reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

kasia.natka dzięki za info:tak: ale ja i tak nie będę tak kładła Julka. Nie widzę potrzeby...a powiedz, Ty tak kładziesz Misię? Jakbym przykrywała kołderką to się zgodzę, ale przeciez się nie przykrywa, to dalej nie wiem czemu to ma służyć. No ale jak pisałam, są różne szkoły i my przyszłe lub obecne mamy musimy znaleźć jakiś złoty środek:tak:
Aleksis mnie też się wydaje, że się oczyściło samo. I bardzo dobrze!!! będziesz mogła od razu zacząć staranka...a propos...nie pytałam wcześniej, bo wiadomo...w takiej sytuacji...ale jak już jest w miarę dobrze, Ty masz dobre podejście, to już zapytam...jaki teraz plan działania? kolejna próba inseminacji? bo kiedyś pisałaś, że według niemieckich procedur trzeba przejść 4 próby IUI, żeby kwalifikować się do in vitro, tak? czyli Tobie by została jeszcze jedna...czy od razu startujesz na in vitro? a może chwila przerwy i naturalne staranka???
Gatto a pewnie, ze mogę tak babci powiedzieć, a zrobić co innego. Ale skoro pyta co u mnie, to ją informuję mniej więcej, a ta takie herezje mi gada:angry: Ale to nie pierwszy i nie ostatni raz - już się przyzwyczaiłam, ale nerwa i tak mam:tak: No ale już mi przeszło:-)
Ale zrobiłam sobie ucztę!!! różne gatunki krakersików, oliwki, pikle, ser...chyba nie mogę pleśniowego, to mam jakiś cheedar, ale tez dobry....hmmm tylko winka brakuje;-):-)

aaa Aleksis ale masz bombową babcię!!!:laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
yyyyyyyyyyyyy Katiuszka sorki za moja ignorancje, ale czym masz zamiar Julka przykrywac na przyklad w nocy??
Ja mam jeden rożek, myślę, że na początku będzie w tym spał. A oprócz tego mam kilka takich specjalnych śpiworków do spania. Podaję link, bo nie wiem jak je opisać;-)
Baby Sleeping Bags for babies and toddlers : The Dream Bag : 2.5 tog baby sleeping bags, 1.0 tog sleeping bags and 0.5 tog summer baby sleeping bags from The Dream Bag

To jest tylko przykład, bo ja mam z innych firm, różne grubości i weilkości. W moich pracach, wszyscy tego używali dla dzieci, bo cieplutkie, nie nasunie sobie na buzię, ani się nie zesunie niżej. No zobaczymy jak się u nas sprawdzi:tak:

Aaaaaaa, no u nas tez takie sa i sie wlasnie zastanawialam jak to sie stosuje, kurcze i nie bedzie mu zimno? Kurde ja mam zwykla kolderke i chcialam ja uzywac...teraz to sama nie wiem czy bezpieczne:eek:
Muma co uzywasz???

Gatto-tak mnie bolalo strasznie w pochwie i chyba calym kanale rodnym, jak kiedys jak pamietam, gdy mialam b.silne zapalenie pecherza. Potem skurcz, w sumie ciagle jakies skurcze, wiec poszlam na toalete i tam sie to stalo. Dalej krwawie, troche jest malych skrzepow, znowu lapia mnie skurcze.

Rozmawialam z mama i doszlam do wniosku ze nie bede brac tego czopka Cergem, skoro takie mam krwawienie. Po prostu u mnie wystapilo pozniej krwawienie, lekarz pewnie chcial dodatkowo tym lekiem wywolac i wzmocnic krwawienie, skoro przy badaniu tylko lekko krwawilam.
Ponadto wyczytalam, ze Cergem ma silne dzialanie uboczne.

Katiuszku tak sobie mysle wlasnie, co bedzie dalej. Niech moj organizm wroci do normy, na 18 stycznia mam zaplanowana wizyte u specjalisty od genetyki-moze sie dowiem, czy moze mi zalecic diagnostyke immunologoczna(wyslalam jej wczesniej maila)
Ta lekarka w klinice nie byla pewna, ale prawdopodobnie, iz skoro zaszlam w ciaze, mam prawo do kolejnych 4 IUI. Radzila dac pauze na jakies 4-6 tygodni i sie u nich zglosic ponownie.Pewnie sie zglosze, choc fajnie byloby zajsc naturalnie-ale skoro tyle czasu nie zachodzilam wiec gdzies jest problem-tylko gdzie?
Pozostala jedynie immunologia, a to troche taki grzeski grunt, poniewaz nie ma 100% pewnosci, ze zbada sie wszystkie antyciala, anti killers itd. Tak samo nie ma badan nad terapia infuzjami z leukocytami partnera-gdzies wyczytalam, ze sie od tego w Europie Zachodniej odchodzi

Kochane, bedzie dobrze. Musi, a jutro po 17ej jak wroce zdam Wam relacje co i jak.

Dobranoc

Gatto te śpiworki są i na zimę i na lato, mają te tzw."togi" nie wiem jak to wytłumaczyć...tojest tak jakby stopień grubości, ciepła:baffled: im większy ten "tog" tym grubszy śpiworek. Jedynie co mnie trochę zastanawia, to czy w rączki nie jest zimno:baffled: ale tak jak mówię, będziemy testować. A kołdry, to na pewno nie będę dawać, bo chyba umarłabym ze starchu, że sobie naciągnie na buzię albo zjedzie pod nią.
Aleksis trzymam kciuki, żeby wszysto poszło po Twojej myśli!!!!! jesteś dzielna, masz super podejście, to musi być dobrze!!!!!!:tak::-)

Aleksis biedaku:-(Jak cie czytam to jakbym siebie widziala na tym kiblu:-:)-( Badz silna, jak trzeba odpocznij troche, odbuduj morale i wszystko wewnatrz, bo na pewno sie zluszczy i sluzowka bedzie pokiereszowana i potem zacznij staranka na spokojnie.

No wlasnie Katiuszka mialam sie ciebie pytac jak sie to uzywa? W sensie wkladasz dzieciaka w pidzamie do srodka, tak? i juz w sumie niczym nie przykrywasz? no chyba tak mu nie bedzie zimno, bo zkolderka tez bys przykryla pewnie gdzies do wysokosci pach czy troszke powyzej brzuszka.

No wlasnie Katiuszka mialam sie ciebie pytac jak sie to uzywa? W sensie wkladasz dzieciaka w pidzamie do srodka, tak? i juz w sumie niczym nie przykrywasz? no chyba tak mu nie bedzie zimno, bo zkolderka tez bys przykryla pewnie gdzies do wysokosci pach czy troszke powyzej brzuszka.
właśnie tak Gatto :tak: ubierasz dziecko normalnie, w to w czym śpi, wkładasz do śpiworka, zasuwasz i tyle:-) Masz rację z kołdeką, faktycznie też się przykrywa tyko do wysokości brzuszka, ewentualnie pach, to rączki i tak wystają. Tu jest plus tego, że się nie rozkopie w nocy, ma ciaśniej, a dzieci podobno to lubią, no i że nie naciągnie na buzię.

Witajcie:) macie rację...muszę poczekać kilka dni i sytuacja się wyjaśni:) wczoraj wieczorkiem umówiłam się na wizytę go gin na poniedziałek:) zobaczymy....brzuch póki co nadal mnie pobolewa, bolał mnie nawet w nocy bo się przebudziłam. Sama nie wiem co mam myśleć? Profilaktycznie odstawiłam kawę:):tak:

reklama
Hej babolki,

Katiuszka tylko zdrugiej strony zastanawiam sie, czy temu dziecku tam w srodku nie tworzy sie cos jakby sauna. Moze trzeba ubierac go lzej na nozki, a na gore kaftanik grubszy??:baffled:

Mloda no nic innego ci nie zostaje, bo gdybanie nic nie da. Szkoda, ze nie miezrylas tempki, to by byl jakis jasniejszy obraz sytuacji;-)

Do góry