• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

czesc babolki
zuzol witamy w swiecie zombi ;-) A serio, to mnie sie nie wydaje,ze to nie kolki, one po 3-cim m-cu mijają..chociaz nie wiem jak to u wczesniaków jest:sorry: Moze faktycznie zrób jak dziewczyny pisały: daj Wam troche czasu, zmien na butle antykolkową, czeste odbicia w czasie/po jedzeniu..i poczekaj, moze cos sie zmieni. A pytałas jak jej wczesniej przygotowywali mm? Bo czasem ludzie robią inaczej niz na opakowaniu jest podane (sypią np czubate miarki zamiast płaskich, albo sypiąmniej mleka), moze robisz jej bardziej stężone ?
No i fakt ze Mała potrzebuje czasu na przyzwyczajenie sie do nowego domu i ludzi opiekujących sie nia:tak:No i z kleikiem na noc nie eksperymentuj;-)

tere, Gochson duuuuuze buziaki dla Waszych chorowitków :* i duuzo zdrówka:tak:

katiuszka nooooo to miałaś dzień!!!! oooorany:szok: hehe wyobrażam sobie ten Twój wybuch po rzygu Julka:-D no i do mnie tez możesz kartke po angielsku wysłać;-):-)
A Młoda już dzisiaj w złobku była... zresztą ja jestem padnieta:sorry: Dzisiaj musiałam w pracy być, eM Młoda zawiozł i przywiozl ze zlobka. A ona ostatnio daje popalić. Nie wiem czy to normalne, ale ostatnio ciagle krzyczy. Nie płacze, tylko jak cos chce to wrzeszczy, czasem jak czegos jej zabronię to wkurza się, wrzeszczy i pokazuje nerwa:shocked2: A jak nie wrzeszczy to jęczy i buczy.. mam wrazenie,ze ciagle (pewnie nie, ale ja tych przerw chyba nie zauważam;-)) Muma czy Olek miał tam jak miał 10-11 m-cy? A może Matynka alex ? Nie wiem czy mam się martwic..może jej się nudzi? ..heh

reklama
Ja oczywiście dalej tu siedzę ;-) Przykleiłam się do zalando:-p

tere fere - nie ma co opowiadać , a właściwie jest : otóż śniło mi się, że przyjechałam do sanatorium :-) Babka w recepcji opowiadała mi jakie będę mieć zabiegi, masaże, basen, sauna - rano od razu mniej mnie wszystko bolało :-D A najlepsze to , zę to sanatorium w Andrespolu było :-D:-D (dla niewtajemniczonych - jakieś 5 km od mojej wiochy) Ale kit, program mieli super.

kok.o - Olek miał gorsze nastroje w wakacje, tj 8-9 mcy . Ale wiesz co ja myślę, po pierwsze Ewcia jest trochę podmęczona żłobkiem a po drugie pewnie tam jest grzeczna i musi to odreagować w domu.. Tak niestety jest.. U Julki też tak trochę było na początku, jesteś cierpliwa Mamusia, wytrzymasz i to ;-):tak:

hehe , cierpliwa , powiadasz.. Muma dzięki;-):-) w złobku faktycznie ,Młoda podobno grzeczna jest. mam nadzieje,ze szybko jej to przejdzie, bo inaczej będę ją odbierała o godz.18;-):-D

no i Mała śpi po kąpieli i butli mleka ,kurcze z tym mlekiem to Ona też dobra jest bo raz wypije 120 a raz 80 a jeszcze innym razem 60 :-( sama już nie wiem ehhhh ,no cóż poczekam ......

kok.o mojej koleżanki synek jest w przedszkolu aniołkiem i zawsze uśmiechy przynosi w nagrody a w domu istny szatan :confused2::-D;-)
tere dasz radę ,łączę się z Tobą duchowo abyście przetrwali tę noc spokojnie :tak:
katiuszka w sumie to i ja poproszę kartkę za zagrabanicy ;-):laugh2:
Muma nie dałam jej w końcu tej kaszki :no: co do spania to nie śpimy z nią bo się boję ,że ją M przygniecie :confused2:

no i proszę tutaj nic nie mówić ,że się zarażamy bo ja właśnie straciłam glos :szok::-D chrypę mam taką,że Mała się patrzyła na mnie jak na obcą osobę ;-) dobra to i ja idę się kąpać i kładę się ze febrisanem .

