reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

hjeju,wy o pączkach,a mi slinka cieknie!!!!!!!!!!!!:-)ja na sobotę zrobię ciasto z malinami:-)pojade do siostry i sobie nazrywam malinek i coś upichcę:)Kobitki...dzis zadzwoniłąm do Warszawy do androloga.....odebrała pani,nie jestem pewna,ale chyba to inna była...i mówię,ze chce zapisac nas do androloga dr.Barczyka,ta pani mo mówi,ze na kiedy bym chciała?wiec pytam czy na 17 wrzesnia jest wolne??powiedziała,ze tak!!!!i nagle mówi mi ze jest jeszcze jeden bardzo dobry androlog(ten o którym tamta mi wspominała...albo to ta sama była??!chu...wie)i mo go poleca...ja grzecznie podziekowałam,powiedziałam,ze my byliśmy dopiero 1 u dr.Barczyka,mąz zrobił badanie które on zlecił i chciałą bym,zeby on mógł je zobaczyc itd...i ona powiedział,ze jak sobie zycze i na 17 wrzesnia na godzine 16.30 mamy wizytę a undrologa...u tego co ostatnio byliśmy:)Adas jutro posiew odbiera z laboratorium......w pracy o urlopie musze juz zapowiedziec na 17 wrzesnia i pojedziemy...!!!laseczki...nie straszcie z ta endo:(:(szok...tez kiedys ,nawet dosyc nie dawno czytałą o tym.....ale jak była robiona dro żnośc,histero.,usg itd to by to wykryło???!!!!czy to takie paskudztwo,ze nie!!?

Ostatnia edycja:
reklama
no! kasica, dobrze,ze sie udało zapisac do tego lekarza:tak:
a endo.. no to paskudztwo:crazy: zuzanka Ty jesteś przebadana wzdłuz i wszerz, wiec raczej mysle, ze gdybys to miała , to raczej lekarze wykryliby to. A bolesne @ tez ja miałam, oj... na prochach tylko dawałam rade. Wiec , kasica tez, skoro badania nie wykazały to sie nie zamartwiajcie tym. Tak mysle..

Gatto niektóre dzieci rodzą się z antenkami :tak: Np. Mumie lekarz powiedział,ze Olek będzie z antenką :-D

ROzpisałyscie sie o tych pączkach i ślinka mi pociekła. Zadzwoniłam do eMa,zeby po drodze z pracy zakupił JEDNEGO!!! :-)pączka dla mnie, i ile chce dla siebie ;-):-)
a z róża pączki są dooobre, ale pod warunkiem, ze np. taka bzzzz zrobi tą róze... bo te w cukierniach to masówka, na ilość idą . A i jeszcze z adwokatem uwielbiam pączusie...mmmmmmmmm

caterina wyciągnęłaś juz tego gluta z gaci??:-) dawaj go na kartke w kratke, ja Ci pomierze długość na podst.zdjęcia:tak::-)

aj! naprawde mózgownica mi szwankuje :wściekła/y:
świeżutkie fluidy dziewczyny pochłaniajcie, niech działaja!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ostatnia edycja:
hejka Dziewuszki:-)
Ja już w domku po pierwszym niepełnym dniu pracy:tak: Nieźle nawet było, tylko znowu dopadła mnie infekcja dróg moczowych:wściekła/y: boli jak jasna cholera!!!! niby piję soki żurawinowe, herbatka właśnie mi się skończyła...Nie wiecie czy w ciąży można łykać taki ekstrakt z żurawiny w tabletkach? bo te soki, to jakieś podróby chyba...Alex kiedyś pisała, że jej lekarz mówił, żeby zażywać Urosept albo Urinal:confused: no i nie wiem który to miał być:baffled: muszę chyba zrobić zamówienie, bo w polskim sklepie kosztuje fortunę!!! sprzedają złodzieje na listki:szok: na złotówki to wychodzi 16 zł...chyba dużo za jeden listek, nie?
Widzę, że dzisiaj przestawiły się Wam smaki na słodkości. Noooo ja bym tez takim pączkiem z różą (ale z prawdziwą!!!) nie pogardziła. Dla mnie jedyne, które uznaję to z własnie z różą, ewentualnie z niskosłodzonym dżemem. Z Advocatem albo z budyniem to niestety dla mnie nie-pączki:no:
zuzanka witamy!!! witamy!!! jesteśmy zaszczycone Pani obecnością;-):-D kopę lat Cię nie było;-)
kasica a widzisz!!! mówiłam, trzymaj się swojego lekarza. Do 17 nie tak daleko, a przynajmniej będzie Was jeden prowadził, a nie co wizyta to ktoś inny i swoje zalecenia będzie Wam dawał.
kok.o super wieści z wizyty!!!! ale lekarze nie byliby sobą gdyby nie dorzucili na koniec czegoś, po czym człowiek znowu się stresuje!!!! Groszkówna nie ma żadnych wad chromosomowych!!! wszystko się ładnie wchłonęło i koniec pieśni!!! mam nadzieję, że sie tym nie stresujesz, heee???
Uciekam na chwilę, wpadnę niedługo:tak:

