witajcie ...
bardzo bardzo dziekuje wam za gratulacje! testow postanowilam wiecej nie robic,bo druga krecha rzeczywiscie gruba i pojawila sie doslownie w ciagu sekund... dzisiaj na 11h10 ide juz do mojej rodzinnej aby mnie wyslala na badanie krwi... gdyby nie ta laparoskopia to bym poczekala jeszcze tydzien i ponowila test i dopiero sie umowila do lekarza,bo jest jeszcze bardzo wczesnie ... ostania @ mialam 18 czerwca i wczoraj bylam 4 dni po spodziewanej nastepnej... ale poniewaz nie wiem kiedy dokladnie byla owulka,bo sobie lekko odposcilam dokladne obserwowanie,to moze nie jest az tak wczesnie... w kazdym badz razie jestem wniebowzieta,wreszcie bedziemy miec malutka kruszynke :-)... no i bede mogla wypakowac wszystkie moje skarby dzieciowe zbierane latami

no i mam tez jeszcze wiele do szycia,bo planowalam dziecie jesienna a nie wiosenna ;-)

,wiec rozmiarowo musze ciut dopasowac,no ale zakupy to nie problem

, gozej juz z placeniem za nie ;-).... teraz tez bede musiala szybko znalezc jakas prace jesli chce miec platny macierzynski- wystarczy mi przepracowac 3 miesiace w polowie ciazy na caly etat -44 godzin na tydzien... i z tego jakos wylicza ile bede dostawac przez rok po urodzeniu dziecka...
juz zadzwonilam do mojej mamy wczoraj i jej powiedzialam,a tacie to chyba powiem troche pozniej... mialam dzwonic dzisiaj,zeby jej potwierdzic co lekarz powie,ale chyba nie zadzwonie i wysle do moich rodzicow malutka paczuszke z pieluszka i notatka " bedziemy ich potrzebowac cale mnostwo na koniec marca..."
mama mi tez powiedziala,ze ona sie dowiedziala o mnie w dniu kiedy sama miala isc na jakis zabieg - leczyla sie kilka lat na nieplodnosc... no i teraz juz na pewno przyjada najpozniej w lutym przyszlego roku... a tak w ogole moja mama jest z 12 marca,wiec bedzie cudny prezent na jej urodziny... a moj termin wedlug om bedzie na 24 marca....
napisze po wizycie co mi lekarz powie...no i zmienie wtedy suwaczek... a tak na marginesie to sie w duchu smialam,ze tak moj organizm zaragowal podswiadomie ze strachu przed czekajaca mnie narkoza podczas laparoskopii

....