reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witaj w naszym gronie Józefinko na pewno będzie Ci z nami dobrze:-)

Aluś nie martw się za bardzo może rzeczywiście tak jak pisze Maraniko trzeba troszkę zmienić leki:confused: A może będą pękać co drugi cykl to chyba też sukces:tak: A nie ma przypadkiem jakiegoś leku aby ten pęcherzyk pękał???

Moniolku miło Cię poznać:happy:

Maraniko, ale masz przystojniaka w brzuszku;-) :-) Gratulacje!!!!Cieszę sie bardzo, że wszystko z Wami w porządeczku:tak: Racja moja doktor jest wspaniała nie tylko jako lekarz, ale przede wszystkim jako człowiek.

Monik nareszcie jesteś:-) Napisz co u Ciebie, jak się czujesz:confused: Dobrze, że wyniki hist-pat masz w porządku:tak:

Vonko trzymaj się dzielnie, może organizm przyzwyczai sie w końcu do tych lekarstw.

Kajda, Wagnies, Novaczko proszę się nie dołkować, tylko cieszyć życiem i piękną wiosną. Mnie od wczoraj cieszy dosłownie wszystko:happy:

Ewo a tym razem jakie cudeńko powstanie:confused: Z tymi planami weekendowymi to mam podobnie planuję to i tamto a potem najchętniej zostałabym w domku;-) :-D

Najeczko trzymam kciuki za testowanko:happy:

Carioca kapustkę kiszoną także bym zjadła, ale może bez lodów;-) Widzę, że Twój dzidziuś ma wyrafinowany smak:-D

Madziujko miło, że do nas zaglądasz, wtrącaj się ile dusza zapragnie:tak: :-D . Ja też Cię podczytuję na głównym i mocno kibicuję:tak:

Sensi pewnie dzisiaj miałaś urlopik, bo Cię u nas nie było:confused: Miłego weekendu życzę

Jeszcze raz wszystkim Wam dziękuję za ciepłe myśli i słowa otuchy

reklama
Hej!
Monik witaj!:-) Fajnie, że w końcu się pojawiłaś! Moze teraz już częściej tu będziesz wpadać?
Józefinko witaj! Życzę Ci, zeby szybko się Wasz dzidziuś pojawił!
Maraniko piękny Wiktorek!:-)
Carioca niestety nie wiem jak to jest, może zależy to od poborów męża? bo tak normalnie to dostaje się coś na wychowawczym, kiedy jest poniżej jakiejś kwoty na członka rodziny, a inaczej nic. Niestety nie pamiętam jaka to kwota.:zawstydzona/y:
Vonko, Anusieńko jak po wizytach?

Jeśli o mnie chodzi to czyszczenie kanałów łzowych mam za sobą, może dzięki temu przy @ będzie łatwiej. Brzuch już boli.:-(
Dobrej nocki!

Antilko hej! Jak dobrze, ze już po tych niepokojach i stresach u Ciebie! :tak:A co masz w weekendowych planach, czy w domku zostaniesz?

Hej Najeczko:-)
Czy płakałaś dzisiaj:-( :confused:
Co do wekendu to zostajemy w domku. Przyjeżdżają znajomi i idziemy z nimi i kilkoma innymi osobami wieczorkiem do knajpki swiętować urodziny mojego M. Teraz jestem na etapie wymyślania menu na jutrzejszy obiad:baffled:

Carioca tutaj sa wytyczne dotyczace zasilku macierzynskiego:
"Ubezpieczonej będącej pracownicą zatrudnioną na podstawie umowy o pracę na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy, z którą umowa o pracę na podstawie art. 177 § 3 Kodeksu pracy została przedłużona do dnia porodu - przysługuje prawo do zasiłku macierzyńskiego po ustaniu ubezpieczenia.
[Wysokość zasiłku] 1. Miesięczny zasiłek macierzyński wynosi 100% podstawy wymiaru zasiłku."

Natomiast jesli chodzi o zasilek wychowawczy:
"Zasiłek wychowawczy przysługuje osobie, która przebywa na urlopie wychowawczym, a jej przeciętny miesięczny dochód na osobę w rodzinie nie przekracza określonej kwoty (obecne jest to 548 zł brutto). Zasiłek wynosi obecnie 318,10 zł miesięcznie (jest to kwota podstawowa).
Zasiłek wychowawczy w wyższej kwocie 505,80 zł miesięcznie przysługuje osobie, która samotnie wychowuje dziecko lub osobie, która wychowuje trzecie i każde następne dziecko."

Witajcie 30stki drogie w sobotni ranek!
U mnie tradycyjnie już jedna kreska. Brzuch pobolewa prawie ciągle, czasem mocniej, czasem słabiej, pewnie @ dziś lub jutro. Trochę nadziei miałam, do wczoraj wieczorkiem i dlatego Antilko to płakanie całe, hormony mnie rozłożyły poza tym, ostatnio mam tak przed @. Ale jak dostanę to zacznę castagnus brać i może następnym razem będzie lepiej. No, ale maki jeszcze nie kwitną, prawda? Antilko życzę Wam miłego świętowania! Jak tam menu?
Dla Wszystkich dobrej, słonecznej soboty!