Muma niezłe sny masz...

koko a może tam się młoda nauczyła od któregoś dzieciaka, bo wiesz tam jak nie zawalczysz o swoje, to nie dostaniesz. Mówić w końcu nie potrafią takie maluchy.

zuza
mój Tim tez tak je. Więc mamy podobne dzieci. Raz zje 180 prawie, a raz z 60ml. Nie ma reguły.

Chłopaki się teraz bawią trochę.

Witam,
ale sie porobilo.
Terefere ale mi zal Tymusia. Biedak sie tak meczy, Ty sie starasz mu pomoc jak mozesz...Bedzie lepiej, oby noc przeszla jako tako. Teraz tylko czekac, az chorobsko z niego wylezie
Gochson a jak Adas oprocz czestych kup? Sypia w miare? Zdrowka zycze
Zuzanka masz te ksiazke "Jezyk niemowlat"? Tam jest lista zachowan niemowlaka i diagnoze co to moze oznaczac. Ja czytalam,ale juz nie pamietam. Wam tez spokojnej i przespanej nocki
Kok.o kurcze, cos Ewuni nie pasuje, moze sie nudzi, dzieciow w domu niet, te same twarze i zabawki, albo po prostu zmeczona jest i marudzi? Oj te dziewuchy, wymagajace sa
Gatto i jak eM? Zdrowy juz, bo srodek tygodnia czy mu przeszlo? A jak Twoja Krolewna? Nie napisalas chyba ile tych zeboli ma
Katiuszka wierze Ci, ze wybuchlas. Mama chciala dobrze, ale to inna generacja, inaczej nas wychowywali, dawali maluchom miod na zdrowie:szok: Ale Ty jako Mama Julka wiesz najlepiej, co Ksieciunio lubi a co nie

Aaronka fajnie, ze napisalas co nieco. A ten obiad to pycha musial byc! ja dzis zrobilam zapiekanke z kartofli, szpinaku, brokulow, z czosnkiem, smietana i mozarella. A moj M teraz mowi, ze jak on nie zje miesa to jest glodny:-DWysle go do Was na schabowego
Jak Jagoda -juz zapomniala, ze miala ała?
Pieknaszyszunia Tobie tez spokojnej nocki zycze i nie martw sie, jesli nie masz czegos z listy od kobitek. Dokupi sie

Zauwazylam na tym zdjeciu z USG, ze Fasol czy Fasolinka na jednym ma otwarte usta, jakby usmiech. M sie smial, ze mam zwidy! Ale naprawde sie usmiechal bobas, potem wypial sie na nas tylna czescia. Aha 1kg na plusie:szok:

Aleksis -mój też jak obiad bez mięcha albo ryby to niezadowolony a jak zupa sama (baaaardzo rzadko) to pyta kiedy obiad:baffled: :-)
Jak ja bym nie musiała gotować to jaką laską mogłabym być...

A 1 kg na plusie to spoko luzik :tak: Pewno , że się Fasol uśmiecha bo mu dobrze, hmm skoro się uśmiecha to jednak chyba Fasola ;-)

Ech, już teraz to naprawdę się żegnam, do jutra !!!:tak:

Ostatnia edycja:
Tere fere ja wiem ze kazdy z nas dobrze radzi a niestety trzeba troche czasu zeby zwalczyc chorobe. Mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiej no i jakos noc przetwacie.
Koko ja pamietam ze Adas mi sie dawal we znaki jak mial 10-11 msc. Tyle ze ja wtedy wrocilam do pracy wiec moze zmeczona bylam i bardziej to odczuwalam. Caly czas wtedy marudzil i chcial na rece. Moze to tez wtedy byl lek separacyjny.
Mowicie ze sie zrazamy? To ja chyba jutro posiedze w maseczce i nie mam tu na mysli upiekszajacej...
Katiuszka, muma ja dzis tez posiedzialam w wannie. A jak tez sie nalezy. Tym bardziej ze warunki byly korzystne bo synek odplynal juz o 20:15. Rano znowu tak go przysnelo ze nie mialam okazji go przywitac. Pewnie sie zdziwil jak sie obudzil ze rodzicow nie ma a babcia juz kawe wypila. Zawsze razem robia kawe.
Ja sie szykuje spac bo maz roznosi zarazki a jak sie czlowiek wyspi to moze nic nie zlapie.
Dobranoc dziewczynki.

reklama
hehe Muma widzę, że szybko dostałaś moją przesyłkę z netem:-D zaznaczyłam, że ma byc super mega priorytet:laugh2: to pewnie dlatego. Wysłałam 2 kilo -powinno Ci starczyć na jakiś czas...oczywiście jak nie będziesz cały czas na bb i fb siedziała;-):-p:-D
zuzanka no z tym jedzeniem to masz tak jak u mnie, widze, ze tere fere to samo. Raz zje wiecej, raz mniej....Zastanawiam się jeszcze nad powodem tego płaczu....Słychaj, a to nie zęby czasem? ale jak pręzy nóżki, to chyba nieeee Zęby tez dokuczają przeważnie pod wieczór i w nocy. Aż z ciekawości poczytam o ewentualnych kolkach u wcześniaków. Jak coś znajdę sensownego i czego jeszcze nie było, to napiszę.
kok.o witaj w klubie dzieciów złośników:-p Mój to zaczął już parę miesięcy temu, z resztą widziałaś filmik jak warczy:-) potem mu to przeszło, a teraz jak się wnerwi to taki wrzask, potrafi nawet strzelić zabawką o podłogę. Mało tego! raz czy dwa rzucił się sam na podłogę:crazy: nie reaguję na te jego krzyki, bo wtedy jeszcze gorzej sobie narobię. Widzę, że skurczybyk cwany jest jak nie wiem co...bo najpierw nerw, potem obserwuje co się dzieje, jak nic to znowu nerw z większym krzykiem, a dopiero na końcu zaczyna żałośnie płakać, ale tak że ledwo mu dwie łezki spadną:eek: czyli widać, że to szantaż nic więcej. Ewa może faktycznie jest zmęczona po tym żłobku. W końcu to jest dla niej wyprawa i wydarzenie. Nagraj ją kiedyś jak wpadnie w złość, porównamy z moim:-) aaaa wpadłam na super pomysł;-) Ty....jak Twój i mój eM nie piją kawy, a my tak...to kupmy se we dwie i będziemy korzystac na zmianę. Np. dwa miesiace ja, dwa Ty;-):-D dobry układ, nie?:laugh2:
tere fere i jak sytuacja? ma gorączkę na wieczór? kurde...trzymaj się tam jakoś!!! oby nocka szybko i bezproblemowo minęła!!!!!!!!!!!!!!!
Aleksis 1 kg na plusie to dobry wynik:-) skoro twierdzisz, że widziałaś jak się Fasol śmieje to tak musiało być:tak:hahaha mój eM to samo!!!! dla niego kotlet, ziemniaki, surówka mogłyby być 7 razy w tygodniu:-D inne rzeczy też zje, ale najbardziej to lubi. No i placki ziemnaiczane i gołąbki. Ale takie spagetti czy inne makarony to nieeee bleeee Ogólnie mączne też nie bardzo, z wyjątkiem pierogów. No niby nie jest źle, ale czasem to chciałabym zjeść coś innego, ale nie chce mi się paprać dwóch obiadów, a teraz i trzech, bo dla juniora też:-)
aaronka zostało Ci coś tego obiadu? podeślę Ci mojego eMa:-D

aaa i która to zaraża??? jak tak, to i ja stąd spadam, bo jeszcze i mnie i JUlka pozarażacie:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry