reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

czesc kobitki
ja tylko na momencik;-)
Haszitka
wspolczuje:-(
zuza łózeczko kupilismy w Ikei:tak:

Wiecie co? moje dziecko nie jest marudne samo w sobie, ona po prostu nie dojadała:zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y::-( Baba w szpitalu kazała na cyca przestawic to przestawiłam, ale ja chyba za malo pokarmu mam:-:)-( Teraz Młoda po cycu dofutrowuje butlą i śpi jak kamień:sorry: I ja w koncu w nocy troche pospałam;-)
Szukam wszelkich sposobow na wspomaganie laktacji, pije ziolka i mam dojarke w uzyciu kilka razy dziennie .... Jak sie nie uda to trudno, na butli bedzie Młoda:-(.

reklama
Zuzanka oj oj oj:zawstydzona/y: tylko Mloda wybywa, a ty sie robisz niegrzeczna <no, no, no> Dzis w takim razie swiec przykladem! A miseczka w koncu sie przydala???

Piekna no wybaczam tym razem;-):-D Slodki ten mopsik, a leniuszek???

Kok.o probuj laktatorem, bo wtedy bedzie sie tworzyl wiecej. Bo jak bedzie dojadala butla, to bedzie mniej glodna i ty automatycznie bedziesz mniej produkowac:baffled:

Ostatnia edycja:
Gatto laktatoren doje po karmieniu, tak zeby pobudzic produkcje. Ona czasem wisi na cycu godzine (i nie pozwalam jej przysypiac) az sie zaczyna wkurzac,ze nic nie leci. Wtedy jej butle daje a potem laktatorem jeszcze dzialam (chociaz prawie nic nie leci).
Wiekszosc dnia spedzam na karmieniu lub odciaganiu;-)

Ani@k pisz szyszka i tez będzie ok ;-)
Tak to moje marzenie ten mops, skubaniec jest strasznie kochany, aaaa i tez dlatego on bo lubią dzieci i to tak przyszłościowo :tak:
Co do cykli to jest porażka: począwszy od stycznia 2012 jest to co 32,36,51,24,23,25,54,52,31,54 dni i teraz czekam kiedy będzie ostatnia miałam 25.12.2012.
Testy owu od pon będę robic.

Gatto ,Ani@k na szczęście nie przydała się nie musiałam lecieć po nią ,a dzisiaj grzeczna będę bo dzisiaj mi słabo strasznie po wczorajszym wieczorze jakoś tak źle się czuję :confused2:

kok.o no to widocznie Młoda nie dojadała jak piszesz i nic jej nie będzie jak trochę z butli trochę od Ciebie a może jednak coś pomoże na pokarm i uda Ci się :tak:a łóżeczko dobre i wsio ok ? w przewijak masz na łóżeczku czy na komodzie ?

dziewczyny no właśnie jak Wy myślicie z tym przewijakiem ?

o matulu szyszka i Ty nie byłaś z cyklami u gin ?

kok.o Ewcia jest duża i musisz ja niestety karmic teraz nonstop. Mleko sie pojawi w odpowiedniej ilosci na 100 % ale jesli nie bedziesz dokarmiac.. naprawde tak to działa:tak:&&&&& PIJ BARDZO DUZO !!!

Gatto z moim mopsem jest tak ze jest jeszcze młody, ma 7.5mca, jak ja leze to i on lezy, jak tylko wstane, chodze po mieszkaniu, gotuje to on noga w noge, nie odpuszcza. Pytasz czy leniuszek, oj nie, ma raczej ADHD :-D ale takie pozytywne, fajnie sie z nim mozna wtedy bawic;-).

Szyszka polecam mierzyć temp. mozna zobaczyć czy występuje wogóle owulacja.. tak długie cykle mogą być powodem braku owu.. Katiuszka miewała takie.. wyleczyła swój progesteron i za chwilę będzie rodzić Julusia ;-)
Kok.o czyli jesteś przykładem że duże (.)(.) nie koniecznie produkują dużo mleka :zawstydzona/y: drażni Cię to pewnie i Ewcię też.. no i to przygotowywanie butli chyba też wykańcza, co??? a Twoja Mama jak stała z pokarmem??? moja podobnież karmiła mnie tylko przez dwa tygodnie.. później nie miała już pokarmu..

reklama
kok.o poleci.. wiem, że to brzmi durnowato ale musisz założyć kilka dni nonstop na cycu (i nocy..), pić bardzo dużo i się wyluzować. Najlepiej karmić na leżąco bo jeśli ma problem ze ssaniem to tak będzie najwygodniej.
Uwierz mi , że to możliwe bo ja to przerobiłam 2 razy. Jeśli musisz jej już podać to mało tego mleka z butli i obudź ją za godzine, półtorej i cyca załaduj.

Do góry