• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Co ubrać na punkcje? Może być taka koszula nocna a'la t-shirt?
O jedne co wiem🤣 ja poszłam w dresie bo tak się czułam komfortowo. I tak musiałam się rozebrać do skarpet i stanika i były takie sukienki operacyjne. Ale jak już dostaniesz znieczulenie w kroplówkę to ci będzie wszystko jedno czy jesteś naga czy nie bo po 30 sekundach urwie ci się film. Ja nigdy nie byłam usypiania i się bałam czy się obudzę czy coś. Ale to raczej nie oliwę żeby się nie obudzić tak mi anestezjolog powiedział. Przez niego teraz nie mogę patrzeć w pracy na jednego typa bo ten anestezjolog miał identyczny głos jak ten Marcin u mnie w robocie i nawet z wyglądu podobny. I teraz nie mogę z tym Marcinem wchodzić w interakcje bo mi się ten lekarz kojarzy i zaczynam się głupio uśmiechać 😂

Jak szybko musiałyscie podjąć decyzję które z zarodków badacie? Jutro będę wiedziała czy coś się udało i jeśli tak to ile nadaje się do badania... Nie wiem czy wtedy już muszę podjąć decyzję że badamy wszystkie ( o ile będzie więcej niż jeden...) czy jak...nie chce takiej decyzji podejmować sama bo nie dźwignie tej odpowiedzialności.

Jak szybko musiałyscie podjąć decyzję które z zarodków badacie? Jutro będę wiedziała czy coś się udało i jeśli tak to ile nadaje się do badania... Nie wiem czy wtedy już muszę podjąć decyzję że badamy wszystkie ( o ile będzie więcej niż jeden...) czy jak...nie chce takiej decyzji podejmować sama bo nie dźwignie tej odpowiedzialności.
To zalezy jakie bedziesz miec te zarodki. Jak będziesz rozmawiała z Embriologiem to go zapytaj co uwaza ( u mnie w klinice Ci embrioodzy sa bardzo mili i tyle gadają ze potrafią sie na 10 min rozgadać o zarodku) . No I jak podejmiecie decyzję ile zarodkow idzie do badania to wybiorą najlepsze ktore będą badane. No I potem samemu noe decyduje sie który zarodek idzie do transferu tylko lekarz / embriolog decyduje

reklama
To zalezy jakie bedziesz miec te zarodki. Jak będziesz rozmawiała z Embriologiem to go zapytaj co uwaza ( u mnie w klinice Ci embrioodzy sa bardzo mili i tyle gadają ze potrafią sie na 10 min rozgadać o zarodku) . No I jak podejmiecie decyzję ile zarodkow idzie do badania to wybiorą najlepsze ktore będą badane. No I potem samemu noe decyduje sie który zarodek idzie do transferu tylko lekarz / embriolog decyduje
Nie będę rozmawiała z embriologiem tylko z moim lekarzem. Właśnie o to mi chodzi kiedy my musimy podjąć tą decyzję ile ( o ile będzie więcej niż jeden) idzie do badania. Czy natychmiast podczas rozmowy czy później? Nie chcę podejmować decyzji sama.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry