reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

No dziewczyny... ja już po zakupach, po wizycie w urzedzie Pracy, obiad gotowy no i przed chwila zaprosili mnie na rozmowę o ... pracę :-D na jutro na 13.00 :happy: :cool2:
A co do tej próby z piciem glukozy to też to przechodziłam jak byłam w szpitalu z podejrzeniem PCO na szczegółowych badaniach. Taki nasz los kobitki... wyobrażacie sobie faceta, który musi przechodzić przez takie próby?? a oni narzekaja na nasze humory... :angry: :baffled:

reklama
lenna na razie to obie są na 400-Euro basis i właśnie myślę, że jakbym dostała ;-) tez tą drugą i zgadzałaby mi się dniowo, że dałabym radę to juz chyba będę musiała rozliczać się z podatku.... bo w sumie byłoby 800 Euro brutto... czy ja dobrze rozumuję??

hausfrau...wiem ze 400-basis jest bez podatku, ale czy dwie to nie wiem...ale jak bylam bezrobotna to mi sie w arbeitsamcie pytali czy mam zajecie za 400 basis...w sumie to sie nei zastanawialam....moze mozna byc zarejestrowanym jako bezrobotny i mmiec 400 basis...bo to pytanie od babki z aa, mnie zaskoczylo...ale nei drazylam tematu bo takowego zajecia nie mialam... ale jakby sie udalo to by fajnei bylo

Hausfrau widze, ze sie cos ruszylo w sferze zawodowej;-);-)
Faceci to na katar umieraja. Moj tata jak ma katarek mowi zawsze do mnie: Dziecko podejdz do mnie. Tym razem to juz naprawde koniec. ha ha ha
A ja na to: Tato jak umierasz to umieraj, ale badz meszczyzna i umieraja z godnoscia i nie jecz!!:evil::evil::evil::evil:
Nie wiem co by faceci zrobili jakby mieli bole miesiaczkowe, musieli w tym czasie sprzatac, prac i gotowac? Co jakby musili robic jak rodzic im przyszlo!! Szybko bysmy wszyscy wigineli!!:cool2::cool2::cool2:

hausfrau...wiem ze 400-basis jest bez podatku, ale czy dwie to nie wiem...ale jak bylam bezrobotna to mi sie w arbeitsamcie pytali czy mam zajecie za 400 basis...w sumie to sie nei zastanawialam....moze mozna byc zarejestrowanym jako bezrobotny i mmiec 400 basis...bo to pytanie od babki z aa, mnie zaskoczylo...ale nei drazylam tematu bo takowego zajecia nie mialam... ale jakby sie udalo to by fajnei bylo

Na to pytanie już mam odpowiedź bo w tym celu byłam w Urzędzie pracy dzisiaj. Otóż można mieć małą prackę i byc dalej zarejestrowanym jako bezrobotny pod warunkiem, że nie pracuje się więcej niż 15 godzin tygodniowo. W przeciwnym razie przestaje się być bezrobotnym. dodane po chwili chociaz właśnie patrzę i czytam, że to kryterium nie istnieje od 2003 roku... cho...a :angry:
A teraz widze jaka jestem głupia... bo ja byłam przekonana, że OD tych 400 euro odciągają Ci stówkę na rózne składki i dostajesz na rękę około 300 Euro. A tu widze, że chyba dostaje się całe 400 a składki opłaca pracodawca ... czy nie mam racji?? :confused:

Na to pytanie już mam odpowiedź bo w tym celu byłam w Urzędzie pracy dzisiaj. Otóż można mieć małą prackę i byc dalej zarejestrowanym jako bezrobotny pod warunkiem, że nie pracuje się więcej niż 15 godzin tygodniowo. W przeciwnym razie przestaje się być bezrobotnym.
A teraz widze jaka jestem głupia... bo ja byłam przekonana, że OD tych 400 euro odciągają Ci stówkę na rózne składki i dostajesz na rękę około 300 Euro. A tu widze, że chyba dostaje się całe 400 a składki opłaca pracodawca ... czy nie mam racji?? :confused:
z tego co wiem to dostajesz 400 na reke
patrz to o tyc 15 godz to nei wiedzaialm..

reklama
Do góry