Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Do podjęcia decyzji na nie skłoniło mnie jeszcze to, że kuzyn mojej mamy, który jest bardzo znanym neonatologiem (szefem jednej z klinik neonatologii i intensywnej terapii noworodka) nie wypowiadał się na ten temat jakoś bardzo entuzjastycznie. Co istotne jego wnuki 6 i 2 lata nie mają deponowanej krwi( a na pewno ich na to stać).
co do krwi pępowinowej my się zastanawialiśmy nad tym, ale w końcu nie zdecydowaliśmy się na to, m.in. z przyczyn jakie pisala Antila. 

miłego wieczoru

Sensi - zowu chcialabym Cię pomęczyć jako weterynarza, mam nadzieje ze sie nie gniewasz.
Chodzi o to, ze moja dwuletnia siostrzenica ma powiekszone piersiątka. Jedna lekarka mówi, że to od kurczaków i wieprzowiny pędzonych na hormonach, druga że hormony giną podczas obróbki termicznej. Która ma rację? I jeszcze jedno - które wędliny/mięso mozna podawac małym dzieciom, a które nie?.
. I służę radą
. Jedzenie mięsa drobiu (i produktów tzn. jajek i przetworów drobiowych) może być przyczyna powiększenia gruczołów piersiowych u dziewczynek niestety:-(. To znak czasu: wszystko szybciej i więcej-więc hodowlę drobiu wspomaga się hormonalnie, co nie zostaje bez wpływu na niektóre dzieci. Należy wyeliminować z diety wszystko co drobiowe i dodatkowo witaminizowane. ale polecałabym wizytę u endokrynologa dziecięcego. Dziewczynka powinna przejść badania m.in. określenia wieku kostnego (robi się rtg nadgarstka) i lekarz powinien zadecydować co dalej.
nie ma szans
;-) masarni i doskonale znam technologię ich produkcji. Ale tak ogólnie: jeżeli już to nie produkty drobnorozdrobnione, bo maja one sporo wypełniaczy w postaci np.białka sojowego (wiązanie wody) i sporo tłuszczu. Najwartościowsza kiełbaska jest taka, w której po przekrojeniu widać kawałki mięsa, a nie jednolita masę ( co nie oznacza, że Kuba od czasu do czasu nie dostaje parówki
).
, do tuczu hormonów się nie podaje (chyba, że pokątnie), a indyki-to też drób.