reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Happy, ja mysle, ze nie ma problemu, zeby zaczac sie starac od razu. Jesli chcesz sie upewnic, ze u Ciebie wszystko w porzadku to przeciez mozesz robic badania na rowni ze staraniami. Moim zdaniem szkoda odkladac, my, trzydziestki, i tak juz dlugo zwlekalysmy, czyz nie?
Moglabys zrobic sobie teraz badania na toxoplazmoze, cytomegalie czy inne, ktora moga miec ewentualny wplyw na rozwoj ciazy, no i jeszcze posiew z pochwy(sama cytologia nie wystarczy) - ja wlasnie tego nie zrobilam i teraz okazalo sie, ze mam jakas bakterie i niestety czeka mnie kuracja antybiotykowa.
Co do samolotow to tez specjalnie sie tym nie martw. Mialam podobne obawy to Twoich, bo zaszlam w ciaze przed samymi wakacjami i tez nie bylam pewna, ale poczytalam troche i popytalam i okazalo sie, ze to tez nie problem. Zreszta zaliczylam juz cztery loty odkad zaciazylam i wszystko w porzadeczku.
Agi, kochana przykro mi, ze tym razem sie nie powiodlo. I jeszcze ta zlosliwa @ musiala Ci narobic nadziei swoim opoznieniem:wściekła/y:. Wiem jak to jest, bo nie raz bylam pewna,z e sie udalo, a zaraz potem @ przychodzila. Niestety jedyne co pomagalo to wyplakac sie, a potem liczyc na to, ze zafasolkuje sie w nastepnym cyklu.
Lolitka, no widze, ze sie wyciszylas na maxa;-)

reklama
hej dziewczyny
sorki,ze tak pisze nie za często ale musze miec wene ,zeby cos napisac..:-)
wróciłam niedawno z urlopu,na którym sie świetnie bawiłam i myslę,zeby zaczac sie starac tzn wczesniej musze zrobic histeroskopie
Suri ciesze sie,ze u Ciebie wszystko w porzadku
Lolitka widze,ze sie przygotowujesz na wielki dzien!
trzymam kciuki:-)

Mam pytanie... czy myslicie, ze zaczecie staran bez badan to brak odpowiedzialnosci??? Nie pije i nie pale, staram sie zdrowo odzywiac, ale jak zaczelam czytac ksiazki na temat ciazy to mnie panika ogarnela... dlatego co ma byc to bedzie... jutro ide po folik, ale czy powinnam jakies badania wykonac czy obejdzie sie bez? Drugie pytanko: planujemy z mezem krotka podroz poslubna do Londynu... tylko ze lot wypadalby na poczatku ciazy (jesli naturalnie uda sie za pierwszym razem) jak to wyglada z lataniem samolotem i ciaza?
Kochana
Nie ma co sie ogladac tylko sie badania robi. My nie w takim wieku zeby czekac i myslec. Staraj sie i w miedzyczasie rob badania - kazdy miesiac rezerwa sie nasza jajeczkowa zmiejsza, i organizm sie "starzaje"
Co do Londynu - to zalezy kiedy masz ta podroz. Zaraz po owu i ewentualnym fasolkowaniu czy juz w potencjalnie 5-6 tygodniu ? Nie jest wskazane latanie w I trymestrze choc nawet meidzy lekarzami opinie nie sa zgodne.

Lolitka, no widze, ze sie wyciszylas na maxa;-)

Ano sie wyciszylam :-D
Wiesz - jednak to cale wyciszanie ma na celu jedno - doprowadzenie mojego organizmu do MENOPAUZY wiec sie mozesz wyobrazic jaki to hormonalny szok dla mlodego w tym kontekscie organizmy

Lolitka widze,ze sie przygotowujesz na wielki dzien!
trzymam kciuki:-)
Ano....powolutku. Za okolo 21 dni mam punkcje i 24 dni transferek wiec sie juz nie mog doczekac

Ola, witaj po przerwie. Na pewno bardzo przydaly Ci sie wakacje. Mam nadzieje, ze odpoczelas i nabralas nowych sil na dalsze starania:-). Dobrze, ze jestes zadowolona z wakacji, bo dobry nastroj to podstawa.
Lolitka, o co chodzi z ta menopauza, bo ja w nie bardzo obeznana w temacie?

Suri

No doslownie wyciszanie zastrzykami przed stymulacja IVF ma na celu wprowadzenie twojego organizmu w stan menopauzy, jaki jest u dojrzalych kobiet po 40tce. Dlatego wiec typowe dla wyciszania objawy to sa napady goraca jak u dojrzalych kobiet:)
Ja na szczescie ich nie mam jak na razie.....

Suri

No doslownie wyciszanie zastrzykami przed stymulacja IVF ma na celu wprowadzenie twojego organizmu w stan menopauzy, jaki jest u dojrzalych kobiet po 40tce. Dlatego wiec typowe dla wyciszania objawy to sa napady goraca jak u dojrzalych kobiet:)
Ja na szczescie ich nie mam jak na razie.....
Lolitka życzę Ci abyś to całe wyciszanie przechodziła w miarę bezobjawowo!!!!

Co do mnie to dzis czuję się już troszkę lepiej...ale drażnia mnie reklamy w telewizji z dziećmi i kobiety z wózkami na ulicach....poza tym ta @ wydaje sie jakby bardziej bolesna...choć wiem ze to tylko takie wmawianie sobie bo nastawiona troszke byłam że tej @ nie będzie już w tym miesiącu....Najgorsze jest to że wiem że powinnam do tego wszystkiego spokojniej podchodzić a nie z takim stresem i wielkimi nadziejami jak robię do tej pory....ale kompletnie nie wiem jak to zrobić....!!!Nie umiem nad tym zapanować!!!
No nic wracam do pracy!!!!
Pozdrawiam Was i życzę udanego dnia....dla niektórych może będzie on OWOCNY...oby

Hej, hej, tyle tu nowych 30tek, że nie wiem, czy mnie będą tu pamiętać....?????
Witajcie:)

Ola, Ty, widzę też długo się nie meldowałaś. Cieszę się, że nabrałaś nowych sił, a silna wiara tylko Ci w tym pomaga!
Lolitko, wreszcie machina ruszyła!! Są pływaki!Teraz to juz czekanie "czynne" i blisko do celu!
Suri, nasz pierwszy 30-tkowy maluszek rośnie i rośnie i cieszę się razem z Tobą :)

- Ja melduję posłusznie, że wybiliśmy dziada - ani ja, ani M. nie mamy chlamydii!!!!!!!!!
To pierwsza dobra wiadomość po ... 5 miesiącach...
Czekam na wizytę lekarza i może wreszcie ujrzę zielone światło :)

Pozdrawiam wszystkie 30tki (Esch, Dagamit - co słychać u Was?)

reklama
Alis

Co za zwyciestwo nad wirusami. SUPER !
Teraz sie bierz za dzialanko.....Bo mialysmy obie w tym samym czasie a ja sie na pazdziernik szykuje wiec nadrabiaj zaleglosci no

ps. tych plywakow u mnie malo, no ale sa !!

Do góry