reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hejka z zasypanej wsi pod Łodzią ;-)

Noo ledwo do szkoły i pracy pojechali, Jula miała nadzieję, że się nie uda ale M dzielnie kopał i odkopał przejazd :laugh2:
Teraz już nie pada ale jest coraz zimniej, za bardzo nie mam jak spacerować w tych zaspach:baffled:

Ani@k ja myślę, że takie różne wariacje żołądkowe to normalne na początku i mam nadzieję, że się dodatkowo nie stresujesz ? Nieustająco &&&&&&&& za wizytę:-)

katiuszka - kosz super i wózeczek (choć ja nie lubię fioletu:sorry:) widać , że porządny:tak: Wierzę, że się stresujesz bo to już końcóweczka ale dobrze że idziesz do tego lekarza &&&&&&&&&&&&&&&
A pieluchy bambusowe to tak jak aaronka pisze , pewnie wkłady do tych wielorazówek ekologicznych..

bzzzz - super z tymi nartami !! - zazdroszczę... choć ja też bym w sumie miała gdzie biegać :sorry: ale z Olkiem na plecach bym musiała:-D

caterina
może, a właściwie na pewno, to przez mróz ten spadek. DObrze się czujesz i jeszcze czekamy:tak: &&&&&&&&&&&&&&

Szyszunia ja jeszcze przed kawką i pewnie dlatego nie rozumiem dlaczego chcialas robić testy owu lub ciążowy ?? I zrobiłaś ciążowy , tak? A który to dc ?? Na wykresie, masz że owu a dc 29... nic nie rozumiem:-)
Już doczytałam :) Dokładnie, czekaj na @ i potem dopiero będziesz działać z testami:-p No chyba, ze się nie doczekasz &&&&&&&&&

reklama
Muma co ja bym bez Was zrobiła :sorry2:
test ciążowy był po przytulakach z początku stycznia
wink2.gif
, a po było jeszcze parę razy
yes2.gif

podziękować...

cześć

Muma czytałam trochę o 'luźnych stolcach' i niby jest to jeden z ciążowych dolegliwości oprócz zatwardzeń, wymiotów.. ale jak siadam na kibelek to w głowie masakra :baffled: będę musiała kategorycznie zrezygnować z majonezu choć uwielbiam.. ale jak przez niego mam takie katusze doznawać - podziękuje ;-)
Katiuszka tak się złożyło że muszę dziś być (mam nadzieję ze się wybiorę) u mojego gina.. muszę do pracy donieść zaświadczenie że jestem w ciąży.. podpytam go.. ale jakbym dziś jednak nie dotarła do przychodni będę czekać na Ciebie :tak: :***** i łatwo może mi powiedzieć ale nie stresuj się wizytą.. jedyne co zobaczysz to sporego chłopaka na monitorze który będzie Ci machał rączką i da do zrozumienia że 'Mamusiu.. już niedługo :tak:;-)' &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wiztę aaaa i pomachaj Julusiowi odemnie :-):tak:
Aaronka dzięki.. dziś (jak dotrę) spytam gina
Szyszunia widzę ze emocje górą :-) nie ma to jak TA adrenalinka ;-)&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Caterina wiem, wiem ale ja i tak &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ posyłam :*****

Gatto miałam Cię o coś spytać.. ale qrcze zapomniałam :baffled: ja pamięć zawsze miałam dobrą ale qrka wodna zbyt krótką.. zaraz pewnie mi się przypomni.. :sorry:
edit: Gatto miałam się spytać czy wysłałaś kartkę czy może dzwoniłaś do Babci????

a ja wczoraj sobie z Mamusią porozmawiałam.. jakoś mnie tak optymistycznie do wszystkiego nastawiła.. ale Ona zawsze taki optymizm z siebie mi dawała.. nawet jak było cholernie ciężko... aaa i byłam też wczoraj na imprezce z okazji Dnia Babci (a już wiem przypomniało mi się co miałam zapytać Gatto) Dzieci mojej Siostry dosłownie zaszokowały moją Mamę.. jak przyszłam to pytam czy już życzenia dostała od wnuków.. powiedziała że chyba zapomniały.. a później taka niespodzianka :-) w sumie czy o Babci da się zapomnieć??? szkoda ze moje obydwie Babcie już nie żyją.. te powidła śliwkowe.. te zupy... mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Dzien Dobry,

Katiuszka-fajne to wszystko:tak:Kciuki za wizyte

Gatto-a jak u Ciebie?Co porabiasz?

