reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

hej kobitki
padam na rylko po 12 godzinach roboty...
synek tak sie ucieszyl,ze w koncu wrocilam ze nie mogl zasnac, w koncu dalam mu moja koszulke -wtulil sie i zasnal ;-):-):-D dla takich chwil chce sie zyc ;-)
poczytalam co u was,ale nie mam sily na nic...
co do tego chlopca-rozmawialm z nim i psycholog i mysle,ze jakos bedzie :confused:
jutro tez dlugi dzien mnie czeka ufffffffffff

isikora ciesz sie z @@@- ja mialam koncowke w noc poslubna :baffled: ale dalismy rade :cool2::elvis::elvis::elvis: hihihihihi
co do plodnych dni- obserwowac siebie i wspolzyc na 3 dni przed i po- wtedy jest szansa na zaciazenie; ;-) bo owulacja moze sie przesunac;
milego wieczorku

reklama
Dziubekpytaj kiedy tylko zechcesz może akurat uda nam sie Tobie pomóc co do tempki to ja akurat nie pomoge u mnie ta metoda sie totalnie nie sprawdza bo mam problemy ze stawami i temperaturka potrafi wzrosnąc po obiektywnie nie za dużym wysiłku w każdym razie pytaj tu albo na głównym zawsze znajdzie się ktos kto Ci pomoże to główna zaleta BB:-)

Dopiero teraz do was pisze bo wróciliśmy niedawno od znajomych moich rodziców i zaprosiliśmy ich na wesele :-):-).
Wcześniej byłam z mamami ustalić menu dań weselnych i poprawinowych :-):-):-)
  1. Rosół z makaronem
    Ziemniaki z koperkiem
    • Kotlet szwajcarski
    • Kotlet egzotyczny
    • Kotlet Wiktoria
    • Kotlet de’Volaille
    • Kotlet schabowy
    • Kotlet szejka
    • Udko faszerowane
    • kalafior, brokuły
    • Surówka z białej i czerwonej kapusty,
      marchewki z jabłkiem
  2. Lody płonące z owocami
  3. Wieprzowina w sosie burgundzkim
  4. Barszczyk czerwony z pasztecikiem i krokietem
  5. kotlet „Gracja” w sosie słodko-kwaśnym, kluseczki francuskie , surówka z kapusty pekińskiej
  6. Tort
  7. Żurek z jajkiem i szynką
Poprawiny:
  1. Solianka
  2. Bigos, kotlet schabowy
  3. Kluski śląskie z mięsem
Zakąski:
  1. Kurczak faszerowany
  2. Galantyna na ostro i słodko
  3. Schab nadziewany śliwką, morelą, oliwkami
  4. Galaretka z drobiu, nóżek i golonki, polędwiczek
  5. Roladki ułańskie
  6. Indyk na ananasie
  7. Jajko z majonezem
  8. Jajko z pastą łososiową i kawiorem
  9. Jajko faszerowane pieczarkami
  10. Łosoś wędzony
  11. Pstrąg faszerowany
  12. Ozorki w galarecie
  13. Śledzie po królewsku
  14. Śledzie po litewsku
  15. Sałatka z kukurydzy
  16. Sałatka z pieczarek
  17. Winigretka na brzoskwini i gruszce
  18. Półmisek wędlin: szynka wp., polędwica, baleron, salami, kabanosy
  19. Ogórek, pieczarka, papryka, pomidor
  20. Owoce
  21. Ciasto, ciasteczka, cukierki
  22. Pieczywo jasne, ciemne, masło
  23. Herbata, kawa po turecku, rozpuszczalna, ze śmietanką, Cappuccino
  24. Napoje, soki
A i czekała na nas niespodzianka :-):-):-):-):-). Ponieważ bierzemy najdroższe menu i wraz z poprawinami mamy ufundowany przez dom weselny Gracja tygodniowy pobyt w Pobierowie :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:
:biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:.

Termin albo czerwiec tego roku, wrzesień 2007 albo czerwiec przyszłego roku :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D.Stawiam na wrzesień bo myśląc przyszłościowo nie wiadomo co będzie w czerwcu 2008 ;-);-);-);-).
Być może będę miała fasolkę brzuszku albo już upragnione maleństwo i z wyjazdu nici ;-);-). Jeszcze się zobaczy w sierpniu ale byłam bardzo mile zaskoczona , bo nigdy jeszcze z czymś takim sie nie spotkałam :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Ilonko no to gratulacje będziecie mieć poprawkową podróż poślubną :tak: nam niestetki znowu raczej zabraknie kaski na porządne wakacje no cóz może za rok:-( Poczytałam Twoje menu i az sie jakaś taka głodna zrobiłam:-)

Moniko wiesz jak byśmy z Marcinem wiedzieli o tym wcześniej chyba nie wybralibyśmy się do Hiszpanii i zaoszczędzilibyśmy pieniądze :zawstydzona/y::tak::tak::tak:
a tak to jak wybierzemy się w tym roku jeszcze raz na wakacje rodzice będą niezadowoleni ,że tylko wydajemy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:.
Heh........

puchatko - hehe,już rok jestem na staraczkach BB i cały czas się (nie)starałam, ale o wpadeczkę :D Niestety ostatanio zapadł wyrok że całkowicie odkładamy no i pozostało mi tylko wam kibicować:)

Dziubek - Ty się nie martw kolejnymi @ tylko ciesz się miłością męża :-)Bo im więcej myślisz o tym czy się teraz uda czy nie, tym mniej prawdopodobne że się uda:-)Co do pytanek o staranka - na WĄTKU GŁÓWNYM jest bardzo dużo dziewczyn które bardzo długo starały się o maleństwa i teraz albo je noszą w brzuszkach albo tulą w ramionach :-)Jak będziesz miała pytania /wątpliwości/doła/potrzebę wygadania się - pisz!
A wy robiliście jakieś badania? Bo jeśli wszystko jest w porządku (a nawet jeśli nie jest) to jednak najważniejsze jest nastawienie -jak się "wyluzujesz", nabierzesz dystansu, będzie dla Ciebie, męża i staranek lepiej:-) Chociaż wiem że mówić to jedno a znaleźć moment na "odcięcie się" od staranek to drugie.
Wierzę że w tym cyklu zobaczysz upragnione II kreski i czas starań będzie dla Ciebie tylko wspomnieniem :-)

Isikora - super menu :) i super prezent!! :-)

Ilonko w tej kwestii olejcie rodziców bo jak sie potem postaracie o maluszka to będą inne wydatki a poza tym pieniązki po to są żeby je wydawać w końcu po sie je zarabia żeby miec w życiou jakieś przyjemności pod warunkiem że ich wystarcza ale to juz całkiem inna kwestia:tak:

dziubek - przypomniało mi się że chciałam jeszcze coś napisać... Co do tego staranka i celowania w owu, to czy nie lepiej cieszyć się kochaniem "na spokojnie" i nie szaleć z terminami?:) kochajcie się w dni płodne wtedy kiedy macie na to ochotę a nie wtedy kiedy lekarz kazał i na pewno lepiej na tym wyjdziecie ;) buziaki i trzymam kciuki:tak::tak:

Dobry wieczór laseczki,ja dopiero po pracy i kładę się od razu lulu.;-)
Piszę mało,bo jestem zmęczona,ale czytam was na bieżąco:tak:.
Jutro rano cosik więcej do was napiszę,bo zasypiam nad klawiaturą.:baffled::eek:
Dobranoc dziewczynki:tak::-D;-):-).

reklama
dziubekpodpisuje się pod tym co napisała Ivi najweażniejsze żeby nie sprowadzic przytulanek tylko do wyzanczonego terminu bo wtedy człowiek jest tak nastawiony i zestresowany że szans na skuces praktycznie nie ma. Przytulanko to sposób wyrażania miłości a jak pojawi sie dzidiza to tym lepiej:tak:

Do góry