reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Cześć dziewczyny!! Ale tu duuuużo "po30-tek"....i nie tylko :-)
kok.o poruszyła temat badań przed chwilką.. i mam w związku z tym pytanie do Was (szczególnie do "po30-tek", a nawet "przed 40-tek").. Jakie badania i w którym tygodniu robiłyście/będziecie robić w trakcie ciąży? Głównie chodzi mi o badania związane z niebezpieczeństwem wystąpienia wad genetycznych.... Jakie badania są obowiązkowe? Jakie skierowania egzekwować od lekarza? itp. itd.

reklama
Witaj MarTT - Gratulacje :-)
Ja mam 37 lat i już teraz robiłam mnóstwo badań żeby wykluczyć różne przypadłości przed ciążą, niestety wszystko na swój koszt.
W ciąży standardowe zleca Ci lekarz, a po 35tym roku życia masz też refundowanie badania prenatalne i na pewno skorzystam.
Myślę, że tu znajdziesz dużo :
Standardowe badania podczas ciąży - BabyBoom

My tu się póki co na zajściu skupiamy, ale parę kobitek właśnie zaciążyło to pewnie zaraz zaczniemy to przerabiać;-)

Dziękuję Muma :-) Zajrzę tam jeszcze dzisiaj.
O! Jesteśmy rówieśniczkami! ...tylko Ty, jak widać, ze znacznie większym doświadczeniem ;-)

MarTT a powiedz dlaczego w końcu in vitro ? Długo się staraliście przedtem?
Ja teraz zabieram się do leczenia syndromu LUF..

A u mnie dziś 34 dc, tepm. wzrosła do 37.1, nie wytrzymałam i zrobiłam test...
I łapki mi się trzęsą bo wyszły II :rofl2: dzwonię dziś do mojego lekarza aby potwierdził i powiedział mi co dalej...wie o tym mój Małzonek i teraz Wy. Trzymajcie kciuki abym nie zwariowała..:happy2: i aby mój wzrok mi dalej dopisywał..:-)

GRATULACJE!!!!! :-) :-) :-) trzymam mocno kciuki!

uff..pojechali ostatni seminaryjni goscie. mam juz pusty dom i tak troche smutno i pusto sie zrobilo :(
Mąż wyjechał na kilka dni, wiec siedze sama.
@ nadal nie przyszla, ale to jest dalej w normie. dzis 30dc. jesli dzis nie przyjdzie to jutro rano moze zatestuje znowu.chociaz nie czuje kompletnie nic.
dobrze sie czuje. nawet juz nie małpowo.

kasia.natka odezwij sie. jak betka?

Brzózka a może czas na Twoją betę ? :-)
Dobrze, że już nie czujesz się @powo, to dobry znak :-)

ale po co beta, skoro test wyszedl negatywnie?
a jak u Ciebie bylo. ile dni po @ spodziewanej wyszedl pozytywny test?
bo byc moze ze mi sie wydluzyl cykl. dzis 30dc. zwykle mialam cykle 27-28dniowe, dlatego w niedziele zrobilam test. ale jak policze wg. testow owulacyjnych i dodam 14 dni do owulacji, to mi wychodzi ze powinnam dostac dzis lub jutro @..

Robiłam pierwszy test jakoś 3-4 dni przed terminem - NIC,
potem w terminie - NIC i dopiero chyba ze 4 dni po słabizna II, i po kilku dniach mocniejsze :tak: Jeszcze nie przekreślaj tego cyklu :-)

reklama
Do góry