reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

ha ha katiuszka, Julek domaga się,to Julusia nakarmić trzeba:-)a jak kiecka za mała będzie...??!1hhh,mmmmmm cóz...mozna kupic drugą:-)
taaa Julek nie domagał się nakarmienia, tylko się wkurzył, że go budzę:tak:
A z sukienką, to zobaczę...najwyżej coś sobie jeszcze dokupię. Wolałabym jakieś eleganckie czarne spodnie, ale co ja z nimi zrobię po ciąży? sukienka to co innego, spokojnie można w niej chodzić po urodzeniu...no ale zobaczę. Widziałam kiedyś na jakiejś polskiej stronce internetowej super sukienki!!!! cenowo chyba nie najtańsze, takw granicach 150-250 zł., ale na prawdę śliczne. Z tym, że ja się boję tak kupować, wolę zmierzyć, do tego wysyłka do Anglii ponad 20 euro, no to kompletnie mi się to nie opłaca. A taką z ebaya, to nawet jakby była za mała czy za duża, to za takie śmieszne pieniądze, nie jest szkoda.
Kasica a Ty masz dzis wolne? czy idziesz na druga zmianę? bo nie doczytałam....
A gdzie jest reszta dziewczyn???? no tak...jak ja jestem, to prawie nikogo nie ma...dobrze, że mi kasica dotrzymuje towarzystwa:tak:

reklama
aaaaaaaaaaaa,dziewczyny a kwas foliowy to jaką dawkę bierzecie????bierzecie Folik,czy taki inny na recepte kwas foliowy??????????
Kasica ja biorę tabletki 0,4 mg.. biorę taką dawkę już od dawna

wiecie co co do tego tsh to ja też jestem ździwiona bo przecież każdy z lekarzy powinien mnie skierować na to badanie ,jakiś obłęd ,ale najważniejsze ,że jest ok i biorę tabsy od dzisiaj :tak:
dobrze wogóle że zostało to badanie zrobione.. powiem szczerze ze myślałam wcześniej że u Ciebie tarczycowe wyniki są w normie.. ale tak właśnie się stanie już niedługo :tak: &&&&&&&&&&&

A propos ziółek...nie ma chętnych? mam do odstąpienia całą mieszankę o. Sroki...chętnie bym oddała potrzebującej:tak:
ja mam jeszcze mieszanke od Mumy jak mi sie skończy to się uśmiechnę :tak:

co do snów.. Katiuszka ja czytałam w jakiejś książce (pisała ją kobieta ginekolożka) że kobietom w ciąży śnią się takie 'dziwne' rzeczy.. i że to jest.. normalne :sorry: gdzieś tam w podświadomosci siedzą myśli które w snach się uzewnętrzniają i niekoniecznie mają swoje przełożenie w rzeczywistosci.. :tak: no i pewnie Juluś dokładnie czuł to co Ty czułas i dostałaś po zebrach.. żebyś myślała oczymś normalnym a nie głupotach :-p;-)

ja,mam drugą zmianę,wiec zaraz zmykam się szykowac do pracy.Według mnie sukienka bardziej praktyczna jest...i tak jak piszesz,po ciązy moze jeszcze sie przydac,a spodnie juz mniej,ale to jest moje zdanie.katiuszka,jak kiecka ci sie podoba to kup!!!!!!!!!!!!!!!!!!!moje zdanie jest taki,ze warto miec kilka rzeczy naprawde fajnych itd!!(takie jest moje zdanie,sama uwielbiam kupowac fajne,dobre ciuszki,jak mam troche wiecej pieniażków to zaszaleję sobie;-))jak jest sukienka ładna,podoba ci się to ja bym kupiła!!bedziesz ślicznie wyglądałą z brzusiem w super sukience:tak::tak::tak:

Kasica milej pracy!

Katiuszka to ty tak rosniesz w ekspresowym tempie???

Obczailam co pisze na moim suwaczku i stwierdzilam, ze przez ostatnie dni mialam wrazenie, ze nasza Mala w ogole nie spi, caly czas sie ruszala, przekrecala, kopala. Dzis jakby spokoj, ale bylam w garazu uprzatnac troche, wiec moze ja ukolysalam do snu:tak:Poza tym mam lenia:-(

kasica pewnie już jesteś w pracy...zatem niech Ci szybko mija i zanim się obejrzysz, będziesz w domku:tak:
ani@k ok, masz załatwione!!! ziółka czekają na Ciebie, chyba, że już je chcesz, to mogę zaraz je wysłać:tak: moje działają, więc szanse na II są duuużżżżeee;-):-)
Gatto eee czy w ekspresowym tempie...to nie wiem...ale tyć- tyję:sorry2: dlatego myślę, że do świąt jeszcze mi przybędzie....

No właśnie...a kok.o to gdzie????

Cześć Dziewczynki :-)

Ja teraz już tylko mogę pisać jak Księciunio śpi mocno co właśnie się dzieje:-D Dzisiaj nawet na spacerku strzelał gałkami i tylko troszkę ziewał a trzęsło po tych kamorach , że ho ho !!;-) Rano go zważyłam bo jutro już kończy miesiąc i waży 4600 g czyli przybrał od najniższej wagi prawie 800 g - znaczy się Mlekovita pracuje jak należy (24h...) :tak:

Ani@k -
no spadła cholera jedna tempka durna, ale wiesz co... ja też durna może jestem, tak jak u siebie zawsze myślałam, tak teraz o Tobie - a może to dopiero spadek implantacyjny bo się wszystko przesunęło ?? a może się podniesie jeszcze cudownie ??
Nie komentuj moich wynurzeń lepiej bo wiem, że to mało realne ale bardzo bym chciała żeby tak było :sorry2:
A co do badań M to ja uważam, że nie ma na co czekać !! Nasz (znaczy się moj i kasicy) androlog mówi, że plemniki są zmienne, ich życie przebiega jak sinusoida - raz górka raz dołek. Pomyśl, teraz M Twój miał stresa i nie wiemy jak to wpłynęło na armię .. Ja bym go zbadała, znaczy się niech specjalista to zrobi;-)
Póki co może brać z Tobą kwas foliowy i kup mu taki preparat Salfazin na początek (tam jest cynk i inne ważne dla Mów witaminki). Mój brał tony wszystkiego ale to dopiero po wynikach:cool2:
Na początek: dużo białka, dużo ryb i wołowiny (naturalna l-karnityna), orzechy brazylijskie (naturalny cynk), koktajle z owoców cytrusowych (koniecznie z ananasem), bez napojów %, bez kawy, cola przed akcją, luźne gatki i chłodne kąpiele:-) Mój też ziółka ze mną pił;-)

Aleksis -ja miałam sen o II miesiąc przed zaciążeniem więc mam nadzieję, że Twój sen o becie też coś znaczy aaaaaaaaaaa :-):-) &&&&&&&&&&&&&&&&& I co to ma do rzeczy , że na jakimś wątku laski nie zaszły po IUI ?? No współczuję im bardzo ale pamiętaj, że my tutaj wyjątkowe jesteśmy !!!:tak::tak:

katiuszka - kupuj kieckę bo jak się Juluś urodzi to już tylko jemu będziesz kupować (bo to się tak potem człowiekowi zmienia głupio:happy2:), rób sobie dobrze dopóki można:tak: Fajnie, że Ci przechodzi przeziębienie. Ja też słyszałam o tych mrozach, a od soboty już ma śnieg walić, u nas droga jest prywatna, stoi pięć domów i jak nawali to albo płacimy rolnikowi i nam pługiem odśnieży albo sami machamy :-D Ale i tak do wieżowca nie wracam :no:

kasica - współczuję tej zmianowej pracy, ja bym się chyba nie odnalazła w takim trybie, musiałabym spać ze 2 dni żeby odpocząć :-D

caterina - widziałam dużo dodatnich testów z takich dziwacznych wykresów więc czekamy i nie gadamy głupot :happy2:&&&&&&&&&&&&&&&

Gatto - jak masz lenia to leż i nic nie rób , później nieprędko będzie taka okazja :-p:-D

Oczywiście, że wiosna będzie Wasza, bo już będziecie brzuchole spod płaszczyków zimowych wystawiać na słonko !!!:tak::tak:

reklama
pamiętam jak byłam w ciąży to łaziłam z głową w górze.. miałam postawę człowieka 'cywilizowanego'..
teraz łażę jak ostatni łachmyta z paryskiego rynsztoka.. :zawstydzona/y::-(

nie wiem czy mam się pocieszac tym że są kobiety które swoje 1 dziecko rodzą w wieku 40 lat lub po 40-tce..

czuję się jakaś taka do dooopy :zawstydzona/y::-(

Do góry