reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

A propo schizowania- ja mam dopiero w czwartek wizyte u gina a juz sobie teraz wyobrazam niestworzone rzeczy :szok: (no bo nic nie czuje, nic mi nie dolega, brzucha wlasciwie nie mam...) i kurde nie wiem czy wszystko w porzadku:zawstydzona/y: I jak ja ten tydzien przetrwam?? eM juz mi mowi, ze mam schize :sorry: I tak jak Muma- powinnam miec usg co tydzien chyba:laugh2:

Kok.o!!!! a mnie się wydawało że jesteś osobą o mocnych nerwach!!!! Jestem jak najbardziej z Twoim eMem!!!! 'coś' zaczniesz czuć w około 18 tc (w niektórych przypadkach nawet po 20 tc).. teraz Groszek sobie spokojnie siedzi, ćwiczy i obserwuje.. wierz mi nerwy nic nie dadzą.. a ja mądrzejsza na temat sytuacji stresogennych wiem jakie mogą miec one skutki - bo jak się u mnie nie uspokoi to chyba wyląduję w domu wariatów.. a wcale tego bym nie chciała..:sorry: [za tydzień o tej porze porozmawiamy;-)]

Ani@k-przykro mi, ze @przylazla jednak. Idz do gina i niech Ci zleci w 3dc. badania hormonow:FSH, LH, testosteron itd, estradiol, i ten Anti-Müller hormon plus TSH. Moze masz rozregulowane hormony? potem USG-kontrola rozwoju pecherzyka, picie ziolek, chystanie eMa i musi wpasc fasolka!!! Musi. Aha, i jeszcze test owulacyjny.

Czytalam w ksiazce medycznej ze ta niedomoga lutelna jest wynikiem niewlasciwego dojrzewania pecherzykow, a nie ze progesteron jest za niski, ktory wytwarzany jest przez cialko zolte.
Wiec wazne, aby monitorowac rozwoj pecherzyka czy tez pecherzykow.

już chyba zaczynam sie bać..:baffled:
wdeeeeeeech wyyyyyydech...:huh:

reklama
Ani@k spokojnie!!!! Teraz skup sie na prolaktynie, pozniej sie zobaczy....nie ma co sie stresowac na darmo. Trzymaj sie i lap fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Katiuszka ale mialas wkurwiczka heheheh, no i dobrze zrobilas!! I oczywiscie wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!
Aleksis jakos czuje, ze to moze byc chlopiec....wczesniej czy pozniej sie okaze:tak:

Ostatnia edycja:
Hej,

U nas duchota masakryczna ale zbiera się chyba na koszmarną burzę. Pranie wyprane ale jednak go narazie nie powieszę :-p

katiuszka - WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ z okazji urodzin !!! :-):-) Przede wszystkim spokojnej ciąży, zdrowego Dzidziolka, ogólnie mało stresów a dużo, dużo miłości :-):-):tak::tak::tak:

Co do Twojego wczorajszego posta jakoś sobie Ciebie nie mogę sobie wyobrazić jak się drzesz na sąsiada i to jeszcze w wersji nieocenzurowanej :-D Ale skoro Ci ulżyło, to dobrze zrobiłaś !! :tak:

Ani@k - wredna @ jednak przylazła... Ale uszka do góry !:tak: Zrobisz teraz te hormony i może pomyśl o tym co pisze Aleksis, może przyda się monitoring w tym cyklu, zobaczymy co tam słychać u pęcherzyków. Może im trzeba jakoś pomóc a to szybko działa - tylko musisz wiedzieć. Na pewno raz, dwa się z tym uporasz!!:tak:
Alex -powolutku z tym remontem, oki ? I odpoczywaj dużo. A brzuchol Ci się nie napina ? MNie teraz rzadko kiedy, z Julą to pamiętam jak stawał dęba co chwilkę ;-)
Vinga - &&&&&&&&&& i czekamy na relację :happy:
kok.o - oj, jak ja Cię rozumiem, ale pomyśl o tym tak - jest gorąco jak cholera- to się nawet dobrze składa, że nie masz jeszcze brzuchola, tylko patrzeć jak Ci wyskoczy (za jakieś 3 tygodnie) i wtedy też zaczną się konkretne znaki od Grocha.
Przecież wiemy, że jest wszystko dobrze, prawda ? :tak::tak:

