reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witam w południe.

Siedzę w pracy, a eMek pojechał na pogrzeb. Dziś pożyczyłam auto mamy do pracy i było to trochę wyzwanie przenieść się z automatu na manuala...no ale dojechałam, więc dało radę.

Caterina witaj, fajnie, że piszesz, bo jeszcze nie miałam okazji Cię bliżej poznać.

Tere fere fajnie, że handra przeszła.

My na Dzień Babci i Dziadka zamówiliśmy kalendarz ze zdjęciami wnuka. Już doszedł i czeka na odpowiedni moment.

Dziś tak trochę szybko, bo robota czeka.

reklama
heeej

mój Słodki Chłopaczek pospał ze mną dziś do 9.00 :-) teraz śpi ale lada chwila chyba się zbudzi.. Dziewczyny, Wam też tak szybko mija z Dzieciaczkami??? :szok: już srodek stycznia :szok:

Katiuszka wynalazłas już jakiś tort??? może zrób.. na 'moich wypiekach' są fajne propozycje.. zawsze wychodzą ciasta.. moze spróbuj :tak:
Aleksis ooojjjjj widzę ze bulgotki Ci nie dają zasiąść przed kompa ;-) i chyba już najwyższa pora zaktualizować fotkę brzuszka, cooooo???? :-)
Gochson może troche głupie pytanie.. ale alergię się nabywa czy ma się od urodzenia? bo skoro narazie Adasiowi nic nie jest moze nie będzie alergikiem.. :zawstydzona/y:
Tere jeżeli zakąszałaś dobrym/tłustym/bardzo kalorycznym jedzeniem % - to tak jakbyś zjadła niskokaloryczne danie w ciągu całego dnia.. auto musi być oblane bo by nie jeździło!!! :tak::-) ja myślę że jesteś w 100% usprawiedliwiona :tak:
Caterina ale tam na wschodzie psikusy nety robią, no! ;-)usciski dla Siostry!!! no i myślę że się wszystko ładnie poukłada, najpierw wizyta a potem działanie.. no nie ma h... we wsi - pokażesz nam jeszcze w I półroczu II krechy!!! mogę się o to założyć!!!!! :tak: (a 153 etaty tak fajnie brzmi..;-):*)
Maiev witaj!!! no już teraz jak się zaklepałaś to niestety, codziennie relacja (najlepiej kilka razy dziennie) musisz pilnować aby wątek na drugą stronę nie spadał i utrzymać tak mniej więcej 3-4 lokatę na liście ;-):-) (żartuję) - pisz o bulgotkach i innych objawach... to przecież takie piękne!!!!!!
Muma ja też myślałam o dniu Babci i Dziadka, myślałam żeby wszystkich zaprosić do nas.. ale skoro te dni wypadają w tygodniu, pojadę z rana/przedołudnia do mojej Mamy z Patrysiem a po południu eM mnie odbierze od Mamy i zawiezie do teściów. Jak Tere się zastanawiam coby tu sprawić Dziadkom..

znacie to: w domu czekają na gości, synek patrzy przez okno i woła 'mamo, mamo ciotka i wujek idą' synku mówi się wujostwo idzie, synek patrzy dalej i woła 'mamo, mamo dziadostwo idzie' :-);-)

wczoraj Patryś obrócił sie dwa razy na brzuszek.. w jednej serii.. ja już nawet nie myślę aby Go na tapczaniku samego zostawić.. nawet na sekundę, jak Go wkładam do łóżeczka to ćwiczy odkręcanie karuzeli, odwiązywanie troków ochraniacza, podosić się zaczyna ciągnąc z całych sił ochraniacz.. Sportsmen będzie chyba ;-):-) i już nawet nie wspomnę o tym co się w wanience dzieje podczas kąpieli.. te maleństwo które w sierpniu przywieźliśmy ze szpitala przemieniło się w neptuna :-) jest królem wody w wanience.. robi z nią co che.. a najlepiej Mu się pluska wypłukując ją z wanienki.. potem śmiało można pływać ;-):-)

aaaa i się pochwalę, kończy się prać druga pralka <jupi> śniadanie spokojnie zjedzone, pogoda chyba nawet nawet będzie więc w planie wypad do sklepu zabawkowego i chyba narazie tyle..

miłego dnia :-)

tere fere - to , że ja staram się robić codziennie kilka testów nie znaczy, że wynik zawsze jest pozytywny :-D Niektóre pytania są po prostu tragiczne:baffled:, niby od tego roku Ministerstwo ma się przyjrzeć tym bzdetom, może do kwietnia co nieco poprawią:baffled:
Dziś mam eMa w delegacji ale jutro już go poproszę żeby się hopsnął na pocztę w drodze z roboty :tak:

Czy Ty kojarzysz może jakiś żłobek państwowy na Widzewie lub Dąbrowie godny polecenia ?? Muszę zapisać Olka a co będzie , zobaczymy. Słyszałam coś o Gogola , ale to jakiś czas temu, Julka moja chodziła na Retkinii, było super ale to dla mnie jazda przez całą Łódź..

Ani@k - no dziadostwo znamy :tak: Ostatnio Julka mnie rozbawiła : jaką herbatkę najlepiej zaparzyć sobie wieczorem??
Sagę Zmierzch;-)
Na Patrysia uważaj teraz, już za chwilę zacznie pełzać a potem to już będzie wszędzie :-D

Aa a propos Julki niech no się pochwalę, ostatecznie jest najlepsza w klasie , ma średnią 5.25 :tak: Jakby się uczyła a nie siedziała całymi dniami przy kompie albo keyboardzie to by miała pewno 6.0 :-p Ale co tam będzie się teraz stukać , jeszcze się nastuka..

Gochson nie przepracowuj się, w poniedziałek to tak powoli na rozbieg trzeba wziąć tylko;-)

Na Dzień Babci i Dziadka to polecamy te kalendarze, albo ramki z fotkami Dzidzia albo kubki albo magnesy z ukochanym Wnusiem/Wnusią , albo po prostu t-shirty Najlepszy Dziadek itp

No dobra, zwijamy się na słonko, papapa:tak:

Gochson kurcze może sama zrobie taki kalendarz, albo zdążę zamówić... zobaczę.

Ani@k no ja też 2 pralki dziś miałam.
Mój tata pytał się czy Tim mówi dziadek, hehehehe no mówi czasem, ale po swojemu "dadu" a mój tata taki zmieszany, no "dziadu" też może być. hehehehe

Muma żłobek tylko znam koło mnie a tak w cale, prędzej przedszkola. Coś mogę popytać klientek, zawsze coś podpowiedzą. Moja kumpela ma od 2 lat przedszkole na Starowej Górze, ale prywatne, na Rzgowskiej jest bąbelkowo od 1roku ale też prywatne. Popytam babek moich

Pogrzebałam trochę i chyba zrobię odcisk sztopy i dłoni w gipsie, ze zdjęciem Tymka. Zobaczymy co eM powie na to, może co lepszego wymyśli.
Dziś mam wizytację księdza, a najlepiej, że eM ma też wizytę u lekarza i nie wiem czy wrócimy szybciej, czy ksiądz będzie szybciej.

Nooo gipsowe odlewy też spoko;-)

A ja dziś znów bez diety bo mamy z eMem rocznicę - 24 lata razem :rofl2::szok::-)
No więc piekę jakieś pyszne karczki :-p

Ponieważ wieczorkiem bedziemy świętować to do jutra !!!:tak:

Muma gratki wielkie!!! 24 lat, no niezly szmat czasu.....a wy ciagle tacy mlodzi :-)

Jasny gwint babolki dobrze, zescie przypomnialy o Dniu Babci i Dziadka..cholerka co tu wymyslic, zeby wyslac pewnie we czwartek lub piatek raniusko:baffled: nie uda mi sie juz pewnie zamowic kalendarza czy albumu, bo to schodzi tez zrobic go i zeby dostarczyli na czas.....o ja pierdziu...co ja zrobie?

