reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Kok.o szkoda szkoda, ale u nas na SR tez niestety tak mowia.....trzeba dziecko trzymac przy cycu i kropka. Nasza polozna mowila, ze czasem miesiac tak wisi na non stopie....pochlastac sie idzie. Ale jak tylko dasz butle to baj baj cyc:-(
A jak ty sie czujesz po tym cc?? boli cie? ciagnie? radzisz sobie??

Szyszka mnie tez zawsze sie podobaly mopsy, ale jakos zawsze bylam w rozjazdach, a zwierzak to duzy obowiazek. Mialam przez jakies 6 lat krolika i to mi wystarczylo.

kok.o i się na mnie nie denerwuj przypadkiem,ze ja taka nawiedzona. Po prostu baaardzo mi zalezało na karmieniu i wiem , ze to zadziała zawsze. MIałam tez kontakt z kobitką z por laktacyjnej i ona też to potwierdza. Trzeba spokoju, cierpliwości.
Trzymam za Was kciuki
szyszunia - witaj :-)ja dziś tylko z doskoku teraz

dobra obiadek się robi ,teraz zabiorę się za szarlotkę jak Młoda wróci do domu pachnącym ciastem....zawsze lubiłam wracać do domu i w drzwiach pachniało cynamonowym ciastem :tak:

Zuuuuuza!!!!!!!!! mi już pachnie szarlotką.... mniaaaam!!!!!!!!!!
Szyszka musisz zaopatrzeć się w termometr (ja mam rtęciowy) musi on być tylko i wyłącznie Twój! najlepiej mierzyć zaraz po przebudzeniu się, zawsze o tej samej porze (choć Caterina pracuje na zmiany i daje radę)
Następnie wybierasz miejsce pomiaru - musi być zawsze w tym samym miejscu:tak:: pod językiem (mierzy się przez 8 minut) w doopie i w siooosi przez 6 minut. Jak bedziesz się mierzyć elektronicznym - do 'piknięcia' (Muma mierzyła się elektronicznym). Wynik zapisujesz np. na takim wykresie jak w mojej sygnaturce (enpr) i my później pomagamy w interpretacji - proste, co nie??? :tak:
aha drugą ważną rzeczą jaką powinno się sprawdzić to testy tarczycowe, za wysokie tsh uniemozliwia zajście w ciążę.. z wykresu też można zobaczyć czy nie ma problemu z prolaktyną.. (ja u siebie zauważyłam) no i pomyśl nad zmianą lekarza.. ;-)
Kok.o &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za pokarm :tak:

zuza każdy dzień to lepiej nie, optymalnie tak co drugi, trzeci bo nie zdąży armii naprodukować :-D

Gatto -jak u Ciebie z terminem cc ? przy tym łożysku to chyba chwilkę przed terminem zrobią, nie ?

reklama
Witam Pieknaszyszunie serdecznie.Zapraszamy!
Cosik mi sie zdaje, ze bedzie sie Tobie i nam wspolnie dobrze gawedzilo na watku.
Moja rada: zlec pelna diagnostyke tarczycy, bo moim zdaniem masz niedoczynnosc i to konkretnie.
No bo my nadajemy na tej samej fali, jestesmy raczej bezposrednie i nie owijamy w bawelne.Twarde babki po prostu;-)

Czytam i czytam

Zuzanka-mam nadzieje, ze wszystko u Malej ok.Dobrze, ze poznacie te jej kolezanke, to wyczujecie ktosik to
Fajne, ze juz kompletujesz wyprawke. Tak sie ciesze z Wami

Katiuszka- calm down, wszytko jest w porzadeczku.Wizyta to potwierdzi, zobaczysz
Gatto-to twardzielka. Podeslij jakies fajne przepisy kuchni wloskiej, please?
Aaronka-fajnie, ze tyle napisalas. Juz niedlugo bedzie Mala z Wami, nie martw sie niczym.Dzidzia jest zdrowa i ma sie dobrze:tak:

Kok.o-to pewnie jest trudne dla Ciebie.Jestem pewna, ze dasz rade i potem karmienie cycem pojdzie jak z platka. Napisz jak tam sie Ewunia sprawuje

A propo, ta powiesc Mama, smoczek! jest zajebista.Mozna sie usmiac i wiele dowiedziec np.o smoczkach do karmienia;-)

Kasica
- hallo, spokojnie, to sie da naprawic!Pogadaj z lekarzem, doradzi.Mam jeszcze 2 paczki Maki z Andow.jakby co, przesle Ci w prezencie

Ani@k-jest wszytko dobrze z Twoja kruszynka pod sercem.Oszczedzaj sie, cieplutko ubieraj i relaksuj ile sie da. A robota-kit z nia, niech sie inni martwia.

Bionda-zostaniesz tu z nami? Davvero?

Bzz znowu sobie cichutko siedzi

Alex zapracowana Mama dwojki dzieciakow.Napisz czy sa juz zdrowe Twoje pociechy

Catarina-kciuki za udany cykl!! Acard bierzesz dalej?

Ja juz nie mam plamien, a eM nie ma.Wczoraj mysalam, ze potrenujemy w kwestii staranek, ale ze wzgledu na pore pozna no i ze my stare sa, to se poszlismy spac.Wstyd normalnie, dwa zgredziki

Muma ********

Alem se pojadla

Do góry