Aleksis -
to jest bardzo dobry pomysł zacząć przygotowywać się do in vitro. Wiesz ile kobiet zaszło w czasie tych przygotowań ??:tak::-) &&&&&&&&&&&&&

Gatto -
a wolisz chłopca ? Ja Ci obstawiłam dziewczyneczkę ale mogę to jeszcze przemyśleć ;-)

Aaaaaa ale strzeliło !! Odłączam się od zasilania ;-):-)

Ostatnia edycja:
KATIUSZKA- spełnienia marzeń, dużo uśmiechów, dobrego samopoczucia, dni pełnych radości i moc serdeczności!!!!!

buziak dla solenizantki.jpg
i coś słodkiego dla ciebie
dla Katiuszki.jpg

Wczoraj wieczorem M szuka otwieracza do zimnego piwka (mamy taką szufladę gdzie są różne otwieracze, jakieś dziwne noże itp) i woła z kuchni: Haaa, schowałaś sobie tu 2 michałki !!:-D:-D
No i musiałam się z nim podzielić ...;-) Nigdy nie wpadłabym na to żeby tam ich szukać...:baffled:

Teraz u mnie pięknie leje ,mam nadzieję, że będzie troszkę chłodniej.

Ehhh więc nie do końca jest tak być miało :-( Niby nie jest źle, cyt. dr. "nie mówię, że coś jest nie w porządku" ale dostaliśmy skierowanie do genetyka na przegląd. Młody nie chciał współpracować (prawdopodobnie to będzie mały mężczyzna :-) jedyna dobra nowina) leżał tyłem, nie chciał się obrócić, uszy rękoma przykrywał i co najgorsze na szyję nawinął sobie pępowinę i mało co dało się zbadać. Prawdopodobnie przezierność czy jakoś tak, która świadczy o ryzyku wystąpienia chorób genetycznych jest w normie ale górnej granicy :-:)-( więc jeszcze przed nami badanie PAPP-A i genetyk. uffff a miało być tak pięknie...

Katiuszka naj naj najlepszego :D

Ostatnia edycja:
Pospałam se trochę, właśnie wstałam :tak:
I co ja widzę Katiuszka ma urodziny!
Sto lat ! Sto lat! Niech żyje,żyje nam!
Sto lat! Sto lat! Nich żyje ,żyje nam !
W zdrowiu,szczęściu! Niech żyje,żyje nam!
Niech żyje nammmmmm!!!!!!
Katiuszka Wszystkiego Najlepszego
Zdrowego dzidziola i spełnienia wszystkich marzeń
i duuużo miłości.
Buziaki :-*****

[SUB][/SUB]

reklama
Vinga - spokojnie.
Test Pappa nic nie wyjaśni bo zestawią Ci badanie krwi z tym obrazem USG gdzie pan/pani dr nie odczytał wszystkich parametrów. Idź od razu na drugie usg, znajdz dobrego specjaliste u siebie (jesli jestes z Łodzi lub masz blisko to tylko dr Lech Dudarewicz - cała POlska do niego przyjezdza).
Obraz usg jest najważniejszy !! A tylko w tym czasie ciąży te parametry są miarodajne bo za chwilę przezierność wzrośnie i to jest normalne. Poza tym jedynym sprawdzeniem czy nie ma wady jest amniopunkcja ale najpierw trzeba powtórzyć usg raz albo i dwa aż dzidziol pokaże NA PEWNO to co ma do pokazania.
Musi być dobrze :tak:&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Pewnie nie czytalas wczesniej ale ja po pierwszym usg miałam ryzyko trisomii 13 jakoś 1:100 a po usg u Dudarewicza zmieniło się na 1:2000 bez żadnych badań inwazyjnych, Teraz jesteśmy po połówkowym i już wiadomo, że żadnej wady , przynajmniej genetycznej , nie ma !

Ostatnia edycja:
Do góry