reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witajcie Gwiazdeczki,

jak się macie?
Mam nadzieję, że jesteście wszystkie zdrowe, bo teraz "sezon wirusa" w pełni, a święta tuż tuż i trzeba być w formie.
Ja niestety formy nie mam. W poniedziałek byłam na ktg, wynik o niebo lepszy od poprzedniego, ale jeszcze mu troszkę brakuje do wzoru. Leżałam równą godzinę, bo Córci się przysnęło i musiała być przymusowo budzona i zachęcana do zabawy:)
W poczekalni co kolejna pacjentka to większy katar, no i mnie wzięło..wczoraj temperatura 37.1
Tak to jest jak się żyje i pracuje w inkubatorze, jedno wyjście i po człowieku:)
Nie chce nawet pomyśleć co będzie po Świętach, bo w weekend dowiedziałam się, że przyjeżdzają do nas wszyscy: teściwie, moi rodzice i siostry.

Powoli przygotowuję się do Świąt (lub do porodu, do końca nie wiem), robię porządki od wewnątrz, czyli w szafach, półkach, itd. Przekładam, wynoszę, i wyrzucam, coby zyskać więcej miejsca. Wykładam dziecięce rzeczy do szafy. Pranie planuję po Świętach.

Nie wiem czy to kwestia zbliżających się Świąt i związanych z nimi refleksji, ale ostatnio jestem bardzo wrażliwa. W poniedziałek po obejrzeniu "Faktów i mitów" lub "Faktów i manipulacji" jak to zwykł mawiać mój Mąż, popłakałam się dosłownie jak dziecko. Puścili materiał dotyczący bliźniaczek z opolskiego szpitala. Wypowiedz matki rozłożyła mnie na łopatki.
I co z tego, że teraz lekarz prowadzący ciążę będzie mógł uczestniczyć w trakcie porodu. Pytanie, ilu lekarzy (niepracujących w szpitalach) i za ile będzie chciało przyjechać w środku nocy do szpitala, żeby uczestniczyć w trakcie porodu swojej pacjentki??
Eh.....
Miejmy nadzieję, że istnieją altruiści wśród nas.

Dobra, tyle wywodów.

Wracam do pracy, bo dzisiaj muszę oddać prezentację, a jeszcze muszę ją uzupełnić i dopieścić.

Ściskam ciepło

Pamiętajcie o dużej ilości witaminy C, najlepiej w jej naturalnej postaci

reklama
helol

No to dzis staraczki ostatnia szansa!! Do roboty!!!:-D

Caterina tak na wszelki wypadek wsadz siekiere i blaty, nigdy nic nie wiadomo:-)

Aleksis typowy objaw nowej ciezarowki, wszystko co podejrzane jest bardziej podejrzane, ale chyba lepiej zrobic z siebie glupa i sprawdzic, niz sie stresowac, co?

A ja zaczelam prac dzieciowe rzeczy, jak na razie tylko w ruch poszly pieluszki, reczniczki i posciel.

U nas zimno. Kurcze wczorajsze wyniki wyszly mi takie jakies dziwne, wszystko jest ciut powyzej lub ponizej normy i sama nie wiem czy mam sie martwic:eek:Co prawda ide do ginki w piatek, no, ale to jeszcze cale wieki.

A ciekawe co na bliźniaki pomaga:confused:
Blat z siekierką :confused:
to w zależnosci od płci dzieci jakie chcesz.. albo dwie siekierki albo dwa blaty albo blat z siekierką.. ja chyba zacznę 3 tabletki bromka łykac :-)

Aleksis dziekuję ze we mnie wierzysz, naprawdę :***** staram się jak mogę.. znaczy chyba bardziej eM.. choć w sumie to razem się staramy..:cool2: a jeżeli chodzi o Twoje schizy.. hmm.. Muma chyba nic nie czuła ani z Olusiem ani z Julcią.. a np. moja kolezanka która w styczniu rodzi, powiedziała ze 'gdyby nie brzuch nie wiedziałaby ze jest w ciąży - ogjawów wszelkich brak (rzygowis i takich tam) więc spoooko :tak:
Aaronka jakie porządki????? :szok: zastopuj troszkę!!!! chora i do tego mega aktywna!!!! lez i się kuruj.. grzej się a porzadki zdążysz zrobić :tak:
Kasica dziś walczcie!!! :tak:

jak któraś ma humor nieteges polecam poczytać najnowszy wątek 'księżna kate w ciąży'

