reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Gatto no tak o 16ej to żeby najpózniej wstała to prędzej się przetyra. Na Tima te rady podziałały. Jak nie kimnie do 15ej to sama go usypiam, jak nie uśnie, to już nie kładę spać do wieczora. A jak nawet uśnie o 15.30 to budzę o 16ej i do widzenia. Już powoli wypracowuje mu rytm, ale 3 dni w tygodniu nie jest ze mną i czasem są kombinacje. A na wiosnę znów 4-5 dni będę pracować, więc już się boję co znów się pokręci.

katiuszka ale my tu możemy tak sobie bezkarnie obrabiać tyłki, więc spoko. Tak jak ja średnio przepadam za córką szwagierki już wam znaną z FB. Teraz jest coraz lepiej, ale często śmierdziała rzygami, zawsze, ale to zawsze była brudna wszędzie. Na buzi, rączki, bluzka...bleeee. Chodziła długo z obsranym pampersem, który wisiał do ziemi, tzn nadal tak bywa. No i jak tu lubić dzieciaka. Sami rodzice zrażają do malucha. Do tego jest gruba, dobrze że chociaż ładna dziewczynka. W sobotę jak byliśmy na dniu dziadków, to taką scenę zrobiła, że chyba ją w drugim bloku słyszeli. Chciała jeść, a zjadła już dwa pulpety takie spore, 3 miseczki sałatki, racucha, pół jajka, półtorej butelki wody z miodem i już chyba wszystko, ale nie wiem. Nadal wyła niemiłosiernie. A rodzice jej ulegali. Tak jest zazwyczaj jak je, więc też co się dziwić, że jest jaka jest.
No to ja tez obrobiłam tyłek. Nie jesteś sama. A ja już mam wyrzuty sumienia.

reklama
Ja mialam takiego dzieciaka w przedszkolu co strasznie smierdzial, i matka mu ubierala ciuchy na pidzame. Jak byla gimnastyka to serio przychodzilo mi do glowy ubierac rekawiczki jednorazowe, bo sam jeszcze nie umial sie ubrac tak na tip top. ech....

cześć

ominęła mnie wczoraj zabawa na fb :zawstydzona/y: ale padłam przed 21.. aż się dziwię że tak wcześnie mi się spać chciało :baffled:

Gochson GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!! mówiłam ze piękny przyrost będzie :tak: ciekawo czy to będą bliźniaki??? ;-):-)pierwsze na wątku..
Gatto łeeee to Ty masz bardziej 'cywilizowany 3 świat' ;-)a te 'humory' Cri to wydaje mi się ze to właśnie związane z Twoim powrotem do pracy :tak: podczas Twojej nieobecności pilnuje Jej teściowa.. inne ręce.. inny zapach.. a Dziecko odreagowuje :tak:
Katiuszka biedny Juluś.. ale na wiosnę już będzie lepiej :tak: w takich przypadkach płaczu Dziecka.. czy jak byliśmy w szpitalu i Patryk był pietro wyżej powtarzałam sobie 'wszystko przemija, nawet najdłuższa żmija' i w dziwny sposób jakoś mi to pomagało :sorry2:
Muma biedra nie wiem.. ale w pobliskim Rewalu jest chyba 'piotr i paweł' ;-):-)
Tere Ty oprócz pamiętnika dla Tima powinnaś napisać coś dla szerszego gremium :tak:bardzo fajnie mi się Ciebie czyta:tak:
Aleksis nie obrabiaj zdjęcia w fotoszopie! dawaj takie jakie jest ;-):-)
Maiev a do tej pory bywałaś u polskich lekarzy?

apropo dzieci nieświeżych.. pamiętam czasy gdy na pobliskim 'śmietniku miejskim' stacjonowali rumuni.. korzystali oni z porad lekarza i wiecie co? ponoć lekarze baaardzo chwalili rumuńskie kobiety, że gdy przychodzą z dzieckiem to dziecko lśni co nie zdarza się polkom..

edit: Dziewczyny nasze ciężarne (oprócz Gochson)!!! to już 19 tydzień :shocked2:ale czas leci.. niedawno 7tc na suwaczku u Aleksis był..

edit 2: z zabawek to m.in. ten garnuszek chciałam kupić i jakąś piłkę bo nie mamy.. idę zamawiać..

Ostatnia edycja:
Ani@k dzięki! Babka od polaka i gosc od histry tez mi tak mowili jak byly referaty. Az mi wypieki wyszly.Może kiedys wydam ten pamietnik,ale natpierw ja albo Ti musimy zostac osobami medialnymi,zeby chcial ktos to kupic. He he.

Gatto bleech. Okropieństwo.

hej Babeczki!
Ja tylko na słówko, powiedzieć, że nie mam jak siąść do pisania, bo Młody daje popalić i to nieźle. Zasnął dopiero ok.21 i to noszony przez eMa na rękach:baffled: W ciągu dnia jak się z nim bawię, to jeszcze idzie wytrzymać, ale niech się tylko popatrzę w stronę kompa to wrzask od razu:cool: Na spanie biorę go na spacer, żeby dłużej pospał, bo w domu to chwila moment i już obudzony, a na spacerze np. dziś spał prawie 2 godziny...no a że matka musi tyle chodzić...no trudno, nie?:-p
Kurczę, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej...
Pozdrawiam i oby do jutra!!!

cześć

no pięknie, pięknie.. a przepraszam.. a co się dzieje z bywalczyniami bb??? bo jakoś ostatnio baaardzo cichooo na forum...

Katiuszka mam nadzieję ze to ząbki i zaraz bedziesz miała chwilę wytchnienia.. albo skok rozwojowy.. :sorry2: biedny Juluś i Was tez mi szkoda.. oby do urodzin Julusiowi przeszło &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Tere wg mnie jesteście już medialni.. chodzi mi o Wasze fotki :tak: a poza tym jest tyle książek nie znanych autorów że problemem jest chyba tylko znaleźć wydawnictwo :tak:
Gatto jak u Was sytuacja??? Cri już lepeij?
Zuza a u Was??? na fb widzę ze Myszka szczęśliwa.. o to chodziło.. a Wy macie teraz większe serca :tak:
Gochson a Ty jak się czujesz??? jakieś zmiany na lepsze? w znaczeniu czy już plamienie przeszło?
Kok.o Ty kiedyś wspominałaś o autorze odnośnie karmienia dzieci.. nie pamiętam nazwiska.. mogłabyś mi przypomnieć? ewentualnie podać tytuł poradnika/książki..
Muma a T już jezdzisz? :confused:

a my dziś pewnie dostaniemy garnuszek :happy2: o ile śnieg pozwoli na przyjazd kurierowi :-p bo napadało wczoraj i leży.. i dziś -4 u nas.. brrr wczoraj zrobiłam wietrzenie mieszkania, dziś chyba też.. na spacer chyba się nie wybierzemy.. chyba że temperatura zelży..

miłego dnia :-)

Witam się dziewczynki.
Zjadłam śniadanie i odpoczywam. Adaś pojechał do babci, bo z nim nie da się leżeć. Czuję, że plamienia jakby mniejsze. Dziś mi się śniło, ze miałam prenatalne badania i wyszło, że chłopak...ale by było, tyle chłopów w domu. Udostępniłam 2 poprzednie wykresy więc możecie śmiało sprawdzać płeć.
Rano zaczynam odczuwać nudności - nie wiem czy to po dupku, czy już hormony dają się we znaki.
U nas za oknem zima - piękny widok. Mam nadzieję, że szybko mi przejdzie i znowu będę mogła chodzić z Adasiem na spacerki. W poprzedniej ciąży latałam do końca do pracy a teraz jestem uziemiona....no ale jak trzeba to wszystko się zniesie.
Buziaki dla wszytskich maluszków i ich mam.

cześć dziewczyny

witam się na szybko

Ani@k ja jak wychodzę na spacer to otwieram okna aby się też wywietrzyło a w mroz nie wychodzisz z Patrysiem?ja wczoraj byłam z Młodą na cmentarzu u teściowej aby od Myszki zapalić świeczkę na Dzień Babci dzisiaj idziemy na Dzień Dziadka zapalić:tak:

Gochson leż kochana i odpoczywaj fasol najważniejszy :************* dużo pozytywnych fluidków przesyłam <><><><><><><><><><>

już Młoda się odzywa ide po nią

aaaa mamy ząb pierwszy :-D:tak:

Miłego dnia jakby nie udało mi się wpaść

reklama
eloo:-)
alarm dla miasta Łodzi ogłoszono, mieszkańców uprasza się o pozostanie w domach i niewychodzenie na ulice bez wyraźnej potrzeby. Alarm zostanie odwołany w chwili gdy niejaka Muma dotrze do domu na wsojej wichurze:-p:-p
Gochson gratuluje!!!:-)noooo na pewno teraz bedzie juz doooooobrze,:tak::tak: Fasolka rośnie zdrowo a plamienia mam nadzieje ze szybko miną. Odn,innych specyfików niz dupek to nie pomoge bo ja w ciąży nie używalam. Miałam zakupiona nospe na wszelki wypadek ale niegdy jej nie użyłam
Ani@k o autorze napisałam na fb. Nad tym garnuszkiem tez sie zastanawiałam, zabawki na all. kupuje, w stacjonarnych za drogo A piłki(takiej wiekszej, bo malutkich ma kilka) tez do niedawna nam brakowała,ale przed swietami babcioom o tym powiedzieliśmy i Młoda dostała na raz 5 różnych. teraz ma do wyboru do koloru i rozmiaru:-)
zuza gratuluje ząbka!!! :-)

dzieki dziewczynki, gratulacje dla Ewci przekazane:-), ale chyba ona nie ma zamiaru jeszcze chodzić.;-) To były tylko takie próby niesmiałe;-)

Ja mam gile do pasa. Młoda sprzedała mi jakiegos wirusa.. Zaraz zbieram sie z nia na kontrole do lekarza
papa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry