reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

II kreski czyli pozytywny test :tak: II ;-)

szyszunia zapisz sobie ,żeby skierował Cię lekarz na badanie :(TO NA TARCZYCĘ KOCHANA) jak mądry lekarz to da Ci te badania :tak:
P/c antytyreoglobulinowe (ATG)
P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO)
Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji
Wolna trijodotyronina (FT3)
Wolna tyroksyna(FT4)

a tak w ogóle to są podstawowe badania jak ktoś chce zajść w ciążę ...ja miałam to i jeszcze mam drugą listę zrobioną ale to już dla zaawansowanych ,jak nic po kilku latach nie pomaga zajść w ciążę to robią jeszcze inne badania (ja miałam mnóstwo zrobionych a nie zrobiono mi podstawowego bo na tarczycę!!!!!)

Podstawowe badania zalecane do wykonania przed zajściem w ciążę to:
- badanie grupy krwi Twojej i partnera
- poziom glukozy
- badanie ogólne moczu
- morfologia oraz płytki krwi
- krzepliwość krwi – taka informacja może się okazać przydatna w sytuacji, gdy we wczesnej fazie ciąży pojawiają się krwawienia, które zwykle są objawem poronienia zagrażającego. Może się jednak okazać, że powodem krwawienia jest niska krzepliwość krwi kobiety.
- badanie na obecność przeciwciał toksoplazmozy
- badanie na obecność przeciwciał wirusa cytomegalii
- badania na obecność przeciwciał różyczki
- hormonalne badania tarczycy – jeśli wykażą niedoczynność, płodność kobiety może być obniżona
- podstawowe badania hormonalne, określające poziomy hormonów kobiecych
- badanie na obecność antygenu HBS
- cytologia i czystość pochwy
- USG narządu rodnego i piersi
- badania genetyczne – u kobiet po 35 roku życia

Muma mnie szlak trafia i nie mogę usiedzieć jak mam w głowie brudną łazienkę ,ale ja już odpowiednio zwrócę uwagę ,koleżanka będzie w środę bo z Młodą idą na śpiew to powiem ,że panny się malują itd a syf mi łazience zostawiły ,że wstyd!!!

reklama
Helol babolki,

Muma kurcze gratki dla Julki, az mnie ciarki przeszly jak sluchalam. Ma glosik dziewczyna!

Aaronka jeszcze nie skonczylam....zostalo nam jeszcze jakies 5 spotkan, bo to raz w tyg jest wiec w czasie rozlozone;-)Dawaj znac co w trawie piszczy po ginkowizytacji!
Zuzanka az 10 dni na wynik tsh???? ludzie!!! ja mam po 5 godzinach:szok: na Mali sie wybierala Tasza, ale potem zmienili zdanie i jada do Kenii:tak: Tez bym zostawila ta lazienke nawet jakby mnie skrecalo:tak:
Katiuszka oj ale bym sie wydarla na takiego eMa! No zeby naczyn nie umyc, jak ma wszystko pod nos podstawiane?:no:

Ja gotuje rosol, chyba raczej bedzie na wieczor z tortellini. Zaraz musze sie zbierac, bo umowilam sie z kolezanka, ze mi pozyczy takie cosik co przypomina kosz mojzesza, to wstawimy do sypialni na pierwsze miesiace dla Gattinki:tak:

Gatto -kurczę co Wy wszystkie z tym rosołe m ?;-) Najecie się jak będziecie karmić a teraz to trzeba kapuśniaki, grochówki i inne takie,które niekoniecznie jako matki karmiące będziecie jadły :-)
Kosz mojżesza fajna sprawa dla Malutkiej:tak:

ufff ja już po rozmowie:baffled: matkooo chyba ja się teraz rozchoruje:-( wiedziałam, że tak będzie!!! żale, płacze, szlochy...jak ona mogła ją tam zostwić?!! od 11 tam siedziała, a do domu dotarła po 16-tej!!! w taką bidę, w taką zimę!!! no i teraz chora, nie dość, że gardło, krtań, to jeszcze zrobił jej się wylew w oku, całe białko bordowe:szok: Uffff nie mam już siły...co ja mogę??? Ja wiem jakby było najlepiej dla wszystkich...żebym ja wróciła do Polski, babcię do siebie zabrała i byłby spokój...a tak? każdy ma gdzieś...i tak to wygląda. Ehhh ale mam do doopy humor:-(
Gatto temat kosza mojżeszowego na topie!!! ja mam taki, wczoraj zdjęłam budkę, ze środka wszystkie materiały, gąbki itp, wyprałam i zaraz będę prasowac i zakładać:tak: Później wkleję fotkę:tak: super sprawa!!! a Ty masz taki na biegunach? niby kołyska? bo ja mam na nóżkach, znajoma ma na biegunach i musi je blokować książkami, bo jej 2 miesięczy syn tak się umie w tym bujać, ze ona się boi, że się wywróci:-)

katiuszka nie denerwuj się bo i tak nic nie możesz teraz zrobić.. Wiesz,że dokładnie wiem co czujesz ,ech..:baffled: A dzieci babci to gdzie są ?? Pewnie tam gdzie dzieci moich dziadków ;-)

To prawda z tym bujaniem, jak Olek teraz siedzi w domu w foteliku samochodowym czasem to masakra jak się potrafi rozbujać żeby wprawić w ruch zwierzaki zawieszone na pałąku:-D

Szyszunia -ja na etapie starań brałam kwas foliowy, Oeparol i Mucosolvan na śluz (tylko do owulacji !!) i to chyba wszystko:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
ooo! a gdzie się wszystkie podziały???
Muma widzę, że mamy bardzo podobną sytuację rodziną:sorry: Mojej babci 2 córki (moja mama i jej siostra) są w Austrii. Przy babci jest tylko mojej ciotki córka, ale ona to tak średnio się nią przejmuje...chyba, że babcia zmyśla albo przesadza...Ehhh mówię Ci, że czasem to tez mam dość...zwłaszcza, że co ja mogę zrobić na odległość:baffled: No nic...trzeba mieć nadzieję, że jakoś to będzie...

A tu obiecane zdjęcia mojego koszyka i gondoli od wózka. Stelaż już jest w garażu, dlatego zdjęcie tylko gondolki:)
DSC_0090.jpgDSC_0091.jpgDSC_0093.jpg

Do góry