reklama
Aleksis1
Fanka BB :)
Hej, a to ZESPÓŁ ANTYFOSFOLIPIDOWY A CIĄŻA (APS, ZESPÓŁ HUGHSA) wykluczono u Ciebie? Bo juz nie pamietam. Wiem, ze kariotyp wyszedl u Was w porzadku, tzn. negatywniedzięki tere fere....ja własnie wszystkie badania mam...tak myślę,ze wszystkie!!włącznie z genetycznymi(Adam tez ma) czynniki V Leiden,homocysteine,białko S,C ,hormony,wymazy,hlamydię i masę,mase innych badan...całą teczkę......!!!!Teraz zajmujemy sie żołnierzami Adama,żeby były w porzadku!!dr.powiedział,ze stan zapalny musi byc wyleczony,bo jak nie to wtedy inseminacja,czy in vitro raczej nie ma szans,zeby sie powiodło..bo plemniki za słabe będa przez ten stan zapalny...wiec jak tylko mój Adam wyleczy to co ma wyleczyc i decydujemy sie....W sumie jak w lipcu byłam u dokror "mojej"to ona sama powiedział,ze skoro staramy się i ciąży nie ma to zalezy zastanowic się własnie nad inseminacją lub un vitro.Ale powiedział,zeby Adam poszedł do androloga,zeby zrobił wyniki...no i jak byliśmy ostatnio to androlog powiedział,ze jak chcemy miec inseminacje to nalezy wyleczyc u Adama to co sie tam przyplątało....ale tez powiedział,ze szanse na naturalna ciąże są:-)Ale ja nie nakrecam się za bardzo......oczywiście BARDZO,BARDZO BYM CHCIAŁA NATURALNIE ZAJŚĆ W CIĄŻĘ!!! WRĘCZ MARZĘ O TYM I PRAGNĘ Z CAŁEGO SERCA!!!!ale jak nam nie wychodzi to trzeba "wspomóc matkę naturę.....no oczywiście najpierw o wyniki Adama muszą ok...choc nadrolog powiedział,ze taka kuracja różnie trwa....u niektórych 2 mc.a u innych dłużej:--(wiec zobaczymy jak to bedzie....
U mnie tego nie badano
Juz niedlugo armia eM bedzie super wystrzalowa i zobaczysz II kreski

tak,to tez wykluczono,nawet ostatnio Adam robił wynik na krzepliwoć krwi bo androlog mu zlecił i tez jest w normie.....kobietki kochane,ja zmykam do łózka...o 4 rano bedzie pobudka do pracy
ale jutro juz piąteczek i wekend mamy!!!!!!!!!!!!!!juhhhhhhuuuuuuuuuuu!:-)MIŁEJ NOCKI ZYCZĘ
Ostatnia edycja:
Tasza
czasem IUI robią bez stymulacji, a to mniejsze szanse. Dużo mniejsze.
Idziesz do ginka dostajesz receptę na Clostilbegyt i Pregnyl (u nas, nie wiem jakie leki u Ciebie są) W 2-3 dniu miesiączki jak zaleci lekarz bierzesz clostilbegyt 2 x dziennie przez 5 dni, zgłaszasz się na kontrolne usg w 11-12dc, ocenia pęcherzyk,zazwyczaj w ów czas ma około 16-18mm, lekarz mówi kiedy masz przyjść, u mnie był to zwykle 14dc, na ponowne usg, czy pęcherzyk jest duży. Ja miałam około 22mm, z reguły 2-3sztuki (to po clostilbegycie jest więcej sztuk), wykonuje zastrzyk Pregnylu i w ciągu 24-48 godzin powinnaś się bzykać, albo wrócić na IUI, bo pęcherzyki pękają. Mnie bzykanie nie wychoszło w pierwszym cyklu, więc w drugim była inseminacja. Czyli Po pregnylu podanym we wtorek rano o 7.30 umówiłam się na środę o 17-18ej na podanie nasienia. Dwie godz wcześniej małżonek oddał to co ma najcenniejsze do filtrowania, po półtorej godzinie było gotowe i ginka mi zapodała cieniuśką rureczką i leżałam 5 minutek na samolocie
tere ja miałam straszny problem przy podwójnym clo, dostałam mega torbieli i myslałam że umrę przez 3 dni, prawie mdlałam z bólu... od tej pory stwierdziłam, że jak nie natura to nie walcze z wiatrakami

kok.o z imieniem dla chłopaka nie miałabym problemu, podoba mi sie Przemek albo Rysiek ale dla dziouchy już gorzej, może Karina, Zuza, Zocha???
Ostatnia edycja:
kok.o
hehe moze zaproponować doktorkowi papieroska ;-):-)co dośmiesznych sytuacji, to nie wiedziałam nigdy jak się zachować po deponacji, typu uśmiechnąć, podziękować, dać buzi doktorkowi czy co??
kok.o z imieniem dla chłopaka nie miałabym problemu, podoba mi sie Przemek albo Rysiek ale dla dziouchy już gorzej, może Karina, Zuza, Zocha???
a z tych imion Karina mi sie podoba, no ale eMowi nie

dobranoc dziewczynki, do jutra:-)
kok.o
yyy.. jemu chyba sie tradycyjne podobaja..
w ogole to wygląda tak, ze ja szukam i proponuje, on chwile mysli i mowi "eee nieeeeeee"
mowie mu, zaproponuj coś, a on na to " mnie sie podoba Olimpia"
(albo Ewa)
w ogole to wygląda tak, ze ja szukam i proponuje, on chwile mysli i mowi "eee nieeeeeee"
mowie mu, zaproponuj coś, a on na to " mnie sie podoba Olimpia"

reklama
kok.o
ee na Olimpie to ja kategorycznie NIE powiedzialam i juz.
No i szukamy teraz kompromisu;-)
dobra, ide spac bo juz padam, a jutro do pracy
papa:-)
No i szukamy teraz kompromisu;-)
dobra, ide spac bo juz padam, a jutro do pracy
papa:-)