reklama
Kok.o szkoda szkoda, ale u nas na SR tez niestety tak mowia.....trzeba dziecko trzymac przy cycu i kropka. Nasza polozna mowila, ze czasem miesiac tak wisi na non stopie....pochlastac sie idzie. Ale jak tylko dasz butle to baj baj cyc:-(
A jak ty sie czujesz po tym cc?? boli cie? ciagnie? radzisz sobie??
Szyszka mnie tez zawsze sie podobaly mopsy, ale jakos zawsze bylam w rozjazdach, a zwierzak to duzy obowiazek. Mialam przez jakies 6 lat krolika i to mi wystarczylo.
A jak ty sie czujesz po tym cc?? boli cie? ciagnie? radzisz sobie??
Szyszka mnie tez zawsze sie podobaly mopsy, ale jakos zawsze bylam w rozjazdach, a zwierzak to duzy obowiazek. Mialam przez jakies 6 lat krolika i to mi wystarczylo.
Muma
Fanka BB :)
kok.o i się na mnie nie denerwuj przypadkiem,ze ja taka nawiedzona. Po prostu baaardzo mi zalezało na karmieniu i wiem , ze to zadziała zawsze. MIałam tez kontakt z kobitką z por laktacyjnej i ona też to potwierdza. Trzeba spokoju, cierpliwości.
Trzymam za Was kciuki
szyszunia - witaj :-)ja dziś tylko z doskoku teraz
Trzymam za Was kciuki
szyszunia - witaj :-)ja dziś tylko z doskoku teraz
Pieknaszyszunia
Ani@k tak zacznę robić, szukam tematu jak dokładnie mierzyć temp i wezmę się do roboty.
Dzieki za rady
Dzieki za rady
zuzanka81
...szczęśliwa mama.
dobra obiadek się robi ,teraz zabiorę się za szarlotkę jak Młoda wróci do domu pachnącym ciastem....zawsze lubiłam wracać do domu i w drzwiach pachniało cynamonowym ciastem 

Ani@k
Zuuuuuza!!!!!!!!! mi już pachnie szarlotką.... mniaaaam!!!!!!!!!!
Szyszka musisz zaopatrzeć się w termometr (ja mam rtęciowy) musi on być tylko i wyłącznie Twój! najlepiej mierzyć zaraz po przebudzeniu się, zawsze o tej samej porze (choć Caterina pracuje na zmiany i daje radę)
Następnie wybierasz miejsce pomiaru - musi być zawsze w tym samym miejscu
: pod językiem (mierzy się przez 8 minut) w doopie i w siooosi przez 6 minut. Jak bedziesz się mierzyć elektronicznym - do 'piknięcia' (Muma mierzyła się elektronicznym). Wynik zapisujesz np. na takim wykresie jak w mojej sygnaturce (enpr) i my później pomagamy w interpretacji - proste, co nie???
aha drugą ważną rzeczą jaką powinno się sprawdzić to testy tarczycowe, za wysokie tsh uniemozliwia zajście w ciążę.. z wykresu też można zobaczyć czy nie ma problemu z prolaktyną.. (ja u siebie zauważyłam) no i pomyśl nad zmianą lekarza.. ;-)
Kok.o &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za pokarm
Szyszka musisz zaopatrzeć się w termometr (ja mam rtęciowy) musi on być tylko i wyłącznie Twój! najlepiej mierzyć zaraz po przebudzeniu się, zawsze o tej samej porze (choć Caterina pracuje na zmiany i daje radę)
Następnie wybierasz miejsce pomiaru - musi być zawsze w tym samym miejscu

aha drugą ważną rzeczą jaką powinno się sprawdzić to testy tarczycowe, za wysokie tsh uniemozliwia zajście w ciążę.. z wykresu też można zobaczyć czy nie ma problemu z prolaktyną.. (ja u siebie zauważyłam) no i pomyśl nad zmianą lekarza.. ;-)
Kok.o &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za pokarm

zuzanka81
...szczęśliwa mama.
no i ja wracam mierzyć no i jak to mój M powiedział "każdy dzień będzie dniem płodnym " 

Ani@k podrzucić Ci kawałek ciasta?

Ani@k podrzucić Ci kawałek ciasta?
reklama
Aleksis1
Witam Pieknaszyszunie serdecznie.Zapraszamy!
Cosik mi sie zdaje, ze bedzie sie Tobie i nam wspolnie dobrze gawedzilo na watku.
Moja rada: zlec pelna diagnostyke tarczycy, bo moim zdaniem masz niedoczynnosc i to konkretnie.
No bo my nadajemy na tej samej fali, jestesmy raczej bezposrednie i nie owijamy w bawelne.Twarde babki po prostu;-)
Czytam i czytam
Zuzanka-mam nadzieje, ze wszystko u Malej ok.Dobrze, ze poznacie te jej kolezanke, to wyczujecie ktosik to
Fajne, ze juz kompletujesz wyprawke. Tak sie ciesze z Wami
Katiuszka- calm down, wszytko jest w porzadeczku.Wizyta to potwierdzi, zobaczysz
Gatto-to twardzielka. Podeslij jakies fajne przepisy kuchni wloskiej, please?
Aaronka-fajnie, ze tyle napisalas. Juz niedlugo bedzie Mala z Wami, nie martw sie niczym.Dzidzia jest zdrowa i ma sie dobrze
Kok.o-to pewnie jest trudne dla Ciebie.Jestem pewna, ze dasz rade i potem karmienie cycem pojdzie jak z platka. Napisz jak tam sie Ewunia sprawuje
A propo, ta powiesc Mama, smoczek! jest zajebista.Mozna sie usmiac i wiele dowiedziec np.o smoczkach do karmienia;-)
Kasica- hallo, spokojnie, to sie da naprawic!Pogadaj z lekarzem, doradzi.Mam jeszcze 2 paczki Maki z Andow.jakby co, przesle Ci w prezencie
Ani@k-jest wszytko dobrze z Twoja kruszynka pod sercem.Oszczedzaj sie, cieplutko ubieraj i relaksuj ile sie da. A robota-kit z nia, niech sie inni martwia.
Bionda-zostaniesz tu z nami? Davvero?
Bzz znowu sobie cichutko siedzi
Alex zapracowana Mama dwojki dzieciakow.Napisz czy sa juz zdrowe Twoje pociechy
Catarina-kciuki za udany cykl!! Acard bierzesz dalej?
Ja juz nie mam plamien, a eM nie ma.Wczoraj mysalam, ze potrenujemy w kwestii staranek, ale ze wzgledu na pore pozna no i ze my stare sa, to se poszlismy spac.Wstyd normalnie, dwa zgredziki
Muma ********
Alem se pojadla
Cosik mi sie zdaje, ze bedzie sie Tobie i nam wspolnie dobrze gawedzilo na watku.
Moja rada: zlec pelna diagnostyke tarczycy, bo moim zdaniem masz niedoczynnosc i to konkretnie.
No bo my nadajemy na tej samej fali, jestesmy raczej bezposrednie i nie owijamy w bawelne.Twarde babki po prostu;-)
Czytam i czytam
Zuzanka-mam nadzieje, ze wszystko u Malej ok.Dobrze, ze poznacie te jej kolezanke, to wyczujecie ktosik to
Fajne, ze juz kompletujesz wyprawke. Tak sie ciesze z Wami
Katiuszka- calm down, wszytko jest w porzadeczku.Wizyta to potwierdzi, zobaczysz
Gatto-to twardzielka. Podeslij jakies fajne przepisy kuchni wloskiej, please?
Aaronka-fajnie, ze tyle napisalas. Juz niedlugo bedzie Mala z Wami, nie martw sie niczym.Dzidzia jest zdrowa i ma sie dobrze

Kok.o-to pewnie jest trudne dla Ciebie.Jestem pewna, ze dasz rade i potem karmienie cycem pojdzie jak z platka. Napisz jak tam sie Ewunia sprawuje
A propo, ta powiesc Mama, smoczek! jest zajebista.Mozna sie usmiac i wiele dowiedziec np.o smoczkach do karmienia;-)
Kasica- hallo, spokojnie, to sie da naprawic!Pogadaj z lekarzem, doradzi.Mam jeszcze 2 paczki Maki z Andow.jakby co, przesle Ci w prezencie
Ani@k-jest wszytko dobrze z Twoja kruszynka pod sercem.Oszczedzaj sie, cieplutko ubieraj i relaksuj ile sie da. A robota-kit z nia, niech sie inni martwia.
Bionda-zostaniesz tu z nami? Davvero?
Bzz znowu sobie cichutko siedzi
Alex zapracowana Mama dwojki dzieciakow.Napisz czy sa juz zdrowe Twoje pociechy
Catarina-kciuki za udany cykl!! Acard bierzesz dalej?
Ja juz nie mam plamien, a eM nie ma.Wczoraj mysalam, ze potrenujemy w kwestii staranek, ale ze wzgledu na pore pozna no i ze my stare sa, to se poszlismy spac.Wstyd normalnie, dwa zgredziki
Muma ********
Alem se pojadla