Caterina-a dlugosc Twojej fazy lutealnej jest w porzadku?Moze tam jets niedomoga cialka zoltego, ze tak spada i przydaloby sie branie progesteronu od owulacji?Nie znam sie na wykresach, ale moze to dobry trop? Jak wyniki?Napisz co i jak

Kasica sie nie udziela, chyba cosik nerwowe dni ma

Ani@k-&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za udana wizyte w czwartek.Spisz sobie pytania,bo potem w gabinecie Ci wyleca z glowy;-)

Muma-fajne spiewa Julka.Pewnie niech spiewa i szlifuje umiejetnosci.Olus zdrowy?

Alex
wpadla i wypadla.Nie ma glowy do nas, bo 2 dzieci w domu i caly dom na glowie.Napisz czy sytuacja w miare w porzadku i czy Martynka juz jest zdrowa calkowicie?Kciuki
Kok.o tez pewnie walczy z cycem i podpatruje cielaczki;-)

Aaronka-tak trzymac, tylko spokoj nas moze uratowac.Trzymam kciuki za Was

Zuzanka zajmuje sie pazurkami i pichceniem?

Bzzz podziwiam Cie, taki wyczyn, 20 km?Wow-ale musisz miec forme

A mi sie nic nie chce, jutro musze podjechac do lekarza po skierowanie na te badania immunologiczne dla mnie i eM, bo tutaj nikt takich kompleksowych nie wykonuje i nie udziela porad.A do tego lekarza z kliniki leczenia nieplodnosci pod Aachen nie chce jechac, bo mnie przez 3 miesiace zlewal i niech sie wypcha-nie dam mu zarobic

Poza tym ok, ciagle jakas taka senna jestem, niz, zero slonca, tylko lekki mroz

Ja czekam na nastepna@ aby moc sie umowic do kliniki na kolejne IUI

Wsunelam budy czekoladowy i dobrze mi teraz. Zrobie sobie drugie cupuccino

Aleksis mi się też nic nie chce :baffled: cieszę się że masz 'wolę walki' :tak: ja po poronieniu też tak miałam.. byłam gotowa góry przenosić :tak: :sorry:

ciekawe czy czekoladowy budyń zwiększa energię??? ja osobiście wszelakim budyniom w tej chwili mówię 'nie'.. :sorry: nie przełknęłabym chyba.. :zawstydzona/y: :sorry:

Ja to Cię podziwiam, że zostawiasz takie rzeczy jak rozkładanie do szaf, szuflad dla męża:szok::tak: Noo ja już mogę sobie wyobraźić co by mój namodził:szok: miesiąc musiałabym wszystkiego szukać:szok:;-)

katiuszka chyba źle się wyraziłam. W szafie mam juz wszystko przygotowane. Chodziło mi o zmontowaie łóżeczka, polozenie materacyka, przygotowanie wózka, bo jeszcze lezy w czesciach, itd. czyli typowo meska robota.

Aleksis - Oluś zdrowy ale od niedzieli zaczął baaardzo gryźć łapki i płakać czasem przeraźliwie przy cycku i niestety ja wiem co to jest - zęby się szykują:szok: Ja też podobno miałam pierwsze w wieku 4 mcy, Julka późno ale to może po tatusiu;-)
Dzisiaj M przywiezie gryzaki i żele, zobaczymy co dalej.
Ogólnie naprawdę czasem mnie Olek powala , bo pamiętam co Julka robiła w jego wieku , kurczę jak się tak dalej będzie rozwijał to za 2-3 mce będzie mi już biegał po domu i gadał:-D
A co do budyniu to właśnie gotuję po Twoim wpisie ;-)

aaronka - jak ja szłam do szpitala to już wszystko przygotowałam a ciuszków dla Olka wzięłam na tyle dużo żeby mi nie musieli dowozić bo jak im zrobiłam szkolenie z rodzajów ubranek i zobaczyłam ich miny to...:-p
A w razie czego w komodzie i tak poukładałam tematycznie i karteczki zostawiłam, że to są body a to pajace itp:-)
Ani@k -ja teraz w ciąży na początku wsuwałam jajo z rzodkiewką, szczypiorkiem i majonezem - prawie codziennie :tak: A z Julką od samego początku śledzie korzenne i czekoladę nadziewaną truskawową wedla :-)

hej Dziewczyny!!!
Wooow! nieźle!!! ale znowu pospałam:szok::-) obudziłam się rano, włączyłam Dzień Dobry TVN i poszłam dalej spać, no i niedawno wstałam:sorry: A co się będę przejmować? w końcu mam wolne, porobione w domu, to co? nalezy mi się, nie?;-):-)
Muma ja to mam odwrotnie, uwielbiam fiolet:tak: Jedynie co się bałam, żeby to nie był fiolet taki pogrzebowy:baffled: no ale się udało!!! A te pieluszki, to takie niby tetrowe, ale mają jakiś dodatek, chyba tego bambusa, że podobno są przemięciutkie i delikatne, ale za taką cenę to ja dziękuję:tak:
aaronka aaa to co innego:-) myślałam, że mężuś będzie ciuszki rozkładał:-Dchociaż co w tym dzinwego, nie? to co? oni dwie lewe ręce mają???;-)A jak Ty się czujesz? masz już jakieś znaki przepowiadające, że wkrótce chyba-Jagódka się pojawi???
caterina widziałam w telewizji jaką tam macie zimę:szok: chociaż z drugiej strony- pieknie wygląda:tak:
ani@k o której masz wizytę? zrozumiałam, że idziesz po papierek do pracy, tak? no ale pobada Cię przy okazji, nie? daj znać jak wrócisz!!!! kciukasy ogromne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Szyszunia Muma już Ci wytłumaczyła. Tak, w dniu spodziewanej @ lub dzień wcześniej, dzień później robisz test ciążowy. A test owulacyjny dopiero jakieś 1,5 tygodnia po @. Zależy to od długości cykli, jak masz idealny 28 dniowy, to w 14 dc powinnaś mieć owu...ale która szczęściara ma takie idealne cykle? tak jak pisałam, ja owu miałam dużo opóxnioną, dlatego nie raz w ciągu jednego cyklu musiałam zużyć dwa opakowania tych testów, bo zaczęłam za wcześnie. Czyli czekaj na @...chyba, ze nie przyjdzie:tak: a dopiero za jakiś czas-testy owulacyjne:tak:
kasica co tam u Ciebie? byliscie u androloga???? auta już naprawione??? napisz co się dzieje:baffled:
zuzanka a Ty też coś sie opuszczasz:-p nagadałaś Młodej za brudną łazienkę??? powinnaś to sprzątanie zostawić, niechby Młoda się za to wzięła, może na drugi raz by bardziej uważała:sorry:
kok.o jak tam na polu walki? ruszyło się coś w cycach??? buziaki dla Was dziewczyny!!!***
Aleksis czyli plan działania masz już opracowany!!! super!!!! a budyniu to ja już wieki nie jadłam:szok: zawsze wolałam kisiel, ale i buyniem czasem nie pogardziłam;-) hmmm może sobie zrobię...ale ja wolę waniliowy, śmiatankowy...powinnam jeszcze mieć...chyba, że znowu będzie po terminie:baffled:;-)

reklama
Do góry