reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

witam się wieczornie

Ani@k ja też właśnie dzwoniłam żeby umówić się z wynikami TSH do endo i dupa 10 dni na wynik trzeba czekać :angry:też się obudziłam :baffled: ale spoko jak napisała ok 8 tyg badanie to chyba wiedziała,że tyle się czeka na wynik
Zuza tak długo??? ja wynik tsh odbieram za kilka godzin :eek: dzwoniłam do labo i lupus antykoagulant LA (czy jak to się tam nazywa) jest za parę minut tylko na przeciwciała trza czekać ok 2 tyg.. moze dlatego że gdzieś wysyłają, nie wiem.. ale tsh to dziwne ze tak długo.. a oprócz tsh robisz jeszcze jakieś wyniki??? bo moze na co innego tak długo trzeba czekać :baffled:

Ania, jak tam u Ciebie?? Za miesiąc pierwsze większe usg:)
:zawstydzona/y: myślę że Magik zrobi dokładne usg teraz w czwartek.. bo dla mnie teraz każda wizyta jest 'większa' nie wspomnę o usg.. :sorry:

ani@k mnie się tez wydaje, że możesz sobie raz dziennie pić ten rozpuszczalny magnez. Ale jak się boisz, to ja się jutro zapytam mojego doktorka:tak:
to ja poproszę :sorry: spytaj go moze jeszcze czy rozwolnienie we wczesnej ciąży to normalna sprawa czy coś grubszego.. dziś jak usiadłam na kibelku to poleciało:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: (przepraszam za opis) myślę ze po sałatce którą się zażerałam u Siostry.. ale ja już nie wiem.. dobrze że czwartek niebawem :zawstydzona/y::sorry: jajo normalnie idzie znieść :baffled: (w przenośni oczywiście)
Muma :***** zaraz idę na fb posłuchać Julki :tak: a rysunek można dostrzec na zdjęciu które już jest na kółku :tak:;-) no jak na architekture Córcia nie pójdzie to niech chociaż do akademii sztuk pięknych startuje.. MA TALENT :tak:
Kasica a Ty co tak cichutko siedzisz, żyjesz??? mieliście do androloga jechać.. aaa moze jesteście jeszcze w drodze.. daj znać..
Caterina a u Ciebie już komplet wyników???? w sumie kiedy to emocje nas czekają???? kiedy testujesz???? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Witam!!

Katiuszka79
te skladaki to były baby-matrioszki, w środku były coraz mniejsze i mniejsze, o to kaman?:-D A szczepić się trzeba, dużo tego ale dla bezpieczeństwa myślę że warto - większość to przypomnienie dziecięcych typu tężec, błonica, dur brzuszny, potem wzw ab, wścieklizna i meningokoki chyba, jak nic nie pokręciłam; no i profilaktyka przeciwmalaryczna.... trochę tego jest;
dlatego wzmożone starania trochę nam się przesuną- dr od medycyny tropikalnej mówi, że jest miesiąc karencji po szczepieniu i malarone, a ginek na szybko że trzy miechy?? może uwzględnia ryzyko zachorowania, nie wiem, jeszcze go dopytam; mam trochę stracha i mega poczucie dyskomfortu bo znowu trzeba będzie wziąść się za prolaktynę a wtedy jestem do niczego...:sorry::no::baffled: no cóż trza będzie to trza będzie..

ładny ten osprzęcik...:tak:

Szyszka
ja biorę falvit mama ze wspomagaczy, do tego czekolada i ziarenka do woli:-) jak nie będzie z tego dziecka to chociaż przyjemność zostanie;-):-D

kok.o wierzę w Ciebie;-)

Caterina nie bardzo znam się, ale Twój wykres wygląda obiecująco...ciii....

Ostatnia edycja:
bzzz no,no fajnie masz a ja zrobie poprawkę bo bzzz nie śmiga na stoku tylko ma biegóweczki
o tak ...biegam, biegam ... wczoraj prawie 20 km ;-)
bzzz dokąd na narty śmigasz ? już macie ferie ? U nas dopiero od 11go lutego, już się nie mogę doczekać
u nas też dopiero od 11-go lutegoale przecież są weekendy :) A biegamy po lesie są fajne trasy :tak:
pozdrawiam :)
Zdjęcie0604.jpg

