reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

reklama
Ja też mam 34 lata i to raczej ostatnia szansa na to, żeby moja córka miała rodzeństwo, więc doskonale rozumiem 🤗
Takk wiadomo 34 lata to nie jest aż tak dużo ale też tak czuje , że już nie mam siły walczyć jeśli ta ciąża nie wypali ale kto wie może ta niska beta to nie wyrok:) czekam na lekarza w poniedziałek niech się wypowie:) ja miałam miesiąc 3 czerwca :)

Ja osobiście tez tak naprawdę do końca jakoś tej myśli nie przyjmuje. Poprzedniej ciąży po poronieniu robilam przez 2tyg betę co drugi dzień tak strasznie się bałam przed wizytą u lekarza. Teraz tez juz 4 bety za mną, aż mi głupio chodzić do diagnostyki bo to maly punkt i dobrze wiem ze pani kojarzy który to już raz. Ale takie sa ciążę po stracie, człowiekowi jest ciężko uwierzyć i cieszyć się w pełni
Mam to samo co Ty , mieszkam w małym mieście, rejestratorka to koleżanka mojej siostrzenicy plus żona kolegi mojego męża. Już pamięta 4 cyfry pierwsze mojego numeru PESEL. Pytała czemu tak często chodzę na betę i też mi głupio, ale w sumie nie powinnyśmy tak się czuć. Skoro mamy potrzebę robić tą betę i się upewnić to w sumie nikomu do tego. Mi lekarz w klinice kazał 5 razy już robić, teraz robię kolejną w piątek ;)

Nie ma nawet pęcherzyka. Badała mnie z 15 minut. Powiedziała, że przy becie 1500 już powinien być a ja mam 4900 i że poronienie chybione. Jutro rano muszę się zgłosić do szpitala i będą mi wywoływać okres i możliwe, że czyścić jeszcze dodatkowo.
Skoro przy takiej becie nie ma pęcherzyka w macicy a beta będzie rosła to może też być pozamaciczna niestety... też tak miałam, beta rosła książkowo pięknie i miałam duże wartości a pęcherzyka brak. Wkońcu w szpitalu znaleźli w jajowodzie.

Dziewczyny, czy po stosowaniu przez 5 dni progesteronu (Luteina i progesteron besins) warto zrobić badania kontrolne z krwi jaka jego wartość wyjdzie? Czy będzie to miało jakiekolwiek przełożenie dla lekarza żeby przedstawić mu te wyniki na wizycie stacjonarnej? Według aplikacji dziś 5+1, czy ma to sens żeby robić to badanie?
Dodam, że codziennie mam plamienia brązowe/brunatne i jestem trochę podenerwowana, beta rośnie ładnie a plamienia po luteinie i besins nie ustępują ciągle takie same codziennie 😌 wizytę miałam mieć w piątek 11.07. Ale udało się przełożyć na dzień wcześniej 10.07. Jutro idę kontrolnie zrobić będę żeby sprawdzić przyrost czy nadal jest tak dobry jak poprzednio..

Dziewczyny, czy po stosowaniu przez 5 dni progesteronu (Luteina i progesteron besins) warto zrobić badania kontrolne z krwi jaka jego wartość wyjdzie? Czy będzie to miało jakiekolwiek przełożenie dla lekarza żeby przedstawić mu te wyniki na wizycie stacjonarnej? Według aplikacji dziś 5+1, czy ma to sens żeby robić to badanie?
Dodam, że codziennie mam plamienia brązowe/brunatne i jestem trochę podenerwowana, beta rośnie ładnie a plamienia po luteinie i besins nie ustępują ciągle takie same codziennie 😌 wizytę miałam mieć w piątek 11.07. Ale udało się przełożyć na dzień wcześniej 10.07. Jutro idę kontrolnie zrobić będę żeby sprawdzić przyrost czy nadal jest tak dobry jak poprzednio..
Ja biorę tylko progesteron besins i lekarz kazał zrobić oprócz bety, progesteron i tsh

Myślę, że warto zrobić, lekarz zobaczy czy nie zwiększyć dawek. Ja w pierwszej ciąży udanej miałam właśnie plamienia od 6 tygodnia prawie do 13 tygodnia. To były ciemne brunatne plamienia niby dlatego, że miałam krwiaka ale miałam wrażenie, że lekarze nie wiedzieli. Ja teraz biorę luteinę 3 razy 2 tabletki dziennie plus duphaston 3 razy 1 tabletkę, zastrzyki przeciwzakrzepowe , acard, estrofem 3 razy 2 tabletki. Może lekarz po zobaczeniu progesteronu coś dołoży bo można go przyjmować w różnej formie. Ponoć najlepsze są zastrzyki.

Myślę, że warto zrobić, lekarz zobaczy czy nie zwiększyć dawek. Ja w pierwszej ciąży udanej miałam właśnie plamienia od 6 tygodnia prawie do 13 tygodnia. To były ciemne brunatne plamienia niby dlatego, że miałam krwiaka ale miałam wrażenie, że lekarze nie wiedzieli. Ja teraz biorę luteinę 3 razy 2 tabletki dziennie plus duphaston 3 razy 1 tabletkę, zastrzyki przeciwzakrzepowe , acard, estrofem 3 razy 2 tabletki. Może lekarz po zobaczeniu progesteronu coś dołoży bo można go przyjmować w różnej formie. Ponoć najlepsze są zastrzyki.
Przepraszam, że pytam, bo może pisałaś, ale mi umknęło - ty jesteś po IVF?

reklama
Do góry