reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

6 tygodni , nie widać zarodka

Najlepiej jakbyś prywatnie poszła do ginekologa i powiedziała o swoich wątpliwościach, u mnie ciąża młodsza o tydzień ponad, więc różnie to bywa, każda ciąża jest inna. Musiałabym popatrzeć do wyników badań. Śledzę ciążę od 4 tygodnia, kiedy pęcherzyk był malutki a z kolejną wizytą była spiżarnia dla malucha i potem serduszko. Jednak co do dnia nie wiem jak było, bo miałam przerwę między jedną wizytą a drugą jakoś koło trzech tygodni, bo początkowo chodziłam prywatnie. :)
Ale tu beta ma 30tys. To nie ma szans, że jest młodsza.

reklama
I jak sytuacja?
Dzień dobry , przepraszam nie widziałam wpisów. Byłam w środę 22.10 na USG, ginekolog mi potwierdził że widzi zarodek wg rozmiarów - 6 tygodni (to by mi się zgadzało wg faktycznego zajścia w ciąży), ale niestety nie usłyszał echa i tętna maluszka. W poniedziałek idę jeszcze raz na badania USG i już chyba będzie wiadomo… nie nastawiam się pozytywnie bo wszędzie napisane że 6 tygodniu już ma być echo

Ostatnia edycja:
Może być tak ,że pójdziesz 6+1 i nie będzie a dwa dni od znowu serce bije. Ale no Twoja wcześniejszą beta ...

Przy becie 10tys powinien już być zarodek z serduszkiem 🥲
A ja sie nie zgodzę. Miałam kilka ciaz. Badałam bete. Byłam w szpitalu klinicznym mieli bardzo dobry sprzęt. Jednego dnia beta 13 tys, drugiego 16 tys. Robili mi przed wypisem w ten sam dzień usg (byłam z powodu długiego plamienia, potem krwawienia) było widać w pęcherzyku ciążowym tylko pęcherzyk żółtkowy. Lekarz mówił, ze to pójdzie 50:50 bo co on mi moze zrobić. Dalej luteinę i za tydzień kontrola. Za tydzień byl juz zarodek 0.4 cm i pykało serduszko... I w każdej ciąży u mnie przy będzie ok 15 tys nie było zarodka, a gdzie tym bardziej serduszka. Mam 4 żywych, donoszych dzieci.

Dzień dobry , przepraszam nie widziałam wpisów. Byłam w środę 22.10 na USG, ginekolog mi potwierdził że widzi zarodek wg rozmiarów - 6 tygodni (to by mi się zgadzało wg faktycznego zajścia w ciąży), ale niestety nie usłyszał echa i tętna maluszka. W poniedziałek idę jeszcze raz na badania USG i już chyba będzie wiadomo… nie nastawiam się pozytywnie bo wszędzie napisane że 6 tygodniu już ma być echo
Ale oni nie liczą wieku zarodka od zapłodnienia tylko od OM. Więc masz zarodek 2 tygodnie mlodszy niż wynika to z OM, a nie ma szans na to, żeby owulacja była aż 2 tygodnie później, bo beta.

reklama
Najlepiej jakbyś prywatnie poszła do ginekologa i powiedziała o swoich wątpliwościach, u mnie ciąża młodsza o tydzień ponad, więc różnie to bywa, każda ciąża jest inna. Musiałabym popatrzeć do wyników badań. Śledzę ciążę od 4 tygodnia, kiedy pęcherzyk był malutki a z kolejną wizytą była spiżarnia dla malucha i potem serduszko. Jednak co do dnia nie wiem jak było, bo miałam przerwę między jedną wizytą a drugą jakoś koło trzech tygodni, bo początkowo chodziłam prywatnie. :)
Ja chodzę tylko prywatnie do mojego ginekologa , ale u niego okres oczekiwania 2 miesiące na wizytę , jak coś trzeba pilnie to mówi żebym była u niego w poradni ginekologicznej w ten dzień kiedy on przyjmuje. Straszy mnie ta beta wysoka i brak akcji serduszka, nie nastawiam się pozytywnie niestety

reklama
Do góry