Muma uuuuuu..... to będzie się dziś działo. Może Julka z Olim będzie miała rodzeństwo jeszcze?! Hihihihihihi.....

Gatto to też zrób odcisk, nawet niekoniecznie w gipsie. Na kartce i opraw w ramkę, albo zdjęcie po prostu. Albo z tyłu na zdjęciu odcisk rączki.

Ani@k no właśnie alergie się nabywa, tzn. może być przez lata uśpiona, a potem się uaktywnić. Ja nie miałam jak byłam mała. Fajnie, że Patryk już taki ruchliwy, pamiętam miałam ubaw jak mój się przekręcał.

Muma gratuluje sukcesów córki - zdolna dziewczyna. Piękna rocznica, świętujcie bo jest co. My mamy w tym roku 5-rocznice ślubu.

Tere fere od zamówienia w 2-3 dni doszło, więc bierz się do roboty to będzie wcześniej, żeby stresu nie było na ostatnią chwilę...odcisk też super.

Dniówka dniówka i po dniówce...zaraz lecę do domku :-D

reklama
Hej Babki,

i znow poniedzialek, ale dzis moj M wraca do domu z delegacji, to musze sie jakos ogarnac w koncu:-D

Maiev czesc!!! Milo, ze dolaczylas jednak!
Terefere zamawialam na stronie Kindermode von name it. Schick und preiswert in Gr. 0-12 Jahre, und in guter Qualität. ale nie ma opcji niestety PL
Ani@k no to rosnie Wam chlopak na schwal. Mleko dobre i to widac po Synusiu, ze coraz silniejszy i wiekszy jest
Muma jest niezastapiona, ale to juz od dawna wiecie. Jak trwoga u proga, to do....Dr.Mumy, co nie? Poradnia najlepsza pod sloncem
E, nie martw sie ze cos tam u Mamy, poradza sobie. Najwazniejsze, ze Twoje dzieci sa na medal i powod do wielkiej dumy, no o eMku nie mowiac
Gochson smutne, ze tak po Swietach taka smutna wiadomosc
Gatto lepiej nie kupuj tych kapci, bo ta mala koza Ci wszytskie kaloryfery rozmontuje, jak tak bedzie zapylac w nich po domu, nie dogonisz
Kok.o jak Ewa?
Caterina hej!!!! Super!!! Macie refundacje jakas czy ona obowiazuje jedynie przy IVF?Kciukasy
Katiuszka i jak w Londku, chyba tak ch...owo jak u mnie, normalnie jak w Anglii tu mamy, choc wczoraj wyszlo sloneczko to i sie udalam na spacer. A Julek dzis co za akrobacje wymyslil? Cos nowego? Wspina sie po firanach czy juz na "scianke" w pokoju sie wdrapuje?

W sobote bylam na podwojnym przyjeciu urodzinowym, bylo wesolo, podjadlam sobie pysznosci i zawitalam do domu o 1 w nocy. A co, starej babie sie tez cos od zycia nalezy:-D Wstalam o 8 rano gdy zadzwonil budzik i nie bylo ani 1 drzemki, aby wieczorem ladnie zasnac. Ale to nie zadzialalo, jakos sie mecze zanim zasne no i juz mi powiekszajaca sie macica nie pozwala spac na brzuchu.
Chodze juz w 1 spodniach ciazowych z materialu, bo mi wygodnie w pracy, troche zjezdzaja, ale je cierpliwie podciagam;-)

Aha, ciuszki z name.it przyszly- 3 cardigany rozpinane dla dziecia, sliczne i t-shirt polo z dlugim rekawem. Dla mnie over size tunike odeslalam, o Boze ale namiot to byl!!!

No i kupilam wozek wczoraj!!! Gondola, a sportowy jogger w przyszlym roku. Jestem happy, ze mam to juz z glowy!

Trzymajcie sie!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry