reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

heej

pisałam wam kiedyś ze mam jeszcze takie jedno forum (nie na bb) o macicach i dwurożnych i podwójnych, pamiętacie??? wchodzę tam czasami bo dziewczyny swoimi historiami (porodami i przebytymi ciążami) napawają mocnym optymizmem.. i wczoraj weszłam prawie po miesięcznej nieobecności i wiecie ile tam zafasolokowania:szok::szok::cool2: trochę połknęłam tych wiadomości, całowałam monitor, wydrukowałam same dobre wiadomosci oprawiłam w obrazek i zamiast blatu i siekierki pod łóżko włożyłam :-) (żartuję)

cały czas boli mnie głowa.. dopijam colę - z lekka przechodzi.. ale nie do życia jestem jakaś taka.. chyba wczoraj wieczorem mnie przemroziło.. ok. 22.00 było u nas -13 stopni :szok::szok::szok: sssyberia normalnie, Caterina już wystarczy tego mrozu.. już nie podsyłaj więcej zmarzlin!!! ;-):tak:

a Ty Katiuszka na zakupach??? życzę udanego kupna syskonosza do karmienia :tak:
Gatto zatem VIVAT GATTINKA:-)
Aleksis już widzę jakie masz oczyska takie pełne marzeń ;-):-) a Ty z racji tego że masz już tą kartę w domu jestes??? to jest rodzaj takiego naszego l4???
Kasica wykorzystaliście gluta???;-)
Kok.o daj znać co i jak jak już wrócisz.. i wiesz na co ja czekam :tak:

Zuza jak dzisiejsze samopoczucie??? oderwij się trochę od tych pierniczków ;-) a wogóle to przedwczoraj się dowiedziałam ze jest coś takiego jak 'pierniczki szczecińskie' :zawstydzona/y: ze wypieka się je według przepisów jeszcze z przed wojny :zawstydzona/y: i ze zostały wpisane jako 'produkt regionalny' i ze mogą konkurować z piernikami toruńskimi.. człowiek jednak przez całe życie się uczy :cool2:

Muma kochana ja wiem że Ty podczytujesz dlatego wykorzystam i podczas karmienia przekaż proszę siarczystego buziaka dla Słodziaka :************** (nie Zombiaka)
Kasia.natka a jak nasza najstarsza forumowa Dziewczynka daje sobie radę w momencie kiedy Ty pracujesz, bo już chyba pracujesz??? buziaki dla Misi :*********
Alex__ ha! myślalaś że zapomniałam o Martynce??? nie, nie.. ja teraz Wasze dzieci będę tak zasypywać buziakami póki się do mojego nie dorwę :laugh2::-) buziole dla Cuda i Cudeńki :**********

no to po tych czułościach ide na chwile do pracy ;-):cool2:

reklama
Hejka :-)

Ani@k - no pewnie, że podczytuję*********:-D

Dzisiaj też tylko na chwilkę bo mamy o 16.30 szczepienie, już się boję jak się będzie Mały czuł po nim... Wzięliśmy 6 w 1 i rotawirusy, wszystkie Was czekają te wybory niedługo, masakra...

A na spacerze dziś po raz pierwszy towarzyszył nam Wolf, już zupełnie się przekonał do wózka i tego gościa co tam czasem skrzeczy, w końcu to jego młodszy brat !!!;-):-)

zuza -
nie denerwuj się, może to , tak jak któraś napisała przyspieszenia dostali na ostatniej prostej i tyle &&&&&&&&&&&:tak:

katiuszka -
ja też tylko piorę bez płukania:tak: W dodatku w Loveli ale Olka nie uczula za to ładnie pachnie;-)

brzuchatki - foty proszę uaktualnić !!!:tak:

Dobrze, że uprzedziłyście z tym najbardziej płodnym dniem w roku , jakoś nie bardzo bym teraz chciała zaliczyć wpadkę :-D:-D Ale chyba jak karmię i karmię i karmię to jeszcze trochę ,nie ? ;-)
Oj, miałam więcej napisać ale dziecię mnie przyzywa :cool::-)

Zuzanka trzymam kciuki za ostateczne i szczesliwe zakonczenie tych procedur.Jestem pewna, ze to tylko czysta formalnosc, bo przeciez jestescie wyjatkowymi i wymarzonymi Rodzicami. Glowa do gory!!!

