reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witam się i ja....troszkę styrana ..po pracy, Nie mogę się przestawić po dłuuuugim lenistwie w Polsce na normalność czyli 8 godzin pracy..i spać mi się chce ciągle. Ale może już niebawem się ocknę :). Mam tak straszną zgagę że w życiu takiej nie miałam....macie jakiś sposób na to?? Najgorzej w pracy, aż mnie mdli od tego. Ble..
wstyd się przyznać ale ja przeklinam strasznie, teraz to już muszę sobie mordkę zatykać, po polsku klnę, ale niestety Niemcy świetnie znają nasze polskie przekleństwa...pewnie dlatego że oni jakoś mało kwieciste mają te swoje "brzydkie słowa" - przynajmniej moi współpracownicy. :) Muszę się oduczyć tego i to szybko :zawstydzona/y:.
Aleksis, gratuluję zakupu wózka...to jeszcze przede mną. Na razie kupiłam spodnie bo się przestałam mieścić..a przy moim tempie pochłaniania jedzenia to raczej przestanę się mieścić w więcej rzeczy.
Miałam coś jeszcze pisać ale chyba słabo kontaktuję i zapomniałam, idę ugotować zupę "burakową" i spać.
Pozdrawiam :)

Aha. Dzięki Muma, za ten Rumen Tabs, to nie do mnie było ale przyda się i mnie tzn. psu. :). Mam psa śmietnikowego, złośliwie zwiemy ją Zelmer 360 jak nasz stary odkurzacz, zeżre wszystko na co trafi...Może to coś da. Dzięki

reklama
Muma widze ze ty ekspert od wszytkiego. Nie nie dawalam. Jak wrocilismy z pracy to pies dalej charkal i rzucal slina. Wszystko w slinie kanapa, dywany, posciel w sypialni. Adas jak tylko pies charkal to uciekal i plakal. Jeden wielki armagedon. Pojechalismy do weta i okazalo sie ze ma zapalenie krtani. Dostal 3 zastrzyki i odpoczywa. W czwartek kolejne.
Maiev moj tez pies smietnik. Wszystko je i strasznie jest spasiony. Musimy go odchudzic bo juz swoje lata ma.
Zaraz klade malego i do lozka. Musze odespac dwie noce.

Hej,

wywialo wszytskie, pewnie eMkom plecy myja dziewuchy hi hi:-D
Ja wczoraj umylam:tak:po tym jak wrocil z Monachium, taki wymeczony biedak. Dostal zupki, potem winka i bylo git!!!
Chyba dostaniemy lozeczko i komode z prtzewijakiem od kuzyna eMa. Oni szykuja nowe umeblowanie dla mlodszego syna, ktory ma juz 3 latka i chce koniecznie lozko w stylu wozu strazackiego:-D Mialam dzis tam podjechac, ale im cos wypadlo. Innym razem, nie pali sie.
Ciesze sie, jedynie musimy kupic nowy materac. Oczywisice nie chce tych mebelkow za darmo, mímo, ze to rodzina ale wypada sie odwdzieczyc.
Aha, na temat poscieli, ochraniaczy do lozeczka itd. Polecacie firme Gluck(Glück)? Mi sie podoba to Pościel drukowana Stork P4 + prezent - Gluck.pl i tez rożek wiązany tej samej firmy. Pieknaszyszunia ma kocyk, Ani@k chyba tez cos jesli dobrze pamietam

Zelmer 360, podoba mi sie ta ksywa:tak:

Buziaki, ide zrobic sobie mleczko z miodem
Do jutra!

Muma, Gochson dziekujemy za kciuki, bioderka ok.
no i napiecie miesniowe sprawdzone, wszystko jest w normie, Mieszko silny facet:tak: po prostu. I dziekuje Wam za cenne uwagi!!!

Aleksis to juz powazny zakup tez pojazd dla dziecia, a jakiej marki?
Posciel super wybralas, jak jest taka fajna jak kocyk to bierz, kocyk sie sprawdza. Mieszko lubi pod nim spac.

