reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

witam kochane 30tki.

U mnie spokojnie, jutro nawet wybieram się w pierwszą moją podróż autobusem od kilku miesięcy. Idę DO LUDZI! jade do urzedu miasta - z papierkami dotyczacymi naszego slubu! Jutro juz bede wiedziala o ktorej godzinie bedzie slub i bede zabierac sie za wybieranie zaproszen i zawiadomien.
a poza tym wracamy jutro do naszego mieszkanka, niestety tylko na tydzien, tak aby sie przepakowac, no i troszke pobyc u siebie (bo teraz jestesmy u rodzicow Piotra). Musimy po tygodniu wrocic, bo wciaz musze sie mocno oszczedzac. I tak sie ciesze, ze nie musze caly czas lezec. Wszystko byleby dziecko urodzilo sie zdrowe (i nie zazy wczesnie). Mam nadzieje, ze ten incydent z krwotokiem nie spowodowal niedotlenienia, albo powstania przeciwcial krwi (tfu tfu, odpukac). Staram sie jednak myslec poztywnie, bo inaczej nie da rady.

Wagnies - dzieki za linka, juz chyba wszystko wiem :-) Jak tam Twoje sprawy dzisiaj?

Majeczko - to dobry pomysł z odpoczynkiem. Pomimo tego, że życzę Wam dziecka jak najszybciej, to chyba warto nieco odsapnąć psychicznie.

Najka - przyszła w koncu ta @? A ile zazwyczaj mialas dni wyzszych tempek?

Ewa - no to już profesjonalne podejscie :-) to w 3 i 21 dniu cyklu to pewnikiem bedzie prolaktyna. Chociaz patrzac na Twoje wykresy, to wszystko powinno byc ksiazkowo. No wyobrazam sobie rados Joe na pomysl z badaniem nasienia, hehe. Ale chyba babskie badanie jest jeszcze mniej rewelacyjne. Przed ciaza lepiej sie nie odchudzac, wiadomo - trzeba trzymac witaminki, mineraly itd dla dzidziołka :-)
A macie juz wiosne?

Alek - dobry był film? zdrowko mi nawet dopisuje, dziekuje. Troche mi dokucza kręgosłup i rwa kulszowa, ale jeszcze wytrzymać, byleby już nic nowego nie wyskoczyło, to będę zadowolona.

Moniołku - i jak upływa usportowiony weekend?

Dziewczyny, już pisałam że przy ubezpieczeniu grupowym w pracy jest opcja wypłaty pieniedzy na wypadek urodzenia sie dziecka. Ja się zagapiłam :baffled: i dlaetgo Wam przypominam, bo warto. Karencja od czasu podpisania ubezpieczenia (na te opcje - urodzenia dziecka, bo na pozostałe to krócej) to 10 miesięcy. A jak nie macie w pracy ubezpieczenia grupowego to w ubezpieczeniu indywidulanym Hesti jest ta opcja. Polecam by ubezpieczył sie również mąż/partner - wtedy wypłacane są dwa ubezpieczenia :cool2:

Miłej niedzielki!

reklama
dzień dobry:)
jak tam spacerki, rowerki i te sprawy??
dobrze, ze chociaz jest ładna pogoda... może złagodzi pomimo wszystko smuteczki...
u mnie jedna krecha, tempka spada, brzuch boli jak na @, wiec szykuje sie na nowy cykl. niby sie nie nastawialam, ale jak zwykle w środku boli...
nie wiem co ze mna nie tak... owu jest, pecherzyk peka, szpikuje sie luteiną, wyniki dobre... i co ... i nic:-(nie ukrywam ze mam dość....
zaczynam myslec nad hsg, moze moje jajowody niedrożne, moze mam endometrioze... to czy jajowody sa niedrozne mozna sprawdzic tylko za pomoca hsg - prawda?? na zwyklym usg tego nie widac?

