reklama
Paula. sz
Fanka BB :)
To wszystko zależy czy miałaś potwierdzoną owulacje ?A powiedzcie mi czy bo zaczęłam się zastanawiać. Z miesiaczki wychodzi mi ze jestem w 7 tygodniu A moja doktor wyliczyła z usg ze to 6tydzien idzie . Czy to znaczy ze coś nie tak ??? Ze za wolno sie rozwija ?
Czy np tylko testami owulacyjnymi ?
Kiedy miałaś pozytywny test ciążowy pierwszy.?
Owulacje stwierdziłam jedynie po testach które robilam codziennie. A test ciążowy pierwszy 7ego lipca i juz mi pokazał dwie kreskiTo wszystko zależy czy miałaś potwierdzoną owulacje ?
Czy np tylko testami owulacyjnymi ?
Kiedy miałaś pozytywny test ciążowy pierwszy.?
Zastrzyki na podtrzymanie ciąży to zazwyczaj zastrzyki z progesteronem, które pomagają utrzymać ciążę, gdy są do tego wskazania, np. przy plamieniach, niedoborze progesteronu czy po wcześniejszych poronieniach. Ja ich na razie nie brałam, ale lekarz najlepiej wie, co jest dla Ciebie odpowiednie i jeśli je zaleci, to dla dobra Twojego i dzidziusiaPewnie ze trzeba poczekać czasami. Ja tez tylko widzialam migające serduszko bo jest jeszcze malutkie.moja doktor zwiększyła mi dawkę acardu na 150 i za dwa tyg mam się pojawić i pokazać pierwsze badania laboratoryjne i zdecyduje czy zmniejszyć mi dawkę acardu czy da mi zastrzyki te na podtrzymanie... tez się boję dlatego 3mamy to jeszcze z narzeczonym w tajemnicy. Po dwóch straconych ciążach wole być jeszcze ostrożna.czy któraś z was może miala te zastrzyki???

Ja niecierpliwie czekam do czwartku i zobaczymy co lekarz powie.
Z tego co wiem, owulacja rzadko wypada dokładnie w 14 dniu cyklu, często jest później lub wcześniej (np. 16–18 dzień), co przesuwa wiek w USG.A powiedzcie mi czy bo zaczęłam się zastanawiać. Z miesiaczki wychodzi mi ze jestem w 7 tygodniu A moja doktor wyliczyła z usg ze to 6tydzien idzie . Czy to znaczy ze coś nie tak ??? Ze za wolno sie rozwija ?
Różnica 5–7 dni między miesiączką a USG jest NORMALNA w 1 trymestrze. Więc tym się martwić wgl nie powinnaś
Dziekuje Kochana za te słowaZastrzyki na podtrzymanie ciąży to zazwyczaj zastrzyki z progesteronem, które pomagają utrzymać ciążę, gdy są do tego wskazania, np. przy plamieniach, niedoborze progesteronu czy po wcześniejszych poronieniach. Ja ich na razie nie brałam, ale lekarz najlepiej wie, co jest dla Ciebie odpowiednie i jeśli je zaleci, to dla dobra Twojego i dzidziusiaTrzymam mocno kciuki i przesyłam dużo zdrowia dla Was!
Ja niecierpliwie czekam do czwartku i zobaczymy co lekarz powie.
A ty w czwartek masz wizytę tak ?? I ktora to twoja wizyta ? Bedziesz miala usg ???
Nie powinnam a jednak cały czas jakieś wątpliwości i strach występuje
moja mama miała przed każdą ciąża takie zastrzyki więc pewnie u mnie będzie podobnie. Najważniejsze żebym tym razem do końca donosiła i żebym została mama. Mam 35lat i zalezy mi na tym napeawde bardzo bardzo
Z tego co wiem, owulacja rzadko wypada dokładnie w 14 dniu cyklu, często jest później lub wcześniej (np. 16–18 dzień), co przesuwa wiek w USG.
Różnica 5–7 dni między miesiączką a USG jest NORMALNA w 1 trymestrze. Więc tym się martwić wgl nie powinnaś![]()
Powiem Ci szczerze… większość z nas bardzo się martwi o swoją ciążę i naprawdę Cię rozumiemDziekuje Kochana za te słowauspokoiłaś mnie troszeczkę nie powiem
wiem ze to wszystko jest dla mojego dobra i dla dzidziusza mam fantastyczna doktor która napewno o to zadba.poprpstu mam tak ze względu na to ze 9 lat temu urodziłam w 7mies martwego synka którego pochowałam i ledwo się z tego podniosłam. Dwa lata temu z moim narzeczonym znowu zaszlam w ciaze i straciłam w 5 tygodniu . Jesteśmy po badaniach genetycznych wszystko jest w porządku i półtora roku staraliśmy się po czym w końcu teraz się udało i dlatego chyba ta panika u mnie teraz bo strasznie się boję...
A ty w czwartek masz wizytę tak ?? I ktora to twoja wizyta ? Bedziesz miala usg ???