no dokładnie.....a potem kazdy mówi co innego i nie wiadomo,kogo to słuchac:sorry2: jak tam miałam z ginekologiem,w lutym kolezanka poleciał mo "dobrego"ginka,ona go sobie bardzo chwaliła,no po prostu zajbisty!!i my pojechalismy...pierwsze wrazenie OKROPNE!!gbrt jak cholera,jak powiedziała mu ze 4 razy poroniłam,to jebnął(sorki) taką mine ze myślałam,ze z krzesła rynpnę!!!a na dodatek jak zapłaciłam mu za wizyte to tak łapnś ta kase jakbym miała mu ja zabrac i uciekac gdzie pieprz rośnie!!!OKROPNY BYŁ!!i doszlismy do wniosku,ze bedziemy się "trzymac "dr.z Warszawy do której juz ponad rok jezdzimy i z którez zadololona jestem...i tak sam tutaj,kazdy by powiedział co innego...no i potem...co mamy robic???!!!a ja czegoś takiego NIENAWIDZE!!Wiec fajnie,ze idziemy do tego samego:)A ja w sobote fryzjera mam na 11:-):-)ja juz z tymi kłaczkami moimi waruje na naxa!!cholernie podobaja mi się króciutkie fryzurki:-):-):-)ale nie wiem czy się odwazę....ale napewno ściać je chce jakoś:)

Kok.o chyba faktycznie szwankuje ci mozgownica...ja wiem ze sie rodza takie z antenkA (jedna) ale ja pisalam z antenkami na glowie:-D:-Dalbo nie czytasz ze zrozumieniem:-):-)

aleksis, weźmiesz się za siebie i zobaczysz jak szybko zaskoczysz, mnie to zleciało jak z bicza strzelił...
Jest tak jak opisujesz, tzn u konkretnych lekarzy, bo czasem IUI robią bez stymulacji, a to mniejsze szanse. Dużo mniejsze.
Idziesz do ginka dostajesz receptę na Clostilbegyt i Pregnyl (u nas, nie wiem jakie leki u Ciebie są) W 2-3 dniu miesiączki jak zaleci lekarz bierzesz clostilbegyt 2 x dziennie przez 5 dni, zgłaszasz się na kontrolne usg w 11-12dc, ocenia pęcherzyk,zazwyczaj w ów czas ma około 16-18mm, lekarz mówi kiedy masz przyjść, u mnie był to zwykle 14dc, na ponowne usg, czy pęcherzyk jest duży. Ja miałam około 22mm, z reguły 2-3sztuki (to po clostilbegycie jest więcej sztuk), wykonuje zastrzyk Pregnylu i w ciągu 24-48 godzin powinnaś się bzykać, albo wrócić na IUI, bo pęcherzyki pękają. Mnie bzykanie nie wychoszło w pierwszym cyklu, więc w drugim była inseminacja. Czyli Po pregnylu podanym we wtorek rano o 7.30 umówiłam się na środę o 17-18ej na podanie nasienia. Dwie godz wcześniej małżonek oddał to co ma najcenniejsze do filtrowania, po półtorej godzinie było gotowe i ginka mi zapodała cieniuśką rureczką i leżałam 5 minutek na samolocie, po czym wsiadłam w auto i pojechałam na Mazury...hihihihih

Tak to się odbywa.

Ja omijałam wizytę 11-12dc bo dla mnie była bez sensu, przecież i tak w 14dc musiałam być ponownie na ocenę pęcherzyka, który zawsze był elegancki i od razu podawała pregnyl.

Reasumując bierzesz Clo od 2dc idziesz na monitoring 14dc i od razu podają Pregnyl, za półtora dnia wracasz z mężulkiem i zapodają Ci nasienie. To wszystko. Na prawdę nic strasznego, żaden kłopot, uwierz mi...

kok.o kurczę super, 3D to ekstra sprawa co?:-):-)

No ja też się cieszę, bo miały być 2-3 próby, jeśli by się nie powiodły to in vitro, a tu trochę więcej leków i wizyt, co za tym idzie kasy..:baffled:.Miałam i tak odłożone na to pieniądze, więc nie byłoby żadnego problemu, ale cieszę się z udanej IUI, bo to krótsza droga zawsze... Tak jak pisałam, żałuję trochę, że nie spróbowałam IUI w zeszłym roku przed leczeniem, może już bym bawiła tego bęka małego, ale chiba tak musiało być:-):-):-)

Dziewczynki, czytam was caly czas i bardzo sie ciesze ze znow watek zyje:-)
Ja nie mam sily pisac z tego telefonu bo mnie szlag trafia.. Obiecuje ze nadrobie wkrotce, jutro po obiedzie lub w sobote rano wychodzimy !!:-):-)
wiec teraz najwazniejsze:
kok.o mala super i najwazniejsze ze juz wszystko OK.:-):-) a jak ma na imię ??:-);-)
Katiuszka Urosept mozna na pewno, zurawiny nie jestem pewna ale chyba nie..
Zuzanka Witaj ponownie:-) odpisze z domku bo.tu nie moge priv pisac...
Ani@k wielki przytulak dla ciebie, juz niedlugo kochana, ja tam wiem ze teraz Twoj czs nadchodzi:-):-):-)
Dla reszty tez buziolki i flluidki od Aleksandra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Do góry