamówić a następnie skonsumować

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kurde, to już bardzo profesjonalnie brzmi![]()
Torty już trochę robię ale chciałam takie wiecie wysokie i fajne. Pierwsza próba nie wyszła bo krem z przepisu z neta spłynął i wyglądało no nie wiem jak grzyb atomowy albo inna ofiara Czarnobyla xd wszystko spłynęło, blaty biszkoptowe się rozjechały, no wyglądało to jakby już raz to ktoś zjadłTeż odniosłam takie wrażenie
Tymczasem ja która tort to co najwyżej potrafi profesjonalnie zamówić a następnie skonsumować![]()
Pochwal się rezultatem. Ja robiłam w lutym na chrzest syna i bylam z niego bardzo dumna. Zrobiłam skrzydła z masy cukrowej, wierzch kwiaty i topper.To co już skleiłam to biszkopt z kremem śmietankowym i chrupką pistacjową i żelką malinową. Na to wjedzie tynk milky way wieczorem i owoce na górę jutro rano![]()
BożeTorty już trochę robię ale chciałam takie wiecie wysokie i fajne. Pierwsza próba nie wyszła bo krem z przepisu z neta spłynął i wyglądało no nie wiem jak grzyb atomowy albo inna ofiara Czarnobyla xd wszystko spłynęło, blaty biszkoptowe się rozjechały, no wyglądało to jakby już raz to ktoś zjadłtaka trauma że się długo zbierałam do drugiego podejścia z tymi „profesjonalnymi” rzeczami i wysokim tortem. No był dobry ale nie wyglądał wcaaaale xd teraz mam bekę ale wtedy się poryczałam i powiedziałam że to znak że rocznicowy tort tak wygląda.
BożeNo to pomyślcie sobie dla kontrastu, że ja w kuchni jedyne co potrafię to kanapki.
![]()
Samo myślenie o jednym i drugim już mnie przerasta!U mnie szczytem umiejętności są serniki pieczone w kąpieli wodnej
Na sakodzielne pieczenie biszkoptu do tortu w życiu się nie porwę![]()
Akurat biszkopt to luz, swoj pierwszy tort robiłam na gotowym biszkopcie i to był błąd, domowy o wiele lepszyU mnie szczytem umiejętności są serniki pieczone w kąpieli wodnej![]()
Na sakodzielne pieczenie biszkoptu do tortu w życiu się nie porwę![]()
Akurat biszkopt to luz, swoj pierwszy tort robiłam na gotowym biszkopcie i to był błąd, domowy o wiele lepszy