reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hejka,

Księciunio odsypia zarwaną nockę a ja buszuję w necie w poszukiwaniu prezentów gwiazdkowych :-) i urodzinowych..bo moja Julcia ma w sobotę 12ste urodziny :happy:
I mam do Was pytanie/prośbę - macie jakieś sprawdzone fajne przepisy na tort ?? Ja robiłam zawsze śmietanowy z owocami z puszki ale już pewnie wszyscy mają go dość..;-) Robiłam też chałwowy ale słodki był koszmarnie:eek:
Jeśli macie jakieś patenty to bardzo bardzo proszę:tak:
Miłej niedzieli :-)

reklama
Muma,ja niestety w sprawach tortu Ci nie pomoge!!szczerze,nie umie robic tortów!!!!Jeśli chodz i ciasta,cissteczka,to zupełnie co innego...:-)bo to lubię robic i umię...ale torty nie sa moja mocną stroną:sorry:

Muma a ten tort to ma być dla dziecka? czy taki na święta na przykład? bo jak dla dziecka, to właśnie wczoraj czytając jakis wątek na BB...ale jaki??? widziałam zdjęcia ślicznego torcika, podobno bardzo prosty, ale trochę się czeka, bo on się składa z 8 warstw galaretek z czymś tam jeszcze, ale naprawdę po przekrojeniu wygląda pięknie, z resztą w całości tez śliczny, ale to pewnie zależy od zdolności cukiernika;-) Jeżeli chodzi Ci o taki, to poszperam gdzie ja go widziałam:tak:

Hej Dziewczyny,

tu samochwała....
Odebrałam już obrazek z oprawy i zamieszczam go na bb.
Dziś został ofocony i zapakowany w odzobny papier, a jutro otulony w folię bombelkową i wysłany pocztą do Poznania....musi dojść na 6 bo to prezent mikołajkowy. Teraz oprawiony w złotą ramę z zamszowym passe partout wygląda tak:

IMG_2185.jpg

Co do następnego obrazka to nastąpiła zmiana planów.
Powstanie rodzinka misiów, ale za jakąś chwilkę, bo obrazek jest póki co niedostępny i trzeba na niego poczekać.
product_thumb.jpg

Dziewczynki uważajcie na siebie. Czapki i szaliki noście dzielnie, bo seazon zdradliwy jak chorobcia.

Muma polecam stronkę Moje Wypieki | Torty w prawdzie tortów z niej jeszcze nie piekłam (bo jeszcze w ogóle nie piekłam) ale ciasta wychodzą rewelacyjnie.

Wszystkim Staraczkom...pomyślności i wspaniałych prezentów w grudniu (oczywiście chodzi mi o II kreski)
A Ciężarówkom... braku zgagi:)

Całusy

Ostatnia edycja:
Dzien Dobry,ja juz po kawie, pije herbatke wlasniei jestem juz w pracy.
Dzis 28dc i @nie widac, choc w sobote rano sluz byl zabarwiony jasnobrazoworozowo.Nie wiem co o tym myslec. W sumie to nawet nie bylo plamienie, tylko troche na wkladce i papierze. A tamtej nocy snilo mi sie, ze mowilam eMkowi ze dostalam@...
Dziwne co nie?
Objawow brak, przyszcze na czole jak byly tak sa, wiec po staremu.

dzis dopiero 13 dzien po IUI wiec powinnam odczekac, bo ten zastrzyk mial juz hormon ciazowy, wiec nie ma co sie spieszyc.

Milego dnia Wam zycze

cześć

Muma oczywiście jak tylko byś miała czas - polecam Moje Wypieki | Tęczowy tort (rainbow cake) wprawdzie nie robiłam, ale jak autorka mówi że tort robi wrazenie - na pewno zrobi :tak: nie będzie osoby która się nie będzie śmiała do tego tortu a Ciebie pod niebiosa wychwalać będą ;-):tak: - bo tort rozumiem dla Julci??? my z eMem dostaliśmy wczoraj zaproszenie na 10-te urodziny do mojej małej Kuzyneczki.. czym teraz bawią się dziewczynki w tym wieku??? co kupić??? :confused2:
w sobotę natomiast imieniny ma moja Mama.. też będę robić ciacha ze strony 'moje wypieki' - naprawdę wszystko wychodzi co się stamtąd robi :tak:
Kasica ja generalnie to na karaibach mieszkam :-) czasami bywam w Polsce.. ale to naprawdę sporadycznie ;-) a na sobotę zrobię Twoje przekąski :tak:
Aaronka no cudne te Twoje prace!!! :tak: i w 100% zgadzam się z Tobą co do strony 'moje wypieki' :tak:
Aleksis &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Dzien doberek!

Wy tylko o zarciu hehehehe......ja dzis mam zamiar zrobic ciasto cynamonowe ze sliwkami, ktore kiedys Muma polecala i u mnie zeszlo w mgnieniu oka :) Dzis powtorka z rozrywki :)

Aaronka kurcze zdolniacha jestes!! A co zrobilas z tymi murzynkami chyba:eek: sprzedalas? moze bym sobie ja sprawila na mikolajki :)

Aleksis trzymam kciukasy kurcze, bo ciekawie sie zapowiada, wiec nie puszczam. Potem jak nic w domu nie zrobie to sie bedziesz ty tlumaczyc mojemu eMowi:-D:-D

Ani@k 10te urodziny?? to pewnie jakims nintendo czy wypasione komorki:-p:-p

witam się i ja

Aleksis mocno trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&
Ani@k ja mam chrześnice w tym wieku i zawsze daje kasę bo ja nie wiem co ma czego nie ma,kaskę dam to przynajmniej sobie sama coś kupi ,jak była mała to jakieś lalki dawałam i takie tam a teraz nie wiem :zawstydzona/y:

ja dzisiaj buraczki robię w słoiki ,teraz z kawusią posiedzę chwilę a później uciekam się wziąść za robotę :tak:

Hejka,

Dzięki za inspiracje tortowe :-) Niestety te klimaty tęczowe nie da rady bo my mamy jakby trochę fisia na punkcie zdrowej żywności a zwłaszcza Julka więc już czuję jakie by było gadanie:-D Ale pewnie z tej strony coś wybiorę, jakiś orzechowy może bo ja i tak tym razem nie jem (ja orzechów nie lubię a M i Julka tak ;-))

Aleksis - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Gatto -
super, że Ci smakowało tamto ciacho:-) A może teraz zrobisz takie ?? Ostatnio było w Ugotowanych a ja znalazłam je w necie i jest MNIAMMMM i nawet matki karmiące mogą (nie ma jajek ani mleka;-)) aaa i ciasta nie trzeba zagniatać:happy:

Szarlotka sypana - Przepis

Ani@k -moja Julka nietypowa, ona 2 lata temu to by chciała Lego albo jakąś płytę albo grę do kompa albo książkę. A teraz też chciała książki i wypasione słuchawki :-)

Póki Zombiaczek śpi słodko to ja skoczę umyć podłogę w kuchni, narazie !!;-)

reklama
elooo
witam sie z kawusią z samego rana;-):-):-)
Aleksis noooooooooooooooooo wielkie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zaciskaj nogi !! :tak::-)
ale cie tortowo-ciastowo zrobiło! mmmmmmmmm :-)
Muma a polozna nam mowila,ze karmiaca wszystko moze jesc (tylko przez pierwsze 3-4 tyg unikac uczulaczy: czekolady,orzechów,cytrusów..i czegostam jeszcze...), wiec bigos czy jajka tez mozesz wcinac:sorry:,...... chyba...

dobra zbieram sie , jade na kolejną lekcje o karmieniu
paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Do góry