Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Do podjęcia decyzji na nie skłoniło mnie jeszcze to, że kuzyn mojej mamy, który jest bardzo znanym neonatologiem (szefem jednej z klinik neonatologii i intensywnej terapii noworodka) nie wypowiadał się na ten temat jakoś bardzo entuzjastycznie. Co istotne jego wnuki 6 i 2 lata nie mają deponowanej krwi( a na pewno ich na to stać).
co do krwi pępowinowej my się zastanawialiśmy nad tym, ale w końcu nie zdecydowaliśmy się na to, m.in. z przyczyn jakie pisala Antila. 

miłego wieczoru

Sensi - zowu chcialabym Cię pomęczyć jako weterynarza, mam nadzieje ze sie nie gniewasz.
Chodzi o to, ze moja dwuletnia siostrzenica ma powiekszone piersiątka. Jedna lekarka mówi, że to od kurczaków i wieprzowiny pędzonych na hormonach, druga że hormony giną podczas obróbki termicznej. Która ma rację? I jeszcze jedno - które wędliny/mięso mozna podawac małym dzieciom, a które nie?.
. I służę radą
. Jedzenie mięsa drobiu (i produktów tzn. jajek i przetworów drobiowych) może być przyczyna powiększenia gruczołów piersiowych u dziewczynek niestety:-(. To znak czasu: wszystko szybciej i więcej-więc hodowlę drobiu wspomaga się hormonalnie, co nie zostaje bez wpływu na niektóre dzieci. Należy wyeliminować z diety wszystko co drobiowe i dodatkowo witaminizowane. ale polecałabym wizytę u endokrynologa dziecięcego. Dziewczynka powinna przejść badania m.in. określenia wieku kostnego (robi się rtg nadgarstka) i lekarz powinien zadecydować co dalej.
nie ma szans
;-) masarni i doskonale znam technologię ich produkcji. Ale tak ogólnie: jeżeli już to nie produkty drobnorozdrobnione, bo maja one sporo wypełniaczy w postaci np.białka sojowego (wiązanie wody) i sporo tłuszczu. Najwartościowsza kiełbaska jest taka, w której po przekrojeniu widać kawałki mięsa, a nie jednolita masę ( co nie oznacza, że Kuba od czasu do czasu nie dostaje parówki
).
, do tuczu hormonów się nie podaje (chyba, że pokątnie), a indyki-to też drób.