reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Sensi - zrób no product placement, albo kryptoreklame, jak zwał tak zwał, ale jakiej firmy jgourty naturalne są najlepsze? Bo ponoć dorosli ludzie słabo przyswajają wapń z mleka krowiego, ponoć lepiej z jogurtów i maślanek. Nawet sobie więc kupiłam Danonka :) Weź no się wypowiedz w temacie :nerd:

witam z ranka...
a u nas fasolka chyba przywiala razem z wielka burza,ktora byla u nas jakies dwa tygodnie temu :-D
Leyna- dzieki za rozwiniecie mi tych skrotow,bo widzialam je wiele razy i ni w zab nie moglam ich rozgryzc...
Sensi- jesli dzis mialabym urodzic to mialabym juz wszystko dla mojego malucha nawet razy 3 :tak::-D:-D:-D.... mam caly schowek zawalony dzieciowymi rzeczami od dawna....ja jestem shopoholiczka rzeczy dzieciecych, kuchennych i poscieli oraz materialow.....mnie nie wolno wchodzic do sklepow,bo prawie zawsze z czyms wyjde :-D:-D i niekoniecznie mi potrzebnym.... o wadze w ciazy tez czytalam podobne informacje... ale ostatnio mowi sie,ze nawet kobiety z wyzsza waga powinny przytyc ciut wiecej niz te 6 kg.... ja bede wlasnie wsrod tych co powinny przytyc te 6 kg.... musze po prostu uwazac i jesc z rozumem...
Wagnies i Sensi- oj urodziny w grudniu rzeczywiscie bardzo trudne dla malych dzieci... tak samo jak w wakacje... a moja mama kiedys wymyslila,ze Ewa to bardzo praktyczne imie pod wzgledem wyprawiania imienin ( 24 grudnia) poniewaz u nas w rodzinie jest taki zwyczaj,ze w dniu imienin nalezy siedziec w domu z przygotowanym poczestunkiem,bo rodzina ma prawo sie zjawic bez zapowiedzenia z zyczeniami- ale tylko dokladnie w dniu imienin kiedy one przypadaja-i to kazdy nawet ci,ktorych sie nie lubi i moja mama umyslila,ze ja nigdy nie bede miala takich nieproszonych gosci na moje imieniny boz to Wigilia.... to tylko tak na marginesie... ale bylo fajnie dostawac podwojny prezent na gwiazdke :-)
Carioca- dziekuje... jeszcze w szoku,nie do konca dociera.... ale jestem szczesliwa...
Monik - juz niedlugo i ty sie bedziesz tu nam chwalic pieknymi dwoma krechami...
Antila- ja sie czuje jeszcze bardzo dobrze i ciezko mi do konca uwierzyc,zem juz nie w pojedynke:-D...

Ewa

ja jeszcze nie gratulowałam. Serdeczne gratulacje i bezpiecznej ciąży!!!
tak sie bałaś laparoskopii,ze zaszłaś w ciążę:-):-)

Wiem,ze Sensi pisała o serku wiejskim z Piątnicy - zapamiętałam sobie ,ale jogurciki??

Monia- Ty na wczasach?

Oluś trzymam kciuki

pozdrowienia dla wszystkich 30-stek

Anusienka- dziekuje... i ja dokladnie to samo sobie pomyslalam....

ja robie jogurty sama... mam urzadzenie do ich robienia,ale gdzies tez przepis na domowe jogurty bez zadnych urzadzen... jak wroce to go poszukam i wam wstawie... a ide na 8 do moich pracodawcow odebrac ostatni czek,papiery,ze u nich pracowalam i oddac im karte bankowa... a w piatek spotykam sie z nowo poznana przez internet kolezanka! ona mieszka niedaleko mnie i tez sie stara juz dluzszy czas,jest po jednej nieudanej inseminacji i kolejnej na efekty wlasnie czeka... mam nadzieje,ze okarze sie fajna i tez bedzie marcowka!

Dla wszystkich łaknących wiedzy::-D:-D

Zawartość wapnia wybranych produktów spożywczych

Produkt spożywczy
Ilość Zawartość wapnia (mg)
mleko 1,5%
duża szklanka (1/4 litra) 300
mleko 3,2%
duża szklanka (1/4 litra) 295
jogurt owocowy opakowanie (175 g) 231
kefir opakowanie (175 g) 180
ser żółty
plasterek (20 g) 106-173
fasola
1/2 szklanki (80 g) 130,4
serek waniliowy homogenizowany
opakowanie (150 g) 127,5
szczypiorek pęczek (100 g) 97
ser twarogowy plaster (50 g) 48

może więc najlepiej pić mleko i jeść żółty ser:tak:

Ewa to tak jak u mnie... an samo haslo mleko mam odruch wymiotny... natomiast wszystkie jogurty, sery moga byc... a juz zolty serek to moge jesc zamiast chleba ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry