reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

CZEŚĆ DZIEWCZYNY

czytam Was cały dzień po kawałku bo Mysza dzisiaj spała raz 15 minut a na spacerze 40 min i musiałam do domu szybko tuptać bo marudella (strasznie polubiłam to słowo Gatto :))się zrobiła :wściekła/y: i nie szło dalej spacerować :confused2: więc wybaczcie jak coś mi się popierdzieli bo zapomniałam co miałam i której odpisać :eek::rofl2: glutka dzisiaj przeciągnęliśmy bo bylismy dzisiaj na pierwszych zakupach wspólnych i po 18 poszła spać więc mam nadzieję aaa i dałam jej dzisiaj kaszkę ryżowo-kukurydzianą na dobranoc ,zobaczymy czy się najadła ,bo przecież ile można wstawać co 2 h :baffled::no: ehh .Słuchajcie jak to jest z tym glutenem? jak go wprowadzać i po ile i czy trzeba???:sorry::zawstydzona/y:

szyszka jeszcze jesteś??? no żartujecie sobie :szok::-D ale kude jak 20 się rozsypiesz i Gochson załapie to wtedy będzie jak natura chciała ;-) ja pamiętam jak Gatto urodziła a ja tego samego dnia miałam termin @ :-):tak: a do WRO tak tego polskiego WRO z krasnalami mamy jechać do przyjaciół Naszych na sylwestra :-D:tak:

kok.o a Ty dlaczego z Ewcią jeździsz na rehabilitację? bo nie chyba nie zwróciłam uwagi jak o tym pisałaś albo nie wiem :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:a zupki są pyszne ja jednak jestem zupowa ,dzisiaj buraczkową miałam a Mysza się tak patrzyła jak jadłam ,że miałam ochotę jej dać ;-) a do pracy chcesz już na stałe wracać?? Bidna Ewcia się napłakała ,tulę mocno.Nas czeka 13 .01 szczepienie :baffled:

Muma ja tortille to w biedronce kupuje :-p
katiuszka na naszej stronie bb jest reklama Latopic - kuracja przeciw AZS - opinie rodziców - BabyBoom.pl może to pomoże koleżance??? widzę ,że te Julki to co mają ,że śpią całe dwie chwile :confused2::confused2:

tere miałam Ci coś odpisać no i kór,wa mać zapomniałam :confused2::zawstydzona/y::wściekła/y:pytałaś się coś ,a jak wrócę to stracę post długi już hmmmm???może sobie zaraz przypomnę :eek:wybacz skleroza :sorry:aaa już wiem mam nadzieję,że to Ty się pytałaś :-Drehabilitację sa ponieważ Mysza ma napięcie mięśniowe ze względu na wczesne wcześniactwo :tak: mamy chodzić do momentu jak małą zacznie chodzić samodzienie .

Ani@k u Nas z eMem już coraz lepiej ,jakoś oddycham głęboko i staram się mówić mu chodź ciężko mi to idzie ;-)
Aleksis MASZ leżeć już pisałam na bb bis więc nie ma mowy o wstawaniu ,no chyba,że siusiu a jedzonko do łóżka itd aaa no i kąpiel to może weź faktycznie pod prysznic możesz chodzić :tak:
Gochson no to fajnie,że już wróciłaś do firmy i mam nadzieję,że będzie już tylko lepiej :tak:

mam nadzieję ,że o żadnej nie zapomniałam,a jak zapomniałam to prosze mnie obuchem walnąć :tak::-D

reklama
hej..ponownie:-)
zuzanka yyy to chyba ja się pytałam o tą rehabilitację...chociaż może tere fere też. Tak sobie myślałam, ze to z powodu wcześniactwa. A Ewcia Kok.o to (jak czegoś nie pomieszałam) tez miała coś z napięciem mięśniowym po narodzeniu...chyba słabe napięcie u niej było...ale to już kok.o Ci napisze. Nooo Julki - oni i one- chyba tak mają, że śpią w biegu:baffled: Mój dziś przed południem 30 min, na spacerze godzinę i teraz walczy z eMem o spanie:cool: do tego zęby....yyy lekko nie jest...no ale co poradzisz...
Gochson tak, tak o ciemienuchę mi chodziło, my tak w skrócie mówimy ciemiączko, ale wiem, ze prawidłowo to jest ciemieniucha:sorry: sorry, że wprowadzenie w bląd...No w każdym razie mały się strsznie po tym drapie. Zaraz siądę i poszukam coś, może znajdę jakieś porady. Szkoda mi go..no i jej...Miałam iść dziś do niej na kawkę, ale mały mój mega marudny i wył pół dnia, to nie było sensu. Moze jutro skoczę.
Muma co tan doktor piekarnikowy powiedział? jaka diagnoza była? coś powaznego? aaa dzięki za przepisy!!!!
kok.o yyy za dużo piszę???:-p kurdę....nie dogodzisz...jednym mało, innym za dużo:-D
szyszunia eee no brak słów do tego Twojego leniucha małego;-):-) a właśnie...nie mówili Ci nic, że jak nie urodzisz do któregoś tam grudnia, to będa wywoływać? no przecież nie możesz chodzić w tej ciąży jak słonica:-D;-)
Gatto jak Ty robiłaś ten makaron z serem dla małej? tak samo jak dla nas? spobowałabym mojemu to podać, ale jak to było w takiej wersji jak my jemy, to dla niego za suche. No ale jako to nawilżyć?
tere fere jak dziś w robocie? dużo babek? aaa właśnie...a po co Ci były te informacje na temat zasiłków na dzieci w Anglii? planujesz przeprowadzkę?;-):-) eee Kochana nie ma po co!!!! bida z nyndzą tuuuu:laugh2:

boziuuu jak mały tam szleje!!! no nie zaśnie gad mały tylko się rzuca po tym wyrku, wyje i drze się na zmianę:eek:
Aaa już kiedyś miałam Wam pisać o tym, no alem se zapomniała jak zwykle...Jeśli któreś z Was dają małuchom jogurty z Nestle (te po 6 miesiącu) zwracajcie uwagę jak one wyglądają po otwarciu. Tzn. nawet nie sam jogurt, ale opakowanie pod tym wieczkiem foliowym. Już dwa razy mi się zdarzyło, że oderwałam jeden pojemnik od tego czteropaku, zdjęłam tą folię, a tam na plastiku zielona pleśń!!!! :baffled:Jogurt wyglądał w porządku, ale i tak go wyrzuciłam. Nie wiem...moze źle był zapakowany? trudno powiedzieć co to było...No w każdym razie, lepiej dokładnie się przyglądać. aaa przeterminowany nie był, sprawdzałam datę ważności.
I tym optymistycznym akcentem kończę na dziś. Mam nadzieję, zaraz się walnąć do łóżka i zasnać, bo wczoraj nie mogłam zasnąć do 2 w nocy:szok: mały ładnie spał, to zamiast to wykorzystać, to ja się przewracałam z boku na bok:crazy:

edit: mały padł :-D

Ostatnia edycja:
Katiuszka na ciemieniuche polecam parafine ciekla. Uzywalam roznych specyfikow ale nie dzialalo. Parafina byla tania i skuteczna.
Maly zamiast spac to kazal dac zabawke do lozeczka i sie bawi a ja juz tu odplywam. Moze cos poczytam to usnie- znaczy jemu poczytam a nie sobie na bb :p

Zuzanka pozwalam ci uzywac Marudelli :tak: innym tez pozwalam oczywiscie :-D:-D
Widzisz i chlopa tez pomalu, pomalu przyzwyczaisz:tak: Sluchaj, a ona sie meczy w ciagu dnia, zeby pospac choc z godzinke...kurcze wstaje raniusko skoro swit, to potem nie pada ze zmeczenia??

Jesli chodzi o gluten to o ile skumalam,to nalezaloby codziennie przez ok tygodnia dosypywac do mleka lyzeczke kaszki z glutenem (chyba tylko jednego mleka dziennie) i obserwowac czy nie ma jakichs znakow szczegolnych. Ja oczywiscie zroblam tak jak sie NIE powinno, czyli dawalam mlodej obrzeza pizzy, chleb a wlasciwie skorki i chyba tylko ze 3 dni te kaszke manne z mlekiem:-D przezyla :-D:-D Zrobilam to dosc szybko, bo mloda moja nie chciala za skarby swiata jesc kaszek ryzowych ani kukurydzianych.

Katiuszka pisalam ci o tych platkach owsianych, powiedz o tym kolezance, naprawde dziala cuda:tak::tak:

Dalam dzis mlodej ta szynke parmenska surowa, wpierdzielala tak, ze sie jej uszy czesly:-)

No chodze jak ta słonica:wściekła/y:, jutro wypytam gina co dalej, wiecie jak mnie dzis wszystkie pytania pt:" urodzilas juz" wkur.wiają, masakra!!!! Dzis było przegiecie. Co sms, tel, mail to to durne pytanie!!!!!!!
Tesc rano pisze esemesa, co u Mieszka?, to grzecznie oidpisalam, ale to nie wystarczylo i dzwoni po 17 no i jak pyta.....:wściekła/y: znow bylam grzeczna zaciskajac zeby, a na koniec "Monis,Ty jakas zła?" Em mowi to tel i na smsy nie odp, ale to znowu do niego dzwonia i posza, nie da sie tego olac......

Przeciez to nie moja wina ze Mieszko nie chce wyjsc, a dwa ze do 42 tyg moge rodzic.....i durne docinki i super rady od osob nie rodzacych:confused2: wrrrrrr
Sory ale dzis jakas kulminacja.
Chociaz po jutrzejszej wizycie znow sie pewnie zacznie....
Przepraszam ze marudze :(

elooo znowu:-)
zuzka Młoda na rehabilitacje dostała skierowanie bo miała za słabe napiecie i słabe miesnie brzucha no i nie podnosiła główki wtedy,kiedy pani neurolog sie wydawało,ze powinna. Zanim zie dostałysmy na te cwiczenia to juz wszystko prawie nadrobiła, jedynie brzuch miałą słabszy. Tez mamy chodzić az Młoda zacznie sama tuptać. hehe moja droga, co 2h to mozna wstawać, i wstawać, i wstawać...hehe ;-):-) Napisz, czy ta kaszka na noc podziałałą, bo na Ewcie wcale, budziła sie tylko pół godz.poźniej:-p
katiuszka wiesz co, ciemieniucha nie swędzi. Wygląda to nieciekawie, ale nie swędzi.Ja pozbyłam sie tego z głowy Młodej smarując oliwką 2-3 x dziennie i wyczesując to. Chyba ten mały ma nie ciemieniuchy a uczulenie. Albo oba na raz.:-(
i nie piszesz za duzo! t:-)ylko ja na szybko musze czytac i nie wszystko ogarniam:zawstydzona/y:
Własnie sie zastanawiam nad jogurtami dla Młodej. Musze cos wykombinowac do złobka na zjedzenie tuz przed wyjsciem, zeby Młoda droge do domu jakoś przezyła. Dzisiaj babki dały jej słoiczek owocków, bo nie chciała jesc warzyw.. Słodki deserek wciągnęła, a i owszem, tylko potem w domu cyca już tak sobie ciagnęłą, najadła się słodkości.. . heh, co za dzieć wybredny mi sie trafił:sorry:
Muma kurcze, ja to zupy moglabym codziennie jesc, wiec faktycznie, tę niechęć to chyba po Tobie musiała odziedziczyć:-)

kok.o o widzisz!!! nie wiedziałam, że ta ciemienucha nie swędzi:no: noo to on ma na stówę jakieś uczulenie, bo się tak drapie, że ma same strupy na główce:cool: no nic...może coś wymyślimy. Dałam jej trochę tego kremu co młody mój dostała jak miał to niby azs. Moze cos mu pomoże...A jogurty dla dzieci są te Nestle właśnie, ale ja ich już nie będę dawać, tzn. czasem tak, ale nie często...nie chodzi już o tą pleśń na pudełku, tylko tam cukier cukry pogadania:baffled: Są tez słoiczkowe deserki mleczne z jogurtem naturalnym albo z twarożkiem. No albo można samemu zrobić, owoce zblendrować z jogurtem i tez będzie pycha.
Gatto tak, tak...mówiłam jej od razu o tych pątkach, bo ja sama małego w nich kąpałam, to wiem, ze super nawliżają. A tego serka z Hippa to tu nie ma:no: heheh Kochana i kto mieszka na trzecim świecie?:laugh2:
własnie sobie przypomniałam, że ktoś się mnie coś pytał o te polskie sklepy??? ale co to było??????? jak przeczytam jeszcze raz wcześniejsze wpisy, to odpiszę:baffled:
aaa i dołączyłam do dwóch grup zamkniętych na Fb. Jedna to polskie mamuśki w Uk, a druga to ciuszki dziecięce wymiana-sprzedaż. Ta druga to nawet może być, zastanawiam się czy się nie pozbywać ciuszków Julkowych, ale tam to jest takie prawdziwe powzbywanie się za grosze lub nawet za darmo. Lepiej bym na tym wyszła gdybym wystawiła na allegro na przykład...No ale nie chce mi się na razie, no i lepiej by było być w Pl, bo stąd za droga przesyłka. No chyba, ze na razie sobie zatrzymam...w razie...;-)
No a ta pierwsza grupa...te mamuśki....eeee nie moja bajka! już są jazdy, bo jakiś konkurs jest no i jedna jest admin i ona ma dzieci i wystawia ich fotki i prosi o lajki, a inne mamy jak chą dać zdjecia swoich pociech, to ona niby nie pozwala ich wklejać:baffled: no i żrą się niemiosiernie!!!:-pże niby prywata, że nieprawiedliwość itp. Ta się broni, że skoro ona podjeła się administrowania tej grupy to coś jej się w zamian nalezy...nie wnikam...Inne kobitki jakieś walnięte są, żeby takie pytania zadawać obcym ludziom...np. jedna się radzi w sprawie wazektomii męza:szok: no przecież jakby mój się dowiedział, że pod swoim imieniem i nazwiskiem takie rzeczy piszę, to by mnie chyba zabił gołymi rękami!!!! druga pisze o mężu z Indii, że ja uderzył, ona dziś była na ważeniu dziecka i się rozpłakała, nagadała na niego i teraz się boi, że coś mu zrobią....ranyyyyyyy niby grupa zamknięta, ale taka zamknięta, ze każdy tam może się dostać. No to wypadałoby się zastganowić co się pisze...no chyba, ze ja jakaś jestem nie teges....:eek:

Ja na chwilkę bo znów sen mnie rozkłada na całego.

Specu był, zrobił 'diagnozę' , że to termostat (co już wiedzieliśmy), skasował 80 zł i wpadnie w czwartek naprawić , za ile to jeszcze nie wiadomo :-p No ale wyjscia nie ma.

A teraz godzinę rozmawiałam przez telefon z koleżanką najlepszą z pracy , 10 lat młodszą , jest w ciąży bo wpadli hehe ;-):-) Zadzwoniła najpierw do mnie bo zrobili dwa testy i obydwa II i co robić !!??? :-D Ale fajnie , nie ? No ale cieszą się, teraz przyspieszenia dostaną z mieszkaniem większym i ślubem :happy:

No zasypiam normalnie, do jutra Dziewczynki,
SPokojnej nocy :tak:

edit: hahaha katiuszka a to sobie grupy wybrałaś :-D Ciuszki zostaw lepiej, wpadniesz to będą jak znalazł:tak:
Ja jestem w grupie zamkniętej owczarek niemiecki ale też się chyba wypiszę, towarzystwo z kosmosu, te psy generalnie śpią w łóżkach, z pańciami i w ogóle są treścią życia tych ludzi , fajnie fajnie, ale to też nie moja bajka. I Wolfowa też nie:-p

Ostatnia edycja:
reklama
a już wiem...zuzanka pytałaś o zakupy w polskim sklepie. No kupujemy prawie wszystko, no moze oprócz takich artykułów jak olej, papier toaletowy i płyn Ludwik do naczyń:laugh2:ale tak to sporo rzeczy: wędliny, mięso, chleby, warzywa, owoce, słodycze, leki, nabiał, ciasta, mrożonki, małemu jedzonko, gazetki...ojjj cienko bym piszczała bez tych sklepów:-p
Muma czyli nie taka straszna ta usterka nie? no to zaraz w piatek będzie jakieś ciacho!!! heheh i moje "lądkowe brzoskwinie":-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry