reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witam :-)

No rzeczywiście puściutko strasznie

Oluś mnie też do mięcha ciągnęło jak nigdy a koło wędlin nie mogłam przejśc obojętnie szczególnie upodobałam sobie podroby :zawstydzona/y:

Antilo no to jak skończycie to fotkę poprosimy

Ja czuję się znakomicie, aż mi się wierzyc nie chce, że to końcówka. Troszkę nogi puchną, ale nie narzekam. Tatę dzisiaj zawożą na konsultacje do kliniki i wróci już na oddział wewnętrzny z czego się bardzo cieszę :tak::tak: Nadal ma stan podgorączkowy, ale przynajmniej nie ma takich ataków duszności i tlenu nie musi brac cały czas. Ja dzisiaj planuję dzień gospodarczy, biorę się powoli za moje okna. Pozdrowienia dla wszystkich

reklama
hejo
no to tydzien mi minal, jeszcze dwa - oby tylko szybko zlecialy. wszystko mnie boli od lezenia, juz mam wizje ze jakis odlezyn sie nabawie, hehe.... kilka razy mialam wrazenie ze juz sie zaczyna porod.... ale to tylko moja chora wyobraznia. ciesze sie z kazdego dnia:) mezus dzielnie pierze i prasuje, dzis spakuje mi torbe do szpitala, moze tez moja siostra przyjedzie i okna mi umyje, heh..:)
nie pisze za wiele bo mi strasznie niewygodnie
buziaczki!!

Hej!
Kajdo dzielna z Ciebie dziewczynka:-):tak: leż spokojnie, te dwa tyg szybko zlecą:tak:, trzymam kciuki, żeby było migiem:cool2:
Maniolku cieszę sie ze z tatą juz lepiej. No i gratuluję znakomitego samopoczucia:-D ale z tymi oknami to może sama nie szalej:no: dobrze?
Alek mnie na początku zupełnie odrzuciło od mięcha i wędlin. Nawet zakupów nie mogłam zrobić. Dopiero od mniej więcej połowy czerwca jestem w stanie wejśc do sklepu mięsnego:-D:-D:-D
Antila jak samopoczucie? Koniecznie wklej fotke z szafą, chętnie obejrzę:tak:

Brry :-)

Kajduś dasz rade wytrzymać tą końcóweczkę :tak: Tydzień miną i kolejny też szybko minie i potem to już z górki :-)
Aleczku dobrze że do mięska Cię ciągnie. Widocznie białka dużo potrzebujesz. Ja na wędlinki to do dzisiaj patrzyć się nie mogę :-p
Moniolku pozazdrościć tylko tak dobrego samopoczucia :tak: Mam nadzieję że te badania w klinice pomogą w dalszym leczeniu Twojego Taty.
Vonko :-)
Ewuś jak przygotowania? Pewnie wszystko już w pełnej gotowości ;-):-)
Antilko tak się ostatnio z M namyślałam nad wyprawą do Krakowa do Ikei. Tyle tam fajnych rzeczy jest. Tylko jeszcze do tego wszystkiego to worek pieniędzy by się przydał :-p Pokażesz nam szafę?:cool2:

Dziś mam jakoś gorszy dzionek bo ciągle mnie coś kuje i ciągnie (wmawiam sobie że to tylko zrosty) Na dodatek moje dzieciątko urządziło sobie festiwal kopniaczków i szale je po całym brzuszku :-D Czasami trafi w pęcherz :shocked2: A czasami natrafi na coś wrażliwego i ja wtedy podskakuje :rolleyes2:
W sobotę kupiłam kolejne body, tym razem z długim rękawem, i jedne śpioszki. I tak co tydzień będziemy robić małe zakupki ciuszkowe.
W czwartek mam wizytę u ginka i będę mogła porozmawiać o tym łożysku. Boję się czy wszystko jest w porządku. Jak będę musiała leżeć to trudno, byle by sięmała urodziła o czasie i była zdrowa.

Buziaczki dla Was :-)

Witam
Moniolku oby stan taty ustabilizował się na dobre:tak:
Monik wkleję fotki niestety bez jednych drzwi, mają dowieźć w tym tygodniu. Jak narazie jestem bardzo zadowolona. Wszystko mam poukładane tak, jak chciałam.Myślę, że łożysko jest tam, gdzie trzeba:happy2:Ja już nawet nie zwracam uwagi na twardniejący brzuch, bo chyba oszaleję.
Kajda leż grzecznie już niedługo:-)
Vonko wczoraj poczułam wyraźnie coś co chyba było ruchami dzidziusia:-D
Co do samopoczucia to ostatnio mam straszne napady złości, byle co jest w stanie wyprowadzić mnie z równowagi:szok:

