Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Wiem, że jest teraz przykro. Ja miałam to samo. Wszystko jeszcze zależy po której stronie, bo musi wybrać, stoi Twój partner. Niestety mój małżonek był dobrze wychowany i stawał po stronie mamusi. O mało co a byłby rozwód. A teraz jestem cała happy, ze mieszka 200 km i jej nie widzę, a też nie dzwoni. Nawet teraz jestem dobrą synową. Dlatego pomyśl sobie, ze to jest tylko jej strata. Dzieci tak szybko rosną. Moja Madzia z własnej woli do niej nie pojedzie, pomimo, że wcale jej nikt nie buntuje. Sama wyczuwa.A u mnie teściowa widziała małą może z 5 razyw tym ja byłam z nią u niej 2 razy w domu a 1 raz pod jej domem stałam
i dalej się nie wypowiadam czasem to
:-( ehhh .... lepiej nie pisać a co do mojej mamy to mówiła mi jak ona robiła ale nie wtrąca się w to co ja robie;-)
gałganek to "staropolszczyzna";-) i znaczy szmatkę.a co to ten galganek???![]()
![]()

Ja nawet słyszałam, że kiedyś dzieciom gotowali makowiny i podawali, żeby lepiej spały. Na szczęście mnie tego nikt nie proponował.Ewamat cukier w galganku albo w smoczku to dawala moja babcia swoim dzieciom...hmmm....ponad 50 lat temu:-);-)
Ja nawet słyszałam, że kiedyś dzieciom gotowali makowiny i podawali, żeby lepiej spały. Na szczęście mnie tego nikt nie proponował.

nakarmila dziecko i polozyla go spac i on tak spal prawie 12 godz. biedna nie wiedziala co sie dzieje przerazona nie na zarty poleciala po moja babcie i placze ze cos nie tak z Krzysiem
a babcia sie jej pyta czy brala jakies leki, moze cos zjadla? A ona ze nic nie brala....wtedy moja babka zobaczyla na stole placek i sie zapytala czy jadla mak przy robieniu tego placuszka a ona ze tak....
na szczescie oczywiscie ze nic mu nie bylo i obudzil sie po tych 12 godz.:-) 
Nie zgadzam się z Tobą Aga, Nuśka ma rację, mak działa nasennieNuśka mak nie ma przecież takich właściwości. Jakby miał to również byłby zakazany. A "kompot" z makowin ma właściwości odurzające, dlatego dzieci po tym spały.