Ewus, ciesze sie ze lekarka sie toba tak dobrze zajela:) i porobisz badanka:tak:w 3dc zazwyczaj bada sie FSH, LH i estradiol wiec moze o to chodzi, a w 21 progesteron i prolaktyne.
Carioca, wlasnie tak myslalam ostatnio, czy wychodzisz na dwor, chociazby na krotki spacer... no do slubu juz niedaleko... super:) a z maluszkiem na pewno wszystko ok:)
Majeczko, milo ze sie odzywasz... kochana, dobrze cie rozumiem... czasem brak juz sil.. ale nie mozesz sie poddawac.. moze przerwa na jakis czas w starankach jest dobrym wyjsciem... trzymam kciuki nadal i wierze ze sie uda!
wagnies, a co to sie stalo?? cos w pracy?? ej, smuteczki precz! nie mozemy sie im dac!!

sciskam mocno zyczac udanej niedzieli, Słonka!

Witam dziewczyny:-):-):-)

Przepraszam że się wpraszam na Wasz wątek (ja jestem stałą bywalczynią wątku "a może tak coś osobnego dla starających żeby nie było im smutno", w grudniu skończę 28 lat więc prawnie:-) nie powinnam się tu wpraszać;-)bo jestem przed 30-tką, jednak staramy się z mężem już od 13 cykli i jak tak dalej pójdzie to może doczekamy się dzidziusia po 30 więc patrząc z tej persspekrywy to jestem na Waszym watku legalnie:-):-):-)
a tak juz całkiem poważnie to śledzę czasem Wasze posty, zauważyłam też że carioca i maraniko to Gdynianki, podobnie jak ja. Mam pytanko czy mogę czasem wpaść na Wasz wątek:confused: nie przegonicie mnie?
pozdrawiam ciepło:tak::tak::tak:

Witam niedzielnie :-)

Majeczko tak bardzo mi przykro :-( może to dobry pomysł z odpoczynkiem, ja wierzę że się doczekamy tutaj wszystkie po kolei - tylko kolejeczka u góry już ustalona, nikt nam znać nie dał i stąd nasze zniecierpliwienie :tak: :tak:

Kajduś wiesz póki nie ma @ to jest nadzieja :-) co do jajowodów rzeczywiście na USG nie widać czy są drożne.

Najko czyli u Ciebie też jeszcze niewyjaśnione - znaczy mam nadzieję, że się wyjaśni w stronę dzidzi :tak:

Wagnies słonko co się stało? Mam nadzieję, że jednak troszkę lepiej niż się wydaje ;-)

Oluś i jak seansik?

Carioca gratulacje dla przyszłej Panny Młodej :tak: co do ubezpieczenia to wiedziałam ale dzięki za info :-) a u Ciebie nie ma takiej opcji? Szkoda, bo na pewno dodatkowe fundusze przydałyby się. Może da się coś zrobić?

Ewo dobrze, że masz dobrego lekarza - naprawdę to połowa sukcesu i gratuluję zakupu.

Mufka witaj :-)

My wymoczeni z porcją lodów - nie wiem po co ten basen, ale jak skończę pływać to tak mnie zsie :confused: gdyby lodówka była w szatni to pewnie bym o nią zahaczyła :zawstydzona/y:

Pozdrowienia dla wszystkich :-)

Witajcie
Pozbierałam się troche że by tu wpasc.
Antilko cieszę sie jak nie wiem co:tak: :tak: :tak:
Najeczko ja co do maków nie mam wątpliwosci - zobaczysz tak będzie:tak: :tak:
Alek cholera z ta torbielą (ja tez teraz mam teraz )Nie martw sie i nie poddawaj. Nastepny pęcherzych napewno pęknie. Sciskam mocno.
Maraniko wzruszyły mnie fotki Wiktorka:happy: Ciesze się bardzo, że u Was wszystko ok.
Kajdo, Ewo, Monik :-)
Anusienko ja poza Diphereliną biorę antyki: Fostimion i Menopur. Tyle że nie w brzyszek - w rękę. Dzisiaj byłam znowy na usg - miał być finisz ...niestety słabo się stymuluję więc znowu biorę F, M, D, a jutro kolejne badanie estradiolu i znowu usg.
Na szczęscie mogłam juz odstawic Encorton - bo ten mnie okropnie wykańczał. Teraz jest lepiej.
A jak u Ciebie? Jak po wizycie?
Mam nadzieję że Ty szybciej się wystymulujesz:tak: Pozdrawiam serdecznie.
Carioca pozdrawiamCię Mamusiu:) Co do mojego męża to jest kochany, dzisiaj nawet sam zrobił mi zastrzyk.

witajcie:-)
Vonko a czemu u Ciebie jest stymulacja antykami??:confused:
Majeczko przykro mi bardzo..wiem, co czujesz..:-( trzymaj się dzielnie! ściskam mocno!
Kajduś :-( a ile razy miałaś monitorowany cykl??
Moniś fajowy film, akurat taki na sobotni wieczór:tak: a jak wróciliśmy z kina, to jeszcze ,,Volver'' obejrzeliśmy- polecam!
Carioca to uważaj na siebie jutro i oby wszystko udało się ładnie załatwić:tak:
Wagnies rany! co się stało??
Najeczko co u Ciebie? jak się czujesz dzisiaj? buźka:-)
Mufka witaj u nas:tak:
Antilko jak tam po imprezce?;-)

ja zaraz jadę odwieźć męża na lotnisko, leci do Kopenhagi, na szczęście już jutro wraca:tak:
do wieczorka..:-)

Witajcie niedzielnie!:-)
Był długi spacerek, a teraz do pracy pisanej znów. Oby do następnego weekendu przetrwać, bo ten tydzień w pracy będzie ciężki niestety.
Wagnies co się stało?:confused:
Majeczko bardzo mi przykro:-(, ale w końcu sie uda!
Carioca czyli już intensywniejsze przygotowania do ślubu! :-)W sumie może to byc niezły czas, do wspominania, my to przechodziliśmy rok temu...
Fazę wyższych tempek zwykle miałam ok.11 dni, raz nawet 7, a ostatnia (chyba dzięki castagnusowi!) 16! Dziś tempka obniżyła się do 36,9 (z 37,1), a wredoty brak...

Kajda bardzo dobrze Cię rozumiem i ściskam mocno, będziemy sie trzymać, prawda?
Mufko witaj i rozgość się!
Moniolku u mnie niewyjaśnione, ale ból brzucha mocno przed@owy... Dzięki za Twój optymizm!
Vonko dobra duszyczko, dziękuję Ci!:tak:Nie daj się żadnym lekom, cały czas trzymam kciuki za Was!
Aluś to mieliście wczoraj taki mały maratonik filmowy! :-) A ja dziś średnio, brzuch pobolewa, cholerka i tyle, jak zwykle w ostatnich cyklach @ zwleka, kiedyś miałam któtsze cykle. Ale cóż czekam cierpliwie...
Miłego wieczorku!

Najeczko i mi szykuje się ciężki i pracowity tydzień:baffled: ale na szczęście weekend już za 5 dni:-D a z @ Cię rozumiem, bo ja jak już wiem, że nic z tego, to chcę żeby @ jak najszybciej przylazła, żeby zacząć kolejny cykl, a może jeszcze nic straconego..? szczególnie, że chyba owu miałaś później w tym cyklu..??
a ja siedzę sama w domu, dobrze że mam zająca:tak:

reklama
Hejka:-)

Aluś znajomi właśnie wyjechali, było suuuper poszliśmy spać o czwartej nad ranem;-) Dzisiaj zjedliśmy regenerujące śniadanko i na spacerek a potem na zakupy.Kupilismy kosmetyki do opalania, kąpielówki dla M i kilka innych pierdółek na wyjazd.

Wagnies o rany co sią dzieje:confused: :szok:

Mufko serdecznie zapraszamy:happy:

Vonko dużo tych leków, ale na pewno zadziałają:tak: Trzymaj się i zaglądaj tu częściej.

Carioca udanego załatwiania, ale uważaj na siebie i nie denerwuj sie w urzędzie.

Najko czyli @ nadal nie ma:confused: Jeżeli ten tydzień ma być dla Ciebie taki ciężki to trzymam kciuki aby szybko minął:tak:

Majeczko strasznie mi przykro:-( Czasami los bywa bardzo niesprawiedliwy:no:

Kajdo nie poddawaj się proszę, z tą drożnością jajowodów to niezła myśl, może warto sprawdzić:tak:

Ewo świetnie, że lekarka się Tobą zajęła:tak: Może zanim zrobisz badania okażą się już niepotrzebne, tak często bywa;-) :-)
Te wszystkie badania masz w ramach ubezpieczenia:confused:
Monik, Maraniko, Sensi :happy:

Do góry