reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Witam Was Panie,

Dzisiejszy dzień zaczęłam na biocenozie pochwy. Nie przepadam za tak porannymi przedstawieniami, no ale cóż...mus to mus.

u mnie monotonnie - R O B O T A ...od dwóch dni Mąż mi mówi, że "wygladam na zmeczoną", zgadza się, bo wszystko rzutuje na organizm.
Więc wczoraj kielich sie przelał, bombardowana mailami, zamknęłam z premedytacją laptopa. Świat się nie zawali. A ja potrzebuję odpoczynku, żeby być bardziej efektywna.

Weekend w Zakopanem chyba odpadnie, bo prognozy z każdym dniem są gorsze, więc automatycznie przesuwamy wyjazd na następny weekend, no chyba, że nagle okaże się, że niespodziewanie słońce rozgoni chmurki, więc spontanicznie wsiądziemy w samochód i krzykniemy witaj Zakopane.
Pod koniec miesiąca planujemy odwiedzić Łódź, bo oponki już mamy kupione i czekają na wymianę.

Takie mam zaległości, że nie wiem, której co napisać...Więc generalnie...

ani@k gratulację kolejnej rocznicy? który to raz świętujecie???
Aleksis trzymam w dalszym ciągu za Was kciuki, tak że jak piszę, to tylko wskazującymi palcami, bo reszta tworzy kciuk:)
katiuszka, a Ty miałaś biocenoze pochwy robioną? lub coś pokrewnego, że Ci coś takiego wyszło...czy symptomy poprowadziły do źródła??
Gatto korzystaj, wpoczywaj ile się da. Zrelaksowana mama = spokojny dzidziuś!!!
Muma, Ty masz naprawdę grzecznego Synka. Uściski dla Was.
Staraczki czuję że ta jesień będzie płodna, och płodna.....!!!
kasica ...kup mu multitoola Leathermana. Faceci takie bajery uwielbiają. Mój Mąż się z nim nie rozstaje:) a zawsze można dokupić dodatkowe części (głowice, wkłady) na kolejne urodziny.

A i mała anegdota z weekendowych warsztatów z położną. Położna zapytana dlaczego nie jest wymagana grupa krwi ojca, dlaczego jej się nie sprawdza przy przyjmowaniu rodzącej na porodówkę (kobieta musi mieć oryginał lub kartę krwi zawsze przy sobie) odpowiedziała, "dlatego, że grupa krwi męża, może być inna od grupy krwi ojca". Więc żadna położna na słowo i zapewnienia nie wierzy!! ;-);-);-);-);-);-);-)

Ostatnia edycja:
Hahaha Aaronka dobre!!

Aleksis, dzieki, tez sobie sciagnelam, choc ja wole taka zywa ksiazke:zawstydzona/y: no, ale sprobuje wydrukowac i spiac to w calosc.

Zuza a ty jestes z Anastazja na jakims innym watku??? widze, ze idziecie leb w leb!!

Hej,

Ja dzisiaj też pospałam bo pierwszy raz od wielu dni a właściwie nocy spałam prawie całą noc:-) Normalnie śpię prawie na płasko, a teraz M mi zrobił taką konstrukcję z poduch (prawie na siedząco), że nareszcie mnie Oluś nie dusił w nocy i brzuch mi jakoś nie twardniał. KOrzystajcie póki się da ze spania bo tak od 35 tc to już kaplica :-D
poza tym dzisiaj 3 prania zrobiłam (bo u nas piękna pogoda) i kopytka. I już na nic więcej nie mam siły ;-)

katiuszka Clotrimazolum na pewno można na tym etapie ciąży, w szpitalu dawali laskom jak byłam :tak: Na początku lepiej nie. Coś widzę, że Julek to tak jak Oluś harcuje cały dzień i noc i też tylko parę godzin snu mu starcza, oby im tak nie zostało...
Jula była w brzuchu grzeczna i jak się urodziła też..
Aleksis - tak jak napisałam , łazić łażę - gorzej ze spaniem i czynnościami typu: schylanie, kucanie - to już prawie niemożliwe :-D Też sobie ściągnęłam pdfa, dzięki !:tak:
aaronka - jak czujesz się zmęczona to MUSISZ troszkę zwolnić , chociaż na chwilkę - pamiętaj o tym co najważniejsze :happy:
Gatto - ja mojemu M kupuję płyty, książki, ciuchy - już wszystko przerobiłam przez tyle lat:-)

Trzymam kciuki za wszystkie Staraczki - myślę, że będziemy mieć jesienny wysyp fasolek za chwilę :tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Teraz to chyba poleżę sobie zanim przyjadą moje głodomory :-)

reklama
Gatto urodziny mówisz.. a czy koniecznie musi być coś 'extra'??? ja eMowi na dzień chłopaka kupilam zestaw narzędzi z czekolady Zestaw narzędzi ze wstążką :: Prezent z okazji :: 34.39 zł

śmiechu mieliśmy co niemiara no i ja też na tym skorzystałam ;-):tak:
:cool2:

liczy się pamięć..no chyba że Twój eM mega wymagający jest..to wtedy bilet na koncert ulubionego zespołu mu kup;-):tak:

Muma :szok: ledwo łazisz???? no uwierzył by kto!!!! a pranie i kopytka to pralka i wałek zrobili, co??? Ty się musisz oszczędzać!!!!!:tak:

Do góry