• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

.

Mi dalej wychodzi tygodniowa roznica miedzy OM a USG 🤷🏼‍♀️ a jestem prawdopodobnie w 19 tygodniu bo już sama dokładnie wiem wiem, który wiek ciazy mam określać czy ten z OM czy z USG

reklama
Mi dalej wychodzi tygodniowa roznica miedzy OM a USG 🤷🏼‍♀️ a jestem prawdopodobnie w 19 tygodniu bo już sama dokładnie wiem wiem, który wiek ciazy mam określać czy ten z OM czy z USG

U mnie każdy lekarz (prowadzę ciąże w 3 różnych miejscach 🙈) sugeruje się datą z USG i tak oznacza wizyty więc i ja też :) nie przyjmuje do wiadomości tej wcześniejszej daty

A do zapłodnienia doszło wtedy kiedy współżyłaś. 🙉 można zajść w ciążę przed owulacja i w dzień owulacji. Więc konkretnego dnia nie ma. Chyba że współżyłaś w jeden konkretny dzień.
Do zapłodnienia nie zawsze dochodzi w dzień współżycia, ponieważ plemniki mogą poczekać i żyć w drogach rodnych nawet do 5 dni. Tak na prawdę zajść w ciążę można tylko w dzień owulacji, tzn komórka jajowa żyje przez ok 24h i tylko podczas jej "życia" można zajść w ciążę. Można współżyć przed owulacją, bo tak jak pisałam wcześniej plemniki mogą poczekać ale nie będzie to ani dzień zapłodnienia ani defakto zajścia w ciążę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry