reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Gatto, Katiuszka to ja się martwiłam moim, że nie zawsze zje obiadek. Teraz raczej zupki ładnie zajada, tylko nie wszystkie mu smakują. Owoce lubi.:tak: Banana, jabłko, gruszkę tak, śliwkę średnio. Brzoskwinie muszę spróbować. Ogólnie też zerkałam do schematu żywienia i nie pokrywa się to z dawkami na opakowaniu mleka.:no: Na mleku jest napisane, że powinien pić 210+mleko, czyli wychodzi 240 po zmieszaniu. Nie ma szans, żeby tyle zmieścił. Ale w schemacie jest już 180ml + mleko, czyli 200 razem, no i tak zostawia zwykle 30ml. Zupki miałby zjeść koło 200ml, zjada 125ml. Kaszki też zje mniej, ale zje. Owoce bez problemu (max 150ml). No ale każdy z nas też różnie je, więc nie ma co panikować, tylko żeby pojadał po trochu tych wszystkich rzeczy.:happy:
A i jeszcze doczytałam, że już żółtko co drugi dzień mam dodawać do zupki. Tzn pół żółtka. Dajecie??

reklama
Tere fere samopoczucie ok, dziekuje:-) Aczkolwiek ta pogoda deszczowa i nie nastraja mnie i smęcę, dobrze ze eM 3mce z domu pracuje:tak:
Dziś przejrzałam ciuszki dla Mieszka i nie wiem czy mam mało, dużo czy w sam raz... najwyżej będę eMa lub sisterke wysyłać po zakupy
wink2.gif
yes2.gif

A co do laktatora to faktycznie Gatto masz racje, dziekuje Ci.

A z takich maści/lekarstw na początku to co potrzebne dla dziecia, żeby w domu mieć?
Co na sutki?

Szyszka kup sobie sudokrem na pewno, ostatnio bedac w Pl widzialam takie podwojne opakowania, jeden duzy, drugi malutki. Fajne to jest, bo na jakis wyjazd mozesz wziac tylko malutki:tak: Na pewno tez potrzebna masc majerankowa dla dziecka w razie katarku. Na brodawki nie pomoge, bo ja stosowalam akurat wloski specyfik, choc Linomag mi sie obil o uszy, ale to matki karmiace pomoga:tak: Na pupe dzieciaczka tez trzeba jakis bepanthen, ale to tez polskie mamy najlepiej pomoga:tak:

Tere fere mojej ostatnio nic nie pasuje z jedzenia:eek:

elooooo witam się pobiegowo:-) pół godzinki wybiegane, tylko przez ta pogode musze po chodniku wzdłuż ulicy biegać, a to już średnio fajne jest:wściekła/y: moje trasy biegowe w błocie toną;-):-)
kurcze dziewczyny jak tak patrze jak Wy te mililitry odmierzacie to..yyy... ja nawet nie wiem ile moja je:eek: tzn. wiem ile jej kaszki robie + owoce, a tak poza tym pozostałe niemleczne jedzonko to ..hhmmm... je ile chce;-):-) czasem ledwo skubnie, ale to potem mlekiem nadrobi...;-)
mleka tez dopiero od niedawna 180ml da rade czasem wypić, do tej pory 150 to był max jej mozliwości

ha! Młoda pierwszy raz raczkowała :-) jakies pol metra przeszła chwiejnym krokiem na czworaka:-) ... chyba za trudne to było bo tylko raz spróboała i teraz tylko się czołga;-)

aaaaa zadzwonili do mnie w końcu z przychodni w spr.rehabilitacji:-D po4 m-cach!:szok: ... pewnie Młoda już na te ćwiczenia się nie nadaje... jutro idziemy do lekarza, zobaczymy

Ostatnia edycja:
Gatto mam 4 małe sudokremy:-) wiec na razie je zużyję....
Własnie maść majerankowa:tak:, wpisałam na listę...o cycach poczytam co dobre, ale tez ten linomag mi się o uszy, wlasnie babka w poradni narzeczeńskiej mi coś wspomniała, co ona używała, muszę w notatkach poszukac:tak:
dziekuje za pomoc;-)

Ahoj kobitki:-) a co tu taka cisza :eek:Wywiało was gdziś :confused:
Ja kolejny dzień w pobieralni siedzę :zawstydzona/y:

Aleksis my na razie bez nacisku się smyramy :-p Zajelismy się urządzaniem pokoju i takie tam :tak:
Za ciebie nieustające &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Buziaki dla wszystkich mamusiek i staraczek i naszej ciężarówki :-***

Pozdrawiam z Krainy Deszczowców:ninja2:

P.S Kawunie sączę gorącą

cześć wszystkim!!ja właśnie wykąpałam się i popijam kawkę:)
Jutro po południu moja kuzynka z mężem przyjeżdza i z 3 dzieci,na kilka dni,na grzybki chcą sobie pryjechać,choć u nas narazie słabo z grzybami,ale posiedzą sobie na świeżym powietrzu:).
Wiecie,tak wczoraj zastanawiałam sie,w pracy i nie tylko o tym co dr.nam w poniedziałek powiedział itd....i tak sobie myślę,że przez 2 lata nie udało nam sie zajść w ciąże,to przez 3 mc.jakim cudem to ma się stać???!!to bardzo krótki okres czasu itd....:sorry:,tak sobie myśle,że już mógł mnie przygotowywać do iui............Mam mega metlik w głowie i chyba jeszcze bardziej tym wszystkim się stresuje!

Hej hej :-)

Ja też z ciepłą jeszcze kawą, Oluś od rana milutki :-) Wybaczam mu jego fochy, gdybyście zobaczyły jego dziąsła:szok: kurczę boję się , że do końca roku to będziemy już ósemek wypatrywać :tak:

Dziewczynki, ja tak jak kok.o nie mierzę, nie odliczam, widzę, że jest dziecko najedzone, je zróżnicowane produkty i heja;-):tak:

Szyszunia
ja na brodawki używałam Maltan , to jest maść, której nie trzeba zmywać przed karmieniem - mi pomogła i polecam:tak: Na dupkę Sudocrem i Nivea przeciw odparzeniom:happy: Ale fajnie, że będziesz mieć na Święta Dzidzia, super:tak:

Coś jeszcze miałam napisać ale zaraz wrócę bo mam :-p

Aaa już wiem:-)

katiuszka - sąsiedzi nie zabili jeszcze kaczki :-D Ale nie rozmawiałam z nimi, to nie wiem czy nie mieli sumienia czy po prostu im się nie chciało szarpać z kaczką w zimną niedzielę ;-) Niestety znając ich obstawiam to drugie:eek:

kasica nie
kombinuj juz bo Ci prolaktyna skoczy , ma być dobrze to będzie !! &&&&&&&&&

tere fere a foty gdzie kochana ???:-)

Ostatnia edycja:
Muma foty będą po powrocie raczej. Nie robiłam sama zdjęć, tylko ten mój fotograf, on musi je ogarnąć, a ja i tak wyjeżdżam.

Caterina u nas nie pada, nawet słonko wyszło, oby na dłużej...

Szyszka
na początek to właśnie sudokrem i linomag dla dzieci będzie ok. Ale równie zajebista jest nivea na odparzenia (ale uważam, że tylko na odparzenia, bo na co dzień za mocne) a jak nie będziesz miała problemów z dupką, to nie ma sensu dłużej stosować linomag,czy sudokrem (który też jest mocny), a na przykład taniutki bambino jest rewelacyjny i na dłuugo wystarcza. Tak na prawdę sama musisz sobie dobrać jak popróbujesz...

reklama
tere fere pytałaś o żółtko , ja dawałam/daję jak sobie przypomnę:zawstydzona/y:;-) Czasem daję :tak:

No słonko piękne, lecimy na dłuuugi spacer właśnie:-)

kok.o to się teraz zacznie z raczkowaniem zabawa hihihi, sprzątaj chatę już !:-D

Aleksis &&&&&&&&&&&&&&:happy::happy::happy: Idę bocianom nagadać, żeby nie odlatywały jeszcze:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry