reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Aleksis suuuper!! ja tez wyniki krwi mialam poznie, nie w tym samym dniu, ale skoro NT niskie to i tam bedzie wszystko w normie!! Czas sie brac za zakupy kochana :-D:tak:

Tere fere o cholercia, niedobrze! Leczcie sie! Buziole!

Aaronka no to jak Jagodce sie usystematyzowal dzien, to moze bedziesz czesciej zagladac:tak:

Katiuszka fajny pomysl z tym kalendarzem....to ja bym na styczen musiala brzuchola wsadzic:-)

Szyszka ja mialam tylko masc majerankowa i sudokrem. Potem po tygodniu poszlismy do pediatry i zapisala paracetamol i wit D i cos na ewentualne kolki. Tylko, ze na kolki moja siostra mi przywiozla sab simplex i mam do tej pory nie otwartego:tak: Do pepka nic nie mialam i niczym go nie przemywalam, sam odpadl:rofl2:

Najlepszego dla Martynki!!!

reklama
Dziękuje Wam za listę, właśnie chodziło mi o lekarstwa coś na gorączkę i kolkę, resztę mam, na swoje ()(), pępuszek, maści majerankowe, na pupkę, itp,i Aronka i Gatto dziękuje tez za podpowiedz co do pediatry :) jesteście niezastąpione!!!

Aleksis gratulacje wielkie :-)

A teraz Mieszko szaleje :/ nie mógł tak na KTG:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Gatto ja też kupiłam Sab simplex, uzyłam może 3-4 razy i tak do końca nie jestem pewna czy miał wtedy kolkę, ale darł się w niebogłosy. Dobrze, że mam juz to za sobą.

Szyszunia będzie dobrze, zawsze można wyskoczyć gdzieś do apteki jak czegoś braknie. Tak to jest, że dzieciaki wolą się ruszać jak im się chce a nie nam :-p

Aleksis super, że wszystko ok. :tak:

Ja chyba jakaś ciemna jestem - kto to jest Martynka? :szok:

hej

ja wpadam szybko bo nie wiem ile pośpi mi mój dzieć :wściekła/y:;-) jakiś obłęd był w nocy od 1 do 5:30 płacz o i wiem,że to kolka bo ewidentnie są to objawy :zawstydzona/y::-( Mysza zasnęła to M do pracy wstał i Ona razem z Nim :szok:naspała się zaledwie 20 min no i głodna jak wilk więc mleko wszamała pobawiła się i koło 9 przysnęła znowu na 20 minut ,zdążyłam prysznic wziąć i kawę zrobić no i dalej walka bo moja królewna sama nie usiedzi więc nic nie zrobiłam w domu ,marudę wsadziłam do wózka i na spacer no i zeby nie było pięknie to nie zasnęła a rzucała się w tym wózku jakby ją od tyłu parzyło :eek: zjadła obiad i 15 minut drzemki zdążyłam co nie co przeczytać na bb :sorry:i już się darła z pokoju ehhh teraz śpi ciekawe jak długo :confused2::confused2::confused2:

Tere aby Tymuś wrócił szybko do zdrowia biidulek moja tylko katar ma a Twój i tempkę więc bidny się męczy :-(

no i zapomniałam komu co miałam odpisać :confused2::wściekła/y:

aaa katiuszka no jak wyżej napisałam ,jeszcze się nie ogarniam z Młodą ,mój M chodzi do pracy niestety a ja sama i dzień i noc ,ciekawe jak długo wytrzymam :cool:

alex_uściski dla Małej i całusy :************
Aleksis cieszę się,że wszystko dobrze :tak:
szyszka dziewczyny napisały chyba wszystko co potrzebne :tak:
kurde miałam popisać a pogubiłam się komu co :confused2::zawstydzona/y::confused2::zawstydzona/y:

dobra idę poprasować trochę póki śpi glut

dziewczynki wszystkie Was ściskam mocno

aleksis no to gratulacje! Super, że fasolek zdrowy. Już nie musisz się martwić.

aronka dzięki, a co robisz na obiad?

szyszka ja miałam wszystko w syropie i dzięki Bogu, bo Tim z doopki wszystko natychmiast wypycha siłami natury, dosłownie natychmiast. Nurofen to dopiero po 3 miesiącu jeśli już, a na początek jest chyba tylko pedicetamol, tzn od pierwszego tyg życia.

Zuza
ja myślę, że Ona musi trochę się przyzwyczaić do Was, do zmiany domu i w ogóle. Na pewno czuje, że jest w dobrych rękach, ale też czuje kolejną zmianę... Myślę, że to kwestia 2-3tygodni, a będzie już normalnie spała

Ostatnia edycja:
Ogólnie boje sie nocy. Tim nie moze spac na plasko na plecach ani boku,bo sie dławi. Teraz ja siedze na kanapie oparta a on na mnie,czyli na brzuchu w pół pionie. Dam rade tak całą noc? Kurcze jeszcze troche do nocy,moze mu ciut przejdzie. EMA jeszcze nie ma,bo wyjechał z domu koło 12ej.

reklama
kurka zjadlo mi posta....

Zuza pisalam, ze tez mysle jak Tere fere, ze to kwestia czasi, zeby mala sie przyzwyczaila.
Kiedys Kok.o pisala, ze Ewci pomagal Infacol.
Bardzo dobry jest sab simplex, ale nie wiem czy mozna kupic go w PL. Pomagaja tez masaze, ktore sie robi kiedy kolki nie ma i ona ponoc nie przychodzi. sa na youtubie filmiki jak to robic.

Kurcze w takim wieku nie powinny juz byc kolki, moze to sprawa nerwowa?

Tere fere a Tymus nie umie spac na brzuszku? kurcze, jak nic nie przejdzie to bedziesz musiala jakos te nocke przebolec :(

Ostatnia edycja:
Do góry