reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hej kobitki:-)
Zapraszam na kawunie.
Ja oczywiście juz w pracy siedzę.:baffled: i tak dzisiaj do 19.
Jutro to samo.
Mierze tempkę rano i zdziwona patrzę a tam jeszcze skoku nie ma.
Może to przez te tropiki:confused:
Ani@k jak tam wynik?
Trzymam kciukasy za wizytujące gina dziewczyny
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Co do naszych krajowych ginów to też czasami zachowują się jakbyśmy żyli w średniowieczu.
Przychodzą do mnie do labu dziewczyny ciężarna z niedokrwistością pytam czy jakieś suplementy przyjmują ?A one na to że gin kazał tylko folic łykać i nic więcej:szok:
Albo zalecają jabnięcine jeść:shocked2: Tylko gdzie ją u nas kupić, i jakie koszty:no:
Czasami to ręce opadają
Co gin to inne obyczaje:tak:

reklama
cześć Dziewczynki,
wpadam na chwilkę przy śniadaniu - podczytuję i lecę do sądu
Katiuszka - masz rację, walcz. Kobita niestety w domu musi nosić spodnie, rzadko zdarzają się związki, że jest idealnie, najczęściej eMek lawirant, bałaganiarz, leń czy inny i nasze zadanie - prostować
Ani@k - nie znam się, ale wiedz, że ciągle trzymam kciuki
Bionda - znajdź sposób na przewóz, a ja Ci wyślę tego koperku - mrożę zawsze na zimę, bo u mnie dodawany do wielu potraw:-)
Haszitka - namęczysz się biedna, ale teraz nie daj się zbyć - niech udrażniają i będą II
Muma - fajnie, że dziadkowie pod opieką si, bo trudno teraz o dobrą opiekę
Kok.o, Gatto - kciuki za wizyty
Kasica - będzie dobrze, trzymam kciuki!
a gdzie Caterina? odsypia nocki?
a Zuzanka dalej wczasuje?:szok:

u nas powoli do przodu - w tym tygodniu montują kuchnię, w przyszłym dwie szafy, zostaną tylko meble do poskręcania, ale to ja już panowie remontowcy sobie pójdą:wściekła/y: według umowy mają na to jeszcze 4 dni, a nie wierzę, że im się uda
młoda daje o sobie znać i to mnie uspokaja, bo szczerze mówiąc - nie mam przy Cudzie i remoncie czasu zastanawiać się nad sobą. no i Cud wybrał imię, zatwierdzone przez eMa - Martynka, więc nie pozostaje mi nic innego jak się zgodzić, chociaż ja stawiałam na Igę
miłego dnia Wam życzę Kobitki

ooo, o wilku mowa, a wilk mnie ubiegł:-D

Ostatnia edycja:
Kok.o - ja mam morfologię co 3 tyg., czyli co wizytę, ale to w związku z anemią, ginka chce mieć pod kontrolą
Caterina - mam koleżankę w ciąży 2 mies. młodszej od mojej - zalecenia zgoła odmienne od moich, na toxo w ogóle nie dostała zlecenia - a ma kota, witaminy w zestawie 3 (mautrelle, jakieś rybne omega i kwas foliowy jakiś wzbogacony) łyka od początku, mimo, że badania ma spoko,a moja kazała brać witaminy od momentu jak mi poleciały w dół wyniki

Lopop - dla mnie ta poranna kawka to taki stały punkt programu, bez pośpiechu, z chwilą na rozruch:-)

Cześć dziewczyny

myślałam, że będę pierwsza ze względu na porę dnia, a Wy juz tutaj skoro świt:)

Katiuszka - termin mam na 2 lutego. Także wodnik nam sie szykuje:)
Rozbawiłaś mnie tą przychodnią a zwłaszcza lekarzem. Wydawało mi się, że Ciapaty to określenie przyjęte w mojej społeczności firmowej, a tutaj proszę, nawet nie sądziłam jaki może mieć wymiar międzynarodowy:)

Ja pędzę na pobranie krwi znowu ze drżeniem serca. Nie należę do tych najsilniejszych i moje wizyty często kończą sie na leżance:) eh! I nie wystarczy odkręcić głowę w drugą stronę czy nie myśleć:) eh!