Ale wiesz co? Musimy spróbować zaufać lekarzom i naszym ciałom oni wiedzą, co robią, a nasze maluszki dzielnie rosną.
Spróbuj choć troszkę oderwać myśli – wyjdź na spokojny spacer, obejrzyj coś lekkiego, zaparz ulubioną herbatę.
Nie jesteś w tym sama. Mocno Cię przytulam i przesyłam dużo spokoju

Na pewno dam Ci znać, co u mnie po wizycie

Napewno tym razem na tej wizycie zobaczysz te serduszko Twojego maluszka wierze w to i z całego mojego i malutkiego serduszka mojego maluszka co tego życzymyPowiem Ci szczerze… większość z nas bardzo się martwi o swoją ciążę i naprawdę Cię rozumiemSama też się stresuję, czy zobaczę serduszko, czy wszystko jest dobrze… ( to moja druga wizyta 6 tc i 4 dni lekarz jeszcze nie widział serduszka i powiedział, że będzie widoczne za tydzień ) wizyta dopiero w czwartek, a każdy dzień dłuży się w nieskończoność.
Ale wiesz co? Musimy spróbować zaufać lekarzom i naszym ciałom oni wiedzą, co robią, a nasze maluszki dzielnie rosną.
Spróbuj choć troszkę oderwać myśli – wyjdź na spokojny spacer, obejrzyj coś lekkiego, zaparz ulubioną herbatę.
Nie jesteś w tym sama. Mocno Cię przytulam i przesyłam dużo spokoju
Na pewno dam Ci znać, co u mnie po wizycie![]()
A czas od wizyty do wizyty ojej tak dluzy się niemiłosiernie.ja myslalam ze szalu dostane. Dobrze ze senna bylam bo mam taki czas to dużo spalam i jakoś czas zle ial hehe
Teraz jestem spokojniejsza No ale jednak mamy te obawy ze coś jednak może pójść nie tak. To moja trzecia ciąża i tym razem ją wywalczę
Ufam swojej Pani doktor bo naprawde jest w tym co robi świetna a i ma cudowne podejście indywidualne . W każdej chwili o każdej porze moge do niej zadzwonić.
3mam tym razem za Ciebie mocno kciuki i czekam na piękne informacje
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Pewnie ze trzeba poczekać czasami. Ja tez tylko widzialam migające serduszko bo jest jeszcze malutkie.moja doktor zwiększyła mi dawkę acardu na 150 i za dwa tyg mam się pojawić i pokazać pierwsze badania laboratoryjne i zdecyduje czy zmniejszyć mi dawkę acardu czy da mi zastrzyki te na podtrzymanie... tez się boję dlatego 3mamy to jeszcze z narzeczonym w tajemnicy. Po dwóch straconych ciążach wole być jeszcze ostrożna.czy któraś z was może miala te zastrzyki???
Ale jakiego innego serduszka oczekiwałaś? Bo dźwięku się nie powinno puszczać, na prenatalnych dopiero i to nie na długo.
Jakie zastrzyki? Heparynę?
Ale to jest to samo. W sensie jak.masz 6+x dni to masz 6 tydzień skonczony i jesteś w 7 tygodniu.A powiedzcie mi czy bo zaczęłam się zastanawiać. Z miesiaczki wychodzi mi ze jestem w 7 tygodniu A moja doktor wyliczyła z usg ze to 6tydzien idzie . Czy to znaczy ze coś nie tak ??? Ze za wolno sie rozwija ?
Chyba, że Tobie wychodzi z miesiączki 7+x dni, ale taki rozstrzał też jest normalny, na USG określają wiek po rozmiarze pęcherzyka, a potem zarodka, a zarodek rosnie skokowo. Dzisiaj moze byc 2 dni to tyłu, a jutro 3 dni do przodu względem daty z OM.