Kurcze wczorajsze wyniki wyszly mi takie jakies dziwne, wszystko jest ciut powyzej lub ponizej normy i sama nie wiem czy mam sie martwic:eek:Co prawda ide do ginki w piatek, no, ale to jeszcze cale wieki.
hehe przygadał kocioł garnkowi :-) Gatto przeciez to nawet ja wiem ze w ciąży wszystko lekko poza normami jest :-p

cześć Dziewczynki,
Cud poszedł z tatą na sanki to mam chwilę
Malutka grzeczna jak aniołek, a Cud dokazuje niemiłosiernie, a że wiem, że to dla niego trudna sytuacja - cierpliwie czekam
na kółku nowe foto mojej królewny - wiecie, że ja dalej nie dowierzam, że Ona już jest z nami
dzisiaj miałyśmy drugą wizytę położnej - porażka, baba wlazła, zobaczyła pępek i poszła

Aleksis - nie martw się niepotrzebnie, stresujesz tylko fasola tudzież fasolkę, ja też początkowo nic nie czułam, mdłości nie miałam, więc luz - pamiętaj - Twoja ciąża ma być nudna

Kasica - super, że wyniki ok, teraz już tylko "do dzieła"

Kok.o - ło matko, Ty za chwilę rodzisz! :-D bierzesz znieczulacza?

Aaronka - na Twój suwaczek zerkam i też nie dowierzam

Katiuszka - też się zdecydowałam na ten, tyle, że eMek chyba na święta dopiero szykuje suprajsa - poczekamy, zobaczymy
a co do Cuda - prezent dostał, a jakże, tyle, że u nas nie podziałalo

Muma - całusy dla Olusia, for ju też rzecz jasna

Ani@k - to kiedy testujemy? będzie świąteczny prezent?

ściskam Was mocno

jeju,u Was tez tak zimno???!!!!:sorry2:u nas bardzo!!sniegu napadało przez noc,ze hej\!!!!!1kurcze do pracy z 15 min.wczesniej trzeba jechac bedzie!!!i sypie nadal od samego rana!!!!DZwoniła dzis do mnie moja kuzynka,i śniło jej się,ze w ciąży jestem!!!:-),ze był to taki długi sen,ze zrobiłam test,ze był pozytywny,potem,ze brzuch mi rósł,ze tyłam,a potem,ze dziecko się urodziło!!!:-)piekny sen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A mi się dzis śniło,ze moja siostra była w ciąży z drugim dzieckiem!

Alex__ no mam w planie obsikać kilka testów :-) ale znając moje szczęście 2011/2012 to chyba tylko na obsikiwaniu się skonczy :sorry2: :*******(dla Ciebie) :*******(dla Cuda) :********(dla Cudeńki)
Gatto a jakie wyniki robiłaś???

dziewczyny,wczoraj pojawił się u mnie glut!!!:shocked2:,chodzi mi o to,ze wczoraj miałam 8 dc.i nie wiem czy to nie za wczesnie!!!??!!ale coś tam było! własnie Gatto,co to za wyniki zrobiłas???????moze nie ma co panikowac prze czasem,co??!!(hhhmmmm i kto to mówi?) Ani@k,a, czy Ty pijesz ziółka???????czy zawzyasz same witaminy???

reklama
Kasica koniecznie wykorzystaj ten fakt!!!!!!! zdjęcie trza było zrobić i nam pokazac.. powiedziałybyśmy Ci czy jest 'wzorcowy' bo wiesz jak białko jajka - najlepszy :tak:

ja tym razem biorę jak zwykle folik, bromka i wiesiołka łykałam.. dziś już nie bo się chyba zaczyna..:zawstydzona/y: ziółka zacznę pić jak już tarczycy nie będzie..

Ostatnia edycja:
Do góry