reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Caterina a jak sie hartuje?? ja mam taki nipletek czy cos, ale chyba w pierwszym trym nie wolno go uzywac:(

Ostatnia edycja:
Gatto podczas kąpieli,zimna woda naprzemiennie z ciepłą i gąbeczka.Najierw strona delikatna a potem powoli przechodzisz na szorstką. I tak pracujemy na syskami-sutkami:-) To stary sposób położnych żeby sutki przy karmieniu nie bolały i nie krwawiły.

Gatto - masz napletek na sutkach ??? :-D:-D:-D Oooooook, poddaję się ;-) Nie wiem co Ci doradzić :-D
A serio to ja przed pierwszym dzieckiem prawie wcale nie miałam sutków ;-) Ale Julka jakoś sobie poradziła, ważne jest żeby położne pomogły w szpitalu :tak: Teraz już są w gotowości jak wentyle od roweru :happy:

A wino w ciąży, czerwone czy zielone to alkohol i mówimy temu NIE :tak:

Caterina, Gatto - tylko troszkę stopujemy z tym hartowaniem parę tygodni przed terminem bo takie pobudzanie może przyspieszyć poród :tak:

ja już po śniadanku:tak:
kok.o nic się nie martw! będzie dobrze!!! mojej kuzynki jedna z bliźniaczek tez miała takie coś na główce, lekarze mówili jej, że u większości dzieciaczków samo się wchłania. I tak też było u niej. Wiem, że łatwo się mówi "nie przejmuj się", ale naprawdę to nic wielkiego. Głowa do góry!!!!
Muma super to załatwiłaś z dziadkami. Oby pani im się spodobała....ale jak piszesz, nie mają wyjścia:tak:Dziewczyny...ja Was podziwiam, że jakoś funkcjonujecie na tych upałach i to przez jaki długi czas:szok: Ja tu miałam kilka dni i ledwo dycham...dziś myślałam, że będę spała na parapecie okiennym, taki zaduch był w domu:baffled: Usnęłam gdzieś koło 1 w nocy...Ale na szczęście już ich ochłodzenie.
Gatto, tak jutro mam badanie o 9 rano, a wyniki za 3-4 dni. To sobie wyliczyłam, że w piątek powinny być...chyba, że hodowla nie będzie się ładnie rozwijać, to może to potrwać do tygodnia:baffled: Oby nie, bo chyba zwariuję!!!!
A co do butelek, to ja tez kupię tylko jedną, może dwie...I właśnie miałam na oku te z TT.
Aaaa i od dziś robimy masaż (.)(.):tak:

reklama
A propos winka w ciąży...to mój ginekolog pozwolił mi na wypicie jednej lampki w okresie całej ciąży. To samo z piwkiem. Oczywiście dawkując łykami. Krejzol:) Powiedział, że łyk wina, na pewno do płodu nie dojdzie.

Dziewczyny jeszcze jedno pytanko: w jakim rozmiarze kupujecie ubranka dzieciom na start??? Muma dobra mamo??? katiuszka?? kok.o Ty juz kupowałaś???

Do góry