Monik jesli kłuje i ciągnie tylko przy ruszaniu się to jest ok. I moze tak być po bokach, na górze, po jednej stronie lub po dwóch byle nie dołem brzucha. I to są zrosty :-) ja je mam i cała ciażę cierpię - leżałam 2 tygodnie przy pierwszych bólach na wszelki wypadek ale szybko okazało sie ,ze to prawdopodobnie zrosty i teraz to już sie nawet do tych bóli przyzwyczaiłam. Teraz pod koniec przeniosły się na dół brzucha właśnie i nawet przewrócić sie z boku na bok nie mogę.
A z szyjką jest ok, z dzidziusiem też więc osoby po zabiegach mogą w ten sposób odczuwać zrosty - choć na poczatku nie wierzyłam mojemu ginowi w to :-)
no i lepiej rodzic naturalnie aby nie powiększać ilosci zrostów w brzuchu stąd mój gin naciska na sn. A co do łożyska jest moze i trochę niżej ale gdyby coś było nei tak to pewnie miałabyś jakies plamienia - poza tym łożysko moze sie trochę pezsuwać w górę a nawet jeśli masz tzw. przodujace to po prostu nie urodzisz sn tylko wtedy już musisz cc.
Oluś - czekamy niecierpliwie na usg:-)
MOnia- cieszę się ,ze z tatą lepiej i że zgodził sie na konsultację - napisz co tam po konsultacji. A jak lepiej się poczuje to jedźcie na własną rękę do tego centrum pulmonologii.nie zaszkodzi posprawdzać. Pochwal się zakupkami co juz masz a co Ci zostało do kupienia. dowiedziałam sie na szkole,ze z kosmetyków mydełko KAjtek i Bambino i oliwka też Bambino - reszta uczula. I dobrze bo to tanie kosmetyki. DO oczek sól fizjologiczna- żadne rumianki !!! kompresy 5x5cm jałowe i wata. I patyczki do uszek a do noska gruszka z szeroki plastikowym końcem do szpitala a po 2 tyg. cała gumowa.........takie podstawy niby a warto wiedzieć.
Ewa- a jak Ty się czujesz? z tego co pamietam pisałas kiedyś negatywwnie o firmie Avent........myślałąm o butelce - mam znajomych którzy powiedzieli mi,ze generalnie te plastikowe butelki bardzo śmierdzą i lepiej szklaną ale szklane znlazałam tylko w canpolu.
A na wątku głównym dziewczyny poleciły mi Tommee Tipee ze smoczkiem 0 +.
I laktator Medela - niezastąpiona Elżbietka doradza.
Kajda - leż spokojnie jeszcze 2 tygodnie wytrzymasz, dobrze,zę mąż CI pomaga.
ja też muszę zaczać pakować torbę bo nigdy nie wiadomo czy nie trzeba będzie polezeć w szpitalu- odpukać !!!!!!a dzis własnie zamkneli na miesiac moja porodówkę - dezynfekcja i remont. A Ty się szykujesz na poród sn?

Pozdraiwam wszystkich

Anuś jeżeli mogę coś doradzić to zamiast gruszki lepszy jest aspirator Frida. Szwagierka z gruchą męczyła się ponad tydzień i nic nie wychodziło. Frida jak pociągnęła to wszyskie "glutki " wyszły z noska:-)
Zaintrygowałaś mnie tą butelką. Ja mam plastikową Tommee Tippe i musiałam powąchać :-DNie czuję żadnego zapachu, zaraz wleję tam wrzątek i sprawdzę jeszcze raz:tak:

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór!
Mój mąż właśnie zaczyna urlop, więc powinno być lepiej. W końcu mieszkanko doprowadzimy do porządku bardziej, ale mam też wielką nadzieję na troszkę odpoczynku. Za 2 tygodnie chrzciny Ewuni, więc trochę będzie do zrobienia i załatwienia. A wyjeżdżamy dopiero w sierpniu.
Ewunię męczą ząbki, szczególnie wieczorami jest marudna, czasem jest większy płacz, ale w dzień całkiem fajnie. Już coś białawego prześwituje na dole dziąsełka. Ćwiczy ciągle przekręcanie się z pleców na brzuszek i z powrotem.
Antilko dziękuję kochana:happy2:, szkoda, że jesteś tak daleko... Super, ze Twój dzidziuś już daje znaki!
Anusieńko u mnie tak samo było z remontem , zamknęli porodówkę, i bałam się, ze będę gdzie indziej musiała rodzić. Ale otworzyli jakieś 2 tygodnie przed moim porodem, czego i Tobie życzę:tak:Co do butelek to nam dobrze się sprawdzają szklane Canpolu, chociaż mamy też parę plastikowych, które nie śmierdzą:-D,ale tak różnie mówią o plastikach, na pewno szybko się zużywają przy gotowaniu, częściej używamy szklanych.
Monik będzie dobrze, i pewnie ginek w czwartek Cię uspokoi:tak:
Kajduś te 2 tygodnie szybciutko zlecą , wysypiaj się i odpoczywaj, ach, żeby sie tak dało na zapas:-D
Moniolku fajnie, ze tak dobrze się czujesz w końcówce!:-)
Aluś wklej koniecznie fotkę Maleństwa! Czyli w środę znów usg?
Ewuś jak Twoje samopoczucie?
Vonko :-)
Esch co z Tobą?
Pozdrawiam Wszystkie 30stki, dobrej nocy!

reklama
Aniu, ja mam butelki tommee tippee, nuk, chicco - żadna nie śmierdzi, tylko smoczki lateksowe troche śmierdzą lateksem, ale to normalne.
P.S. butelki wygotowywałam na początku raz na tydzień, a nie kilka razy dziennie, i Filowi nic się nie robiło złego.:blink:

Do góry