Alex- gratuluję wyboru imienia, śliczne!:) U mnie czuję będzie to twardy orzech do zgryzienia....ale ktoś wymyslił konsensus, prawda?:)

Wszystkie Was ściskam mocno i do napisania!
Miłego dnia

Cześć dziewczyny

myślałam, że będę pierwsza ze względu na porę dnia, a Wy juz tutaj skoro świt:)

Katiuszka - termin mam na 2 lutego. Także wodnik nam sie szykuje:)
Rozbawiłaś mnie tą przychodnią a zwłaszcza lekarzem. Wydawało mi się, że Ciapaty to określenie przyjęte w mojej społeczności firmowej, a tutaj proszę, nawet nie sądziłam jaki może mieć wymiar międzynarodowy:)

Ja pędzę na pobranie krwi znowu ze drżeniem serca. Nie należę do tych najsilniejszych i moje wizyty często kończą sie na leżance:) eh! I nie wystarczy odkręcić głowę w drugą stronę czy nie myśleć:) eh!

Alex- gratuluję wyboru imienia, śliczne!:) U mnie czuję będzie to twardy orzech do zgryzienia....ale ktoś wymyslił konsensus, prawda?:)

Wszystkie Was ściskam mocno i do napisania!
Miłego dnia

ojej, nie przywitałam się. Wybacz mi - aaronka, musisz to zrzucić na karb karuzeli w jakiej ostatnio pędzę
niniejszym - witaj, rozkładaj kocyk i zostań już z nami
a co do dat - u mnie było podobnie z Cudem, trzydziestkę kończyłam 10.03 a termin porodu miałam na 13.02, jednak Cud nie chciał wyleźć i dopiero 18.03 powitał świat

Ostatnia edycja:
heej

Kasica trzymajcie się dzielnie!!!! będzie dobrze.. wszystko na swoim miejscu.. może nawet pani doktor cosik wypatrzy??? w sensie ze fasolkę..:sorry2:
Bionda ja zauważyłam że cera moja jakaś taka inna się zrobiła.. nie wiem czy to od ziółek czy od letniego powietrza.. jakoś tak sama sobie się podobam:dry:
Katiuszka Ty zwolnij trochę z opindalaniem ludzi!!!! przecież Tobie nie wolno się teraz denerwować!!!!! musisz się wyluzować.. ale już chyba wszystkich skutecznie nastraszyłaś więc teraz tylko i wyłącznie spokój!!!! słuchaj się starszej koleżanki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

co do mojej prolaktyny - wczoraj Siostra miała mi odebrać wyniki ale nie zdążyła.. a że wyniki można odbierać tylko do 14.30 ja też nie zdążyłam.. mam nadzieję że dziś odbierze.. aaaa i sobie tak myślę.. co będzie to będzie.. niektórych rzeczy nie przeskoczę.. :sorry2: a szkoda..

Alex___ :****** (i dla Cuda :*******)
Kok.o
Ty się już brzuszkiem wszem i wobec chwalisz.. więc może jakieś zdjęcie?????

Aaronka ja też z gapiostwa się nie przywitałam... :sorry2: aaaa i gratuluję pięknego stanu!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Alex jestem,jestem:tak: Wczoraj się nie odzywałam bo internet mi szwankuje i jeszcze trochę a pogryzę laptopa:wściekła/y:
Aaronka jako pielęgniarka mogę ci doradzić pobieranie krwi na leżąco.
Powiedz ze zazwyczaj się źle czujesz i prosisz o pobranie w pozycji leżącej. Ja nigdy nie robę ż tego żadnego problemu.
A i witam cię w naszych progach
:-)
Ani@k ja to taka zestresowana byłam badaniami że ni jak uspokoić się nie mogłam. Sprawdzałam wyniki już tego samego dnia.
Niecierpliwa byłam.
I myślę że u mnie w tym tkwi problem. W tym moim cholernym stresie.
Bo w pracy steres,w domu stres i milion mysli galopujacych na minutę:no:
A prolaktyna rośnie:wściekła/y:
A co do eMów, to myslę ze oni by bez nas zgineli:tak:
Bo oczywiście wiecznie byliby małymi chłopcami.
Ostatnio jak byliśmy nad jeziorkiem i kumpel nowym samochodem przyjechał to eMowie nasi znikneli na dobre 30 min. zabawkę oglądali,dyskutowali, jeździli. Jak dzieci tyle że takie wyrosnięte:-D
A my kobitki takie ubawione tym byłyśmy:-D

Dzien doberek dziewczynki!!

Haszitka chetnie bym zainwestowala w koze, ale po pierwsze nie mam jej gdzie trzymac, a po drugie lekarz kazal mi sie oszczedzac, wiec z produkcji nici!

Bionda dzieki. Kefir widzialam i chyba zaczne kupowac dla mnie, bo eM nie lubi. Szkoda, ze nie ma koperku, bo takie ziemniaczki z koperkiem i kefirem to niebo w gebie:happy:
Przyszlo mi do glowy, ze nazwe moja fasole gattino (powiedzmy z racj genow:happy:).Dwie owulki??beda blizniaki!!

Kasica trzymam &&&&&&&&, zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze!!

Lopop generalnie tu sie pije w wiekszosci wode i kawe espresso. Jesli chodzi o przetwory mleczne to jest ich sporo, ale inne niz w PL i czesc mi nie smakuje po prostu. Ubolewam, ze nie ma twarozku, takiego zwyklego w kostce, choc na szczescie jest ten w pudeleczku. Naklowicza nigdy nie ogladalam, to nie wiem o czym gadal, ale jesli to cos jest w Afryce to u na pewno nie ma, bo my jestesmy za Afryka:-D

Caterina gin do gina nie podobny i czasem takie jaja robia, polecaja, wypisuja, ze tylko za glowe sie zlapac. jedyne co mozemy zrobic to szukac jakiegos normalnego. A cielecinka to chyba polecana 30 lat temu dzieciom, prawda???

Alex jak skonczysz ten remont to nam tu uroczyscie musisz obiecac, ze przynajmniej przez tydzien bedziesz NIC robic, ok?? Martyna mi sie podoba!!

Aaronka ja chyba tez nie gratulowalam:zawstydzona/y:to gratuluje!!! i przy oddawaniu krwi oddychaj gleboko, a bedzie dobrze!!

Ani@k u nas na 3cim swiecie wyniki mozna sciagnac z neta, wiec omija cie chodzenie po nie. Z tym jestesmy do przodu hehehe, choc jedno:-D

reklama
czesc babolce:-)
dla 3-ciego świata polecam sprowadzenie sobie nasion kopru (włoskiego hehe) z PL i posianie w doniczce na balkonie lub ogrodzie (co kto ma):-)
kasica &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
lopop pewnie serwatke miałaś na myśli ?
Aleksis Aniak brzuch chyba mi powoli zaczyna wychodzić, ale jak bedzie juz taki ciążowy (a nie po kapuście ;-)) to wrzuce fote:-)
W pracy zaczelam juz rozpowiadac, ale sie wszyscy ucieszyli:-), normalnie jakby to ich jakiś sukces był ;-):-D hehehe pewnie ja tez miałam juz społecznie wmówioną bezpłodność :-D

alex__ kurka, ale zeby tą niedokrwistość wykryc, to badania trza najpierw zrobic, nie? a z moczu chyba nie da sie tego wywrózyć:confused: ... ani z oczu... no nic, chyba jutro bede wymuszała skierowanie jak mi z własnej woli nie da.

dołaczam do kawkujących z herbatka zurawinową :-)
pozdrowionka

Ostatnia edycja:
Do góry