Muma-no, uwazaj, bo niedlugo Olus bedzie miec mlodsza siostryczke czy braciszka;-)

Ani@k juz niedlugo, a tez bedziesz tulic swojego bobaska.
Nie, dzis mam wolne, popracuje jeszcze, jesli mi zdrowie pozwoli

Spac mi sie chce, ale nie chce drzemac, bo w nocy nie zasne

Brzuchatki
zapracowane, relacja pewnie potem jak powroca do domku w tych sniegach i wiatrach halnych
PS. Dzis znowu mnie bardziej kluje, co mnie cieszy

Kto mi umyje okna i rozwiesi firanki?Chyba kogos zatrudnie, odwlekalam tyle czasu i teraz klops

cześć kobitki

ja przepraszam z góry ,ale niestety te dni przed świętami będą ciężkie i mało mnie będzie , dzisiaj sprzątałam duży pokój i kuchnię i pies jeszcze na kroplówkę,ale z czego się cieszę to z zakupów przez internet z dostawą do domu :-)

Aleksis ja nie znoszę myć okien a firanki bleee ,wrrr i co tam jeszcze dlatego też na generalkę biorę sobie panią zawsze żeby pomyła i pozawieszała chodź później latam i poprawiam po swojemu ,ja mam tylko w 2 pokojach firaneczki reszta to rolety rzymskie i zasłony ozdobne :tak:w tym roku wyjatkowo sama robię porządki bo jestem więcej w domu ale jak pracowałam poza to jak to mój M mówi zawsze ,że my pracujemy ,żeby ktoś tez mógł zarobić dzięki Nam ;-)więc zlecałam.
Muma też mi się wydaje ,że to tylko formalność i nie będzie z tego afery ;-)

a jak karmisz to faktycznie kobitki podobno nie zachodzą ,ale jakbyś się postarała teraz to pewnie za pierwszym razem strzał 10 by był :tak:

Ani@k :**** doczekasz się kochana ,zobaczysz w najmniej oczekiwanym momencie okaże się ,że nie masz @ a tutaj niespodziewajka :-) i nie będzie już smutnych dni.
Gatto a to co tak Gattinko Twoje rozbrykało się? przyznaj się jaki dopalacz zaserwowałaś ?;-)

zaraz jeszcze zmykam po ozdoby choinkowe z M i gwiazdy muszę kupić ,w niedzielę choinkę będziemy ubierać ,coś mnie dzisiaj głowa boli :zawstydzona/y::confused2:

elooo babole
Ja juz po wizycie, Młoda wazy jakies 3,400 kg i moze jeszcze jakies pol kilo tłuszczyku nagromadzic (jak posiedzi jeszcze te 2 tygodnie). Ale szyjka sie skrocila, wiec nie znam dnia ani godziny;-)
Kurde, moje cyckonosze do karmienia na poczcie zagineły:wściekła/y::wściekła/y: I po co komu takie badziewne ustrojstwo??:wściekła/y::eek: Listonosz fetyszysta:-D
Muma noooooo uwazaj uwazaj!:tak: Znam rodzenstwo z 10 mies. roznicy w wieku;-):biggrin2: ich mama tez myslała,ze skoro karmi to moze chyśtać beztrosko;-):-D
Ani@k :*********** nosek w góre i patrzymy TYLKO w przyszłosć:tak: masz kibiców tutaj i gromade zaciśnietych kciuków za skuteczne i owocne chyśtanie ;-):tak::biggrin2:
zuzka to duzo siły w takim razie Ci zycze, błyszczacej chaty i udanych wyczynów kulinarnych:-)

hej dziewczyny!
Ja tez wpadłam na moment, podpisać listę obecności;-) i zaraz się kładę, bo mnie brzuch boli, tzn. nie tyle boli co jakiś cieżki dzisiaj:eek: a wieczorem jedziemy na zakupy do polskiego sklepu. To jeszcze zdąże trochę odpocząć. A jutro jadę do szwagra robić te cholerne gołąbki:crazy: jezuuu jak mi się nie chce...że też dwoje dorosłych ludzi nie potrafi samemu tego zrobić!!!!
kok.o jak Ty kupowałaś te staniki? tzn,. chodzi mi o to jaki rozmiar brać, taki jak mam teraz aktualnie czy większy? nie byłam jeszcze w tym sklepie, ale w weekend muszę się już wybrać, bo mnie zniżka przepadnie i zastanawiam się właśnie jak to się kupuje:sorry: A Twoja pannica to już kawał kobitki, coś czuję, że będzie miała 4kg jak nic!!! wowww kolejne dość duze dzieciątko...a nie mówiłam!!! dobrze, że kupiłam większe te ciuszki i kombinezon:tak::-)
aleksis chyba zwariowałaś:-D cieszy się, że ją kłuje:laugh2: jeszcze Ci się to znudzi, zobaczysz!!!!:tak:to co? za tydzień w piątek wizyta u ginka, tak? Ja się zastanawiam czy iść do mojego polskiego przed świętami czy po...bo pójść muszę, przeciez mnie nikt tu nie bada...:no: ale chyba wybiorę się jednak po...coś czuję, że może go teraz nie być...no zobaczymy...
Ok, uciekam do łóżka, bo zaraz M wróci z pracy i tyle się należę...trzymajcie się!!!! paaa

katiuszka stanik kup sobie jakos w ostatnim miesiacu, jak juz mniej wiecej rozmiar (.)(.) sie ustabilizuje;-). Ja mam jeden jedyny "normalny" miekki (choc z fiszbinami) i pasuje teraz na mnie, wiec taki rozmiar tych do karmienia zamowilam sobie. Normalnie nie kupilabym bez przymierzania, bo zawsze nosze usztywniane i musze mierzyc. Ale takie całkiem miekkie bez fiszbinow chyba latwiej sie dopasowują do kształtów;-) Jak dojdą to zobacze,czy trafilam z rozmiarem:-)

P.S. Ani@k uaktualniłam

Ostatnia edycja:
dobry wieczór :-)

heej

Kasia.natka a jak nasza najstarsza forumowa Dziewczynka daje sobie radę w momencie kiedy Ty pracujesz, bo już chyba pracujesz??? buziaki dla Misi :*********
dziękuję kochana że pytasz :* tak wróciłam do pracy 2. grudnia i ogólnie nie jest źle, ciężko mi było pierwszego dnia wyjść z domu i aż się poryczałam ale z każdym kolejnym jest co raz lepiej, uspokaja mnie świadomość że mąż świetnie sobie radzi, oczywiście dzwonię kilka razy i pytam jak tam ;-) Kropka chyba dobrze to znosi bo jakiś większych problemów nie robi jedynie wczoraj odmówiła zjedzenia obiadku a że męża korzonki połamały to mieli wczoraj ogólnie bardzo ciężki dzień

hej dziewczyny!!!
a właśnie!!! powiedzcie mi, płuczecie dziecięce ciuszki w jakimś płynie zmiękczającym? tutaj dla dzieci jest taki specjalny płyn do płukania Comforf biały, ale znajoma mi mówiła, że jak położna przyszła do niej na wizytę i zobaczyła ten płyn, to zakazała w nim prać, w ogóle mówiła, żeby nie płukać w niczym, tylko wyprać w płynie lub proszku bio...no sama nie wiem... Jak Wy pierzecie?
!
ja na początku prałam w proszku dla dzieci i do płukania nic już nie dawałam ale prasowałam wszystko a jak przestałam prasować to zaczęłam używać płynu do płukania dla dzieci

Muma :****
Kasia.natka Misia jest dzielna dziewucha:tak: a Tatuś musi wiedzieć ze nie zawsze jest 'fajnie' czasem trzeba się odrobinkę pomęczyć;-)
Aleksis a stanie się coś oknom jak ich nie umyjesz??? po porodzie jak już bedziesz potrzebowała więcej ruchu aby do rozmiarów sprzed ciąży wrócić - wtedy umyjesz :tak: :-);-)
Zuza coś dziś w powietrzu chyba jest nie tak.. mnie też głowa bolała.. mnie pomogła cola, później pepsi:cool2: narazie nie myślę o spaniu.. dobrze ze jutro piątek..
Kok.o :*********
Katiuszka daruj sobie te głąbki!!! a szwagrowi obiecaj że mu na wielkanoc jajka umalujesz;-) teraz odpoczywaj!!!!! bo jak się spakuje i w samolot wsiądę to zobaczysz!!!!:cool2: a mam koleżankę w Londynie.. także pretekst jest:tak:
Caterina a próbowałaś wdrożyć winko w pracy???:-)

a ja se wczoraj w sklepie w którym często kupuję kupiłam syskonosz.. taki jak zawsze.. nie przymierzałam bo 'na oko' wydawało mi się że pasuje.. jak zawsze.. i dziś musiałam wymienić.. na miseczkę większy :baffled:
heh.. czyli mój plan aby jeść mniej działa ale chyba jest nieskuteczny.. niby jem mniej.. a rosnę więcej :szok:

reklama
Aleksis a stanie się coś oknom jak ich nie umyjesz??? po porodzie jak już bedziesz potrzebowała więcej ruchu aby do rozmiarów sprzed ciąży wrócić - wtedy umyjesz :tak: :-);-)
a w miedzyczasie sobie tylko wytrzesz taka dziurke na wysokosci oczu coby swiat widziec:tak:;-):-D

Ani@k a moze tylko w cyce ci idzie??:sorry::eek:

Do góry