Ewa-Krystyna
Mamy lipcowe'08 30-tki , przyszłe mamusie
wreszcie mi sie udalo zmienic suwaczek....
oczywiscie wysylam fluidki:
################%%%%%%%%%%%%%%###############
****************######################****************
%%%%%%%%%%**********************%%%%%%%%%%
i prosze sie nie krepowac i brac .... ja mysle,ze u nas bedzie co miesiac kolejna fasolka lub dwie... nastepne to chyba Alek,Kajda,Wagnies,Madziujka i Vonka.... czekamy na nowinki.....
a ja bylam u mojej pani doktor rodzinnej i siusialam jeszcze raz dla ofcjalnego testu w przychodni,ktory wyszedl pieknie pozytywnie ( chociaz zanim nasiusialam,to sie balam,bo ja zrobilam tylko jeden jedyny test w domu i sobie pomyslalam,ze moze jakis byl felerny i w przychodni wyleja mi wiadro zimnej wody
,ale okazalo sie,ze test byl wiarygodny 
); teraz mam nastepna wizyte za 4 tygodnie,a w miedzyczasie badanie krwi na HIV,syfillis,rozyczke,toksoplazme ( czy cos w tym stylu chodzi o zwierzaki) i jeszcze jakies inne standardowe; nie bede miec cytologi, bo mialam robiona w czerwcu; pierwsze usg miedzy 11 a 13+6 dni tygodniem,tylko dlatego,ze chce badania pod katem zespolu Downa i inne genetyczne - dodam tylko,ze sa one nieobowiazkowe ale bezplatne; jesli bym nie chciala tych badan to pierwsze usg bym miala dopiero w 19 tc lub wczesniej jesli by sie cos dzialo - takie tutaj sa standardy; przepisala mi witaminki,ktore juz wykupilam i zaczynam od jutra - dwie tabletki jedna rano i jedna wieczorem, troche byly drogie,bo na 3 miesiace az $80,ale ubezpieczenie mi pokrylo 80%... ciaza jest wczesna,wiec mam uwazac na siebie,ale bez przesady,jesc normalnie - jedynie moge zamienic slodycze na warzywa i owoce, jak bede miala jakies "ochoty" to mam sobie serwowac w rozsadnych dawkach... a objawy ( na razie mam tylko lekko delikatne piersi i czeste siusiu) powinny juz niedlugo sie pojawic...
poza tym po drodze do domu z Joe zauwazylismy wystawiony na smieci bialy fotel bujany (taki do dzieciowego pokoju) wiec go sobie obejrzelismy i wzielismy - odmalujemy go,ja uszyje nowy pokrowiec na podusie ( stara po wypraniu tez wyglada przyzwoicie) i bedzie wygladal jak nowy :-)... no i w tym tygodniu jedziemy ogladac lozeczko - mam juz jedno od ponad roku upatrzone w sklepie,ale w zeszlym tygodniu znalazlam na internecie inne uzywane z materacem,ktore mi sie bardzo podoba i bedzie super wygladac jak je odmalujemy na bialo, no i kosztuje $50 a sklepowe $299 + materac ok $50-60... oczywiscie materac i tak zamierzam kupic nowy,ale lozeczko mi na prawde sie bardzo podoba i jak bedzie ok to je kupimy i odnowimy,zalaczam zdjecie... wiem,ze wczesnie na takie przygotowania,ale nie dla mnie.... jak mam okazje to kupuje... co myslicie o tym lozeczku? jest troche staromodne,ale ja mam taki gust...
jednak nie skasowalam... nawet nie wiem jak nie moglam go znalezc wczesniej.....
oczywiscie wysylam fluidki:
################%%%%%%%%%%%%%%###############
****************######################****************
%%%%%%%%%%**********************%%%%%%%%%%
i prosze sie nie krepowac i brac .... ja mysle,ze u nas bedzie co miesiac kolejna fasolka lub dwie... nastepne to chyba Alek,Kajda,Wagnies,Madziujka i Vonka.... czekamy na nowinki.....
a ja bylam u mojej pani doktor rodzinnej i siusialam jeszcze raz dla ofcjalnego testu w przychodni,ktory wyszedl pieknie pozytywnie ( chociaz zanim nasiusialam,to sie balam,bo ja zrobilam tylko jeden jedyny test w domu i sobie pomyslalam,ze moze jakis byl felerny i w przychodni wyleja mi wiadro zimnej wody
,ale okazalo sie,ze test byl wiarygodny 
); teraz mam nastepna wizyte za 4 tygodnie,a w miedzyczasie badanie krwi na HIV,syfillis,rozyczke,toksoplazme ( czy cos w tym stylu chodzi o zwierzaki) i jeszcze jakies inne standardowe; nie bede miec cytologi, bo mialam robiona w czerwcu; pierwsze usg miedzy 11 a 13+6 dni tygodniem,tylko dlatego,ze chce badania pod katem zespolu Downa i inne genetyczne - dodam tylko,ze sa one nieobowiazkowe ale bezplatne; jesli bym nie chciala tych badan to pierwsze usg bym miala dopiero w 19 tc lub wczesniej jesli by sie cos dzialo - takie tutaj sa standardy; przepisala mi witaminki,ktore juz wykupilam i zaczynam od jutra - dwie tabletki jedna rano i jedna wieczorem, troche byly drogie,bo na 3 miesiace az $80,ale ubezpieczenie mi pokrylo 80%... ciaza jest wczesna,wiec mam uwazac na siebie,ale bez przesady,jesc normalnie - jedynie moge zamienic slodycze na warzywa i owoce, jak bede miala jakies "ochoty" to mam sobie serwowac w rozsadnych dawkach... a objawy ( na razie mam tylko lekko delikatne piersi i czeste siusiu) powinny juz niedlugo sie pojawic...poza tym po drodze do domu z Joe zauwazylismy wystawiony na smieci bialy fotel bujany (taki do dzieciowego pokoju) wiec go sobie obejrzelismy i wzielismy - odmalujemy go,ja uszyje nowy pokrowiec na podusie ( stara po wypraniu tez wyglada przyzwoicie) i bedzie wygladal jak nowy :-)... no i w tym tygodniu jedziemy ogladac lozeczko - mam juz jedno od ponad roku upatrzone w sklepie,ale w zeszlym tygodniu znalazlam na internecie inne uzywane z materacem,ktore mi sie bardzo podoba i bedzie super wygladac jak je odmalujemy na bialo, no i kosztuje $50 a sklepowe $299 + materac ok $50-60... oczywiscie materac i tak zamierzam kupic nowy,ale lozeczko mi na prawde sie bardzo podoba i jak bedzie ok to je kupimy i odnowimy,zalaczam zdjecie... wiem,ze wczesnie na takie przygotowania,ale nie dla mnie.... jak mam okazje to kupuje... co myslicie o tym lozeczku? jest troche staromodne,ale ja mam taki gust...
jednak nie skasowalam... nawet nie wiem jak nie moglam go znalezc wczesniej.....
pije tylko wodę - dobre i to - teraz "zdycha" na balkonie... biedulka :sick: nawet nie mam jak jej zlać wodą :-( gdybym ja miała tyle sierści co ona to bym się ostrzyc poszła ;-)
, ale również Ci życze spokojnych i zdrowych dziewięciu miesięcy:-) Bardzo się cieszę że i do Ciebie przyszła fasolka.
. Mysle że jesienią coś popróbujemy ;-)
łapać fluidki, łapać!! i rozsiewać dalej. Sezon się zaczą