zelmer hahaha, boska nazwa!!!:-D

hej

Szyszka mogę Cię zapewnić ze później będzie Ci brakowało tego ciągłego 'wiszenia na cycu':tak:
Muma u nas pogoda wczoraj była znośna, nawet chwilami słonko zaświeciło.. to co pokazują w pogodzie tycz sie chyba samego Szczecina.. miejscowości obok nie są tym objęte ;-)
Katiuszka, Gochson u nas nic by się nie działo gdyby nie to że eM chciał napompować to kółko.. powietrze moze i zeszło ale jeszcze dawałam radę pchać wózek.. jak się zawziął to wentyl się uszkodził i trzeba było aż kupić nową dętkę..:happy: dziś tak patrzę na wózek i przez to że napompowany jakiś wyższy mi się wydaje ;-):tak::-)
Aleksis ja z gluck'a mam ten kocyk Kocyk jednobarwny niebieski - Gluck.pl i miałam jakiegoś pajaca i body.. ciuszki ok, choć mało używałam bo zapięcia były jakieś ciasnawe.. wolałam np body z h&m, kocyk ok.. ale mi bardziej podpasował ten Produkty i sklep - Poofi jest mniejszy od tego niebieskiego ale wg mnie przytulniejszy, świetnie się sprawdza w chłodniejsze dni, czasami używałam go jako rożek, Patryk też go lubi :tak: jeżeli miałabym polecić to własnie ten z poofi..
Pościel, kołdrę i poduszkę, przewijak, rożek miałam stąd MAMO-TATO pościel 3-el Tulisie ecru do łóżeczka 60x120cm - MAMO-TATO pościel dziecięca,dla niemowląt,niemowlęca,do łóżeczka,dla dziecka nie narzekam, ale pościel trza prasować.. choć nie pamiętam czy się natknęłam na pościel z kory czy z jakiegoś materiału takiego którego nie trzeba prasować :confused2: chyba nie..

edit: jeżeli któraś zainteresowana, polecam też ciuchy stąd http://www.sklep.pinokio.net.pl/ ciuszki wg mnie nie do zdarcia ;-)

Ostatnia edycja:
katiuszka spróbuj małemu myć zęby samą wodą, nic mu się nie stanie. a zobaczysz co jest grane.

Aleksis uwielbiam mleczko z miodkiem....mniammm a za łóżeczko możesz odwdzięczyć się kupując coś małemu.

Buziaki dziewczęta :********

Ja wczoraj w pracy, miało być luzniej, jak patrzę w grafik, to normalnie masakra. Zapisane 2 tyg do przodu, no ale z drugiej strony to dobrze. Jak to się mówi, "sie pracuje, sie ma..." więc nie ma co narzekać, bo różnie teraz jest z robotą. Wczoraj nie miałam czasu zjeść jogurtu, aż ręce mi się trzęsły z głodu. Ale na wadze jakoś nic się ruszyć nie chce....

Młody dziś jakiś stęskniony za mną, albo nie wiem. Ciągle za mną chodzi, jak już do mnie dotrze, to na mnie włazi, najlepiej na głowe by mi wszedł, przytula się, bierze pieluszkę ze sobą jakby był senny. Nie wiem co jest. Teraz go uśpiłam bez problemu, a raczej sam mi się wdrapał i usnął mi na kolanach. Może taki dzień porąbany przez tą pogodę.Z tym, że nic od rana nie mogłam zrobić, bo np stoję i wieszam pranie, a tam Tymek na mojej nodze kwęczy, to go jakąś zabawką zabawiłam, zmywam podłogę, a on za mą wyciera kolanami...

Hej :-)

No i dzisiaj chyba też nici ze spaceru. Wczoraj Oli kimnął się na miśku a dziś leje jakieś g... nie wiadomo co , to lepiej pospać w ciepełku a mamusia się pouczy i pogotuje trochę. Naszło mnie na barszcz czerwony, ale pachnie :tak: Mam jeszcze zamrożone pierogi ze świąt to będzie akurat na dietę:-p

eM z Julą idzie dziś na zebranie, tzn eM idzie a Julka czeka z dziećmi gdzieś na korytarzu. Robiliśmy sobie jaja z niej wczoraj czy Tata ma iść na zebranie to spytaj córcia Pana czy powie, że jesteś najlepsza bo jak nie to się nie opłaca :-D

Wczoraj wieczorem miałam smuta znowu, właściwie to mam cały czas trochę no ale to tak już z nami czasem jest, nie ?
Nie mogę się już doczekać wiosny, kursu, samochodu i pracy . Aa no i wakacji, chcemy znów na chwilkę razem skoczyć nad morze a Jula dodatkowo na jakiś obóz z nowymi koleżankami. Czas już powoli planować :tak:

Miłego dnia Dziewczynki, mam nadzieję, że u Was słonecznie.

tere fere dziś eM ma trochę czasu między pracą a zebraniem, ma już na pewno iść na pocztę :tak:
Uczę się trochę :-p
Jutro mam Julkę bo klasa idzie na łyżwy a ją boli gardło i kaszle od wczoraj to będzie weselej :happy: No i niedługo ferie:tak:!!

reklama
Muma spoko stara. Ganiałam się dziś z Tymkiem na czworaka, uwielbia się tak bawić, rechocze jak nie wiem wtedy. No i kurna znów to samo, upadł na brodę i wbił zębiska tym razem w górną wargę. Nie płakał specjalnie, ale spuchła mu jak Dodzie po kwasie. Ma teraz całuśne usta.
No a jak ferie to nie będziesz się nudziła, dom pełen będzie... No albo Julka zajmie się bratem i będziesz mogła się uczyć w spokoju.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry