reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Cześć Dziewczyny!!!
Melduję się, że jestem i żyję...chociaż ledwo..ledwo...Pisałam Wam, że miałam anginę, niby wyleczyłam antybiotykami, posiedziałam z tydzień w domu i niby wszystko było ok. Parę dni popracowałam i znowu to samo. Gardło mnie tak boli jak chyba nigdy w życiu!!!!! W nocy to był już chyba szczyt tego bólu, bo jak chciałam ślinę przełknąć, to musiałam sobie gardło ręką ścisnąć:szok: Nie bardzo mogę sobie pozwolić na kolejne wolne w pracy, więc się męczę, ale pracuję:-( Dlatego nie udzielałam się na forum. Myślę, że jestem usprawiedliwiona;-)

kasia.natka, normalnie słów mi brakuje!!!! a to u mnie rzadkość, zazwyczaj gęba mi się nie zamyka:-D Piękny brzuszek....no a w środku!!!!! cudo po prostu:tak: Nigdy nie widziałam takiego zdjęcia, jakoś koleżanki nie chwaliły się swoimi zdjęciami z usg, no ale to Twoje - super!!!! A Niunia taka słodziutka, wszystko widać i nosek, i ręczkę, usteczka, oczka....o matko, chyba ię rozczuliłam....:tak: No i co najważniejsze, Mała zdrowa, rośnie cudownie, same dobre wiadomości.

muma, kok.o, testujcie Kobietki, niech coś się ruszy na tym forum, bo jak już któraś z dziewczyn pisała, na innych wątkach wysyp fasolek, a u nas cisza:-(
muma, piszesz, że 24 będziesz testować...a ja mam wtedy badanie ostatniego hormonu, a przy okazji robię też na tarczycę. A teraz jestem w trakcie dni płodnych, na piątek, sobotę przewiduję owu...a tu taka choroba:-( Jedyny plus, że podobno osłabienie organizmu sprzyja zafasolkowaniu:-) no zobaczymy...zobaczymy...

Co tam u zuzanki??? odwiedziła ją kolezanka @????? nic nie wiecie???? bo jakoś się nie doczytałam....

reklama
katiuszka całkiem nieźle ci poszło jak na osobę której zabrakło słów ;-) dziękuję za miłe słowa i cieszę się bardzo że dzidzia takie fajne emocje wyzwala

zobaczycie kochane wszystkie się doczekacie takich pociech!!!

Ufff, żyjecie !! :-):-) Od razu lepiej :-)

zuzanko -
Ty nam tylko napisz, że wszystko OK u Ciebie, OK ??

Ja mam dzisiaj gorszy dzień, tragicznie jestem śpiąca, głowa mi pęka, w dodatku termometr mi zdechł - muszę kupić baterię. Pokazał mi dziś 39 st hehe, chyba bym się nie zwlekła do pracy z taką temperaturką
kasia.natka wczoraj tym zdjęciem Córuni dodała nam skrzydełek, co nie ?? Grunt to się dobrze "zapatrzeć":-)
kok.o -co do testu to przemyślałam jednak wczoraj sprawę i będę testować w niedzielę rano. Idziemy w niedzielę na obiad do teściów i jeśli cokolwiek wyjdzie (.........) to przecież już się nie napiję z teściową;-) Tak, mam dużo testów i machnę pierwszy w niedzielę rano :sorry2: A Ty??:-)
Słuchajcie, weźmy się w garść, niech się coś wreszcie ruszy !! Zanim kasia.natka urodzi tu muszą być przynajmniej ze 3 fasole świeże. A propos fasoli, Córcia ma pracę domową - fasola w słoiku - wiecie jak wykiełkowała przez tydzień ?? NO szok, wielkie drzewo już jest z niej:tak: Żeby nasze tak dały czadu :-)
Miłego dnia, buziaki dla wszystkich :happy:

eloł
Muma ja mam zapasik testów i tak też sobie myslałam o niedzieli :-)
A mi dzis temp. spadła o 3.5 kreski :szok: , druga implantacja jak nic!:confused:

A na serio, to poleciałam progesteron sobie zbadac, bo nie podoba mi sie to.... I TSH przy okazji :happy2:

Muma bol prawego jajnika chyba nie oznacza @ ?
a ktory dzien cyklu masz?

ja mam10, jestem juz po @, powinnam zaczynac staranka ale mam taki natroj ostatnio ze nic mi sie nie chce.

Kasia.natka a jak Ty sie czujesz? czy normalnie funkcjonujesz czy musisz sobie nakladac jakies ograniczenia.
Ja nigdy nie bylam w ciazy. Zastanawiam sie jak juz bym byla, czy dalabym rade robic to co robie. Bo nikt za mnie tego nie zrobi.:crazy: no i tak mysle, ze bede sie starac i ze nawet jak mi sie uda to moze cos sie stac.
wiem..marudze.
mam jakis taki okres ze marudze. dlatego sie nie odzywalam bo nie chcialam Wam psuc nastrojów.

reklama
Brzózko wszystko zależy od tego jak się czujesz, jak przebiega ciąża i jak funkcjonowałaś wcześniej czyli jeśli nie uprawiałaś jakichś sportów to raczej w ciąży nie zaczynaj ale jakieś delikatne ćwiczenia typu basen na kręgosłup czy nie zbyt męcząca gimnastyka są wskazane; jeśli twój stan zdrowia pozwoli to będziesz mogła zajmować się owieczkami itp. na pewno nie powinno się dźwigać i trzeba uważać tak ogólnie żeby się np. nie przewrócić czy nie połamać.
U mnie teraz jest super bo czuję się świetnie ale ze względu na porę roku staram się ostrożnie chodzić bo ślisko ;-) nie dźwigam i ostrożnie wstaję bo brzuch ciągnie przy zmianach pozycji, unikam długiego stania bo kręgosłup co raz bardziej daje się we znaki, teraz już nie bardzo mogę leżeć na plecach :baffled: cały czas kontroluję wagę ale to ze względu na nadczynność...itp.
Teraz to i tak niebo a ziemia z tym co było wcześniej - w zasadzie tylko leżałam :-p

Do góry