Witam w sobotę :-)

Oluś kurka no nie wierzę, że kciuki nie pomogły - wstrętna torbiel :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: mam nadzieję, że już niedługo czekanie zostanie nagrodzone. W każdym razie dobrze, że masz plan działania a nawet jeżeli będzie laparo to dasz radę!

Madziujko cmoki ;-) ;-)

Maraniko Wiktorek prześliczny :tak:

Carioca jeżeli chodzi o zasiłki to rzeczywiście zależy to od wysokości dochodu, ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam - tzn. teraz nie masz płatne 100% zwolnienia? Jeżeli tak to jest błąd w ciąży przysługuje 100% musi być odpowiedni kod na zwolnieniu lekarskim.

Wagnies, Najka - trzeba wykurzyć @ na najbliższe 9 miesięcy - na pewno znajdziemy sposób :tak: :tak: :tak:

Ewo z ukrycia podziwiałam ręczne robótki - masz kobieto talenta! U mnie niestety od czasu do czasu tata z przekąsem upomina się o sweter, który zaczełam robić jak miałam chyba z 7 lat :-p

Antilo najważniejsze, że już po stresach - teraz tylko będzie dobrze

Kajduś no nie wiem co mam myśleć od tylu lat byłam leczona na PCO zmieniłam lekarza i okazało się, że nie mam tego świństwa - zastanawia mnie to, bo na dwóch opisach laparo stwierdzone PCO i ogniska endometriozy - nie wiem, na razie mam troszkę czasu na zastanawianie, ale powiem Ci że już kompletnie zgłupiałam i nie wiem komu wierzyć.

Pozdrawiam wszystkie niewymienione trzydziesteczki - troszkę Was przybyło i z racji mojego wieku czytaj: sklerozy nie pamiętam wszystkich nicków :zawstydzona/y:

A Józefino witaj :tak:

Dzisiaj sobotnio czyli pracowicie - sprzątanie, pranie itp. Mam zamiar zrobić spaghetti. W poniedziałek idę na kolejną rozmowę w sprawie pracy więc proszę o kciuki - mogą się przydać :tak:

Dzień Dobry:-)
Dziś jest tak cudownie, najchetniej cały świat bym przytuliła do serca:happy:

Najeczko rozumien twój smutek:-( Kiedy te maki kwitną, bo może i ja sie załapię co prawda wolę chabry, ale one chyba w podobnym czasie na łąkach się pojawiają;-) :-)
Menu wybitnie kurczakowe:-D ;
sałatka z kurczaka z papryką i ogórkami konserwowymi, jabłuszkiem i cebulką
kurczak z rożna( moja specjalność od kiedy mamy nowy piekarnik:cool2: )
zupa krem szpinakowo- brokułowa
zapiekane bułeczki z nadzieniem serowo-pomidorowo-bazyliowym
oczywiście tort, kokosowo- migdałowy ( moja mama robiła)

Aluś głowa do góry:happy: Może Ty także na maki czekasz:confused: :-)

Moniolku trudna sprawa:dry: Ja też bym zgłupiała jakbym po paru latach leczenia dowiedziała się, że leczą mnie na coś czego nie ma:baffled:
A może jest jakiś zespół podobny do tego na który Cię leczyli i stąd ta pomyłka:confused: Sama nie wiem, co Ci napisać :zawstydzona/y:

Wagnies coraz ładniej w Kraq, czyli coraz bliżej do naszej kawki :-)

reklama
witajcie:-)
taki ładny dzionek a wy na bb siedzicie?? no nie....:-p:laugh2:ktora ze mna na rower pojdzie, bo nie mam z kim...:confused:
Alus, no nie... wstretna torbiel.. kurcze blade.. jak mnie to wku.... czemu ciagle cos.. chyba wystarczajaco dlugo juz czekamy....ech.. kochana, caly czas mocno kibicuje.. a jak laparo ma pomoc, to moze trzeba bedzie sie na nia zdecydowac.. buziole i udanego weekendu!!
moniolek, ale super, ze znow piszesz z nami! trzymam kciuki za rozmowe poniedzialkowa:tak:widze, ze tobie - przeciwnie do mnie chce sie sprzatac:baffled:oddaj mi troche weny:-p
Antila, imprezujemy dzisiaj? no ładnie:-)i to jakie menu.... fiu, fiu, alez mi ocihote zrobilas:tak:na krem szpinakowo - brokulowy szczegolnie:-p
Najeczko, sciskam mocniutko! do mnie tez juz lada moment zawita @, nie ludze sie, ze bedzie inaczej.... musimy sie trzymac...teraz wiosna, nowe sily, duzo sloneczka, to tez na pewno lepiej wplynie na nasze cykle:tak:
maraniko, gratuluje synusia!
Ewus, daj znac, jak dzisiaj wizyta u lekarki:tak:
Anus, vonko- jak po wizytach??

sciskam mocno wszystkie i milego dnia zycze!

Do góry