Ostatnia edycja:
dobry wieczór ;-)
testy doszły.... z samego rana zrobię dla spokoju ciążowy, a w pracy z owu startuje jak nic nie bedzie... nie wiem czy zasnę...:eek:
testuj, testuj!!!:tak: trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& o której będziesz sikać?
Aaa co do testów owulacyjnych, to chyba nie zamierzasz już testować, nie? to tak gdzieś najwcześniej od 10-12 dnia cyklu, a jak masz długie cykle to i poźniej. Mi owu wychodziła nawet w 19dc:baffled:

ani@k nie ma sprawy!!! zapytam się jutro:tak: powiem Ci, że ja tez mam starcha przed jutrzejaszą wizytą:sorry: chyba to dlatego, że ostatnie usg miałam w 20 tygodniu, czyli kupę czasu temu:baffled:bożeee żeby mi nic nie zalazł, bo będzie cyrk:sorry:

ahaa jeszcze jedno...właśnie wyczytałam na wątku Wyprawkowo o nowościach w pieluchach...yyy przynajmniej dla mnie nowość, bo przyznam, że w życiu o czymś takim nie słyszałam...a mianowicie pieluchy bambusowe:baffled: ktos coś wie na ich temat??? podobno sa dużo milsze, miększe w dotyku niż tetrowe...ale pojęcia nie mam co to za cudo:sorry:

Ostatnia edycja:
katiuszka, ja słyszałm o bambusowych wkładach do otulaczy, obok tetrowych, ale że nie nastawiałam się na wielorazówki, to tematu nie zgłębiałam.

Łoże i dyliżans super:)
Ale Wy dziewczyny macie speeda :) u nas jeszcze wszystko w kartonach stoi:) W razie czego mogę podrzucić zdjęcia pudeł na szafach:p
Plan jest nastepujący, że Mąż będzie rozkładać podczas naszego pobytu w szpitalu:) coby teraz mnie nie drażnić i nie stresować nadchodzącym termine:)

Ależ mam zgagę, na ostatnim usg lekarz nam obwieścił, że są włosy, co mnie absolutnie nie zdziwiło, po takich męczarniach. Migdały przestały pomagać, a dzisiaj zawiodło mleko:(

katiuszka Ty się wizytą nie stresuj. Juluś na pewno ma się dobrze. Ale wyciągnij od lekarza jak najwięcej informacji, które Cię uspokoją do porodu:) Na którą masz wizytę??

Ania, mi lekarz pozwolił brać magneb6.

Dziewczyny piszecie o nartach....z czystym sercem i bez bicia przyznaję się, że nie potrafię..a "chciałabym, chciała....."
Plan jest taki, że jak Maleńka będzie mieć 3 lata to razem weźmiemy instruktora....Jezusie, jak ja to przeżyję...taka przepaść....:)
BTW, tym co jeżdzą życzę miłego szusowania:)

Ostatnia edycja:
aaronka jeśli Cie to pocieszy, to ja również "zdycham" na zgagę:baffled: Nic już nie pomaga, tutaj lekarze pozwalają brać Gaviscon, wcześniej pomagał na długo...a teraz zjem tabletkę, a za parę chwil to samo, więc nie ma sensu ich jeść. Jakoś może dotrzymam do porodu:sorry: Kurcze...to faktycznie prawda z tymi włosami?:-) nooo to Julek będzie miał czuprynę do pasa:-D aaa to by było dziwne, bo tatuś i reszta panów z jego rodziny łysieją bardzo szybciutko...chyba, ze Młody będzie miał włosy po mojej rodzinie...nooo to u nas czupryny, że ho ho:-D
Ja to Cię podziwiam, że zostawiasz takie rzeczy jak rozkładanie do szaf, szuflad dla męża:szok::tak: Noo ja już mogę sobie wyobraźić co by mój namodził:szok: miesiąc musiałabym wszystkiego szukać:szok:;-)
A tą wizytę mam późnym wieczorem, żeby M. zdążył z pracy wrócić. Umówiłam się na 18:45 angielskiego czasu, czyli 19:45 w Polsce. Oby było tak jak piszesz!!!!

aaa i doszukałam się na Allegro tych bambusowych pieluch. W opisie mają "pieluszki tetrowe bambusowe"...no to już nic z tego nie wiem:baffled: ale cena dla mnie z kosmosu!!! jedna za 39,99 złotych!!!!!!!!!!:szok:

Ostatnia edycja:
Ahoj kobitki:-) Witam się porannie i zapraszam na kawę:tak:

Dzięki dziewczyny za kciukasy i fluidki ale tempka dzisiaj w dół poleciała :zawstydzona/y:
Chociaż nic mnie nie boli :zawstydzona/y:
Znaczy się nie wiem co się dzieje :zawstydzona/y:
Wyniki już mam wszystkie :tak:

Katiuszka śliczna gondola :tak:
Szyszunia czekamy na II &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Pozdrawiam z zasypanego śniegiem i skutego lodem wschodu:nerd:

reklama
Babeczki sikałam i wysikałam dziś jedna kreseczka, ale nie zrażam się;-)
katiuszka79 piszesz żebym nie zaczynała dziś testów, czyli co czekać na @ i dopiero ok.10-12 dnia robić test owu? sorki ze tak pytam ale uczę się cały czas ;)

Tak w ogóle miałam sen ze mam dwie kreseczki i mówię o tym przyjaciółce, hehe, a już myślałam ze to sen